Súlyos társadalombiztosítási trükközésre hívta fel a figyelmet a Blikk olvasója!

Katalin szerint az elmúlt 15 évben közel négyszáz kezelést tüntettek fel az online ügyfélkapun elérhető beteglapján, miközben alig néhány tucatszor járt különböző orvosoknál – olvasható a lap szombati számában.

Az Ügyfélkapun ellenőrizni szerette volna a betegútját és azt látta, hogy valós dátumra ugyan, de nem elvégzett kezelések vannak felvezetve.

"Amikor csak gyógyszert írattam fel, még pulzust sem mértek, ám be van írva a gyulladás diagnosztizálása, betanítás otthoni kezelésre 50 percben, reflexvizsgálat, izomtónus-vizsgálat, önellátásra oktatás, házi betegápolás, hasi ultrahang, felszíni érzéstelenítés meg hasonlók" – sorolta az asszony.

Az OEP jövő hétre ígért választ az ügyben.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Igazi Trebics: A kórházak ott trükköznek, ahol tudnak. Az a szomorú, hogy az orvosoknak a gyógyítás helyett azzal kell foglalkozniuk, hogy miként lehet a kritikán aluli támogatási rendszer ellenére még valahogy ellátni a betegeket. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@m.macskosz: Balaton Füred ,Máv szív szanatórium!Három hétig voltam!Orvost akkor láttam amikor felvettek!A záró jelentésen ultra hangtól a terheléses EKG-ig,minden szerepelt!Gyógyszert nem kaptam,azt mondta a fő nővér,hogy szedjem a magamét ,nekik nincs ilyen gyógyszerük!
human
A túlélésük miatt trükközik sok kórház szerintem. De más állami intézmény is trükközik, hogy legalább újra tudják festeni a falat, mert a papíron jobban teljesítő kormány egyre kevesebb pénzt ad mindenre.
Tekla
@m.macskosz: @nyanya001: @human: @mate03: @kkalman: @Desischado:
Nem egyezik a véleményünk. szerintem rengeteg pénzt kap az egészség ügy és mégis sok a beteg ember! Tehát nagyon gazdaságtalanul használják fel azt amit kapnak. A kórházakban örült pazarlás van eldobható eszközökből!
Kiszervezték a háttér intézményeket, így a szolgáltatótól a javítás, az ebéd, a takarítás, stb sokkal többe kerül és nem szervezhető át gazdaságosan. Az a minőség , hogy a beteg mint valami boltba vissza vissza jár az pedig a slendrián , agyon szakosodott orvosi munka következménye!
A gyógyszerkasszát meg meg lehetne felezni, kis odafigyeléssel. Ne mondja senki , hogy 17 db gyógyszer össze van vizsgálva, hogy mit tesz az emberrel. Márpedig a legtöbb idős ember ennyit , vagy többet szed naponta, és csodálkozik , hogy beteg!!! stb.
Tekla
@mate03: Van józan paraszti eszem , közgazdasági végzettségem , de kacérkodtam a betegségüggyel is :)
human
@Tekla: De attól még, hogy a kormány nem szünteti meg a visszásságokat azért jó lenne megoldani, hogy amputáció helyett talán inkább gyógyítsák meg a betegeket. Mert ugye az egyik olcsóbb megoldás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.