Súlyos társadalombiztosítási trükközésre hívta fel a figyelmet a Blikk olvasója!

Katalin szerint az elmúlt 15 évben közel négyszáz kezelést tüntettek fel az online ügyfélkapun elérhető beteglapján, miközben alig néhány tucatszor járt különböző orvosoknál – olvasható a lap szombati számában.

Az Ügyfélkapun ellenőrizni szerette volna a betegútját és azt látta, hogy valós dátumra ugyan, de nem elvégzett kezelések vannak felvezetve.

"Amikor csak gyógyszert írattam fel, még pulzust sem mértek, ám be van írva a gyulladás diagnosztizálása, betanítás otthoni kezelésre 50 percben, reflexvizsgálat, izomtónus-vizsgálat, önellátásra oktatás, házi betegápolás, hasi ultrahang, felszíni érzéstelenítés meg hasonlók" – sorolta az asszony.

Az OEP jövő hétre ígért választ az ügyben.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Igazi Trebics: A kórházak ott trükköznek, ahol tudnak. Az a szomorú, hogy az orvosoknak a gyógyítás helyett azzal kell foglalkozniuk, hogy miként lehet a kritikán aluli támogatási rendszer ellenére még valahogy ellátni a betegeket. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
A vizsgálat eredménye borítékolható: Katalin szegény komoly emlékezetvesztésben is szenved. :))
Igazi Trebics
Komolyan kérdezem! Van még olyan Magyarországon élő, felnőtt ember, aki ezen csodálkozik?
Fehernyuszi
Nálam is van beírva olyan vizsgálat és kezelés, amit soha nem végeztek el.. nem is tudtam ezekről. Szerintem sokan vagyunk ezzel így.
m.macskosz
@Igazi Trebics: A kórházak ott trükköznek, ahol tudnak. Az a szomorú, hogy az orvosoknak a gyógyítás helyett azzal kell foglalkozniuk, hogy miként lehet a kritikán aluli támogatási rendszer ellenére még valahogy ellátni a betegeket. :(
levarosbukta
Addig amíg tisztességesen ellátnak a kórházban és a házi orvosi rendelőben addig pont letojom mit irkálnak a lapomra. Én nem szólhatok egy rossz szót sem mert már kétszer is megmentették az életemet. Tőlem trükközhetnek ahogy akarnak.
m.macskosz
@levarosbukta: :)
Én is orvospárti vagyok, épp ezért tartom szörnyűnek, hogy azzal kell foglalkozniuk, hogyan
lehetne elintézni, hogy legyen pénz erre, arra, amarra. Nem csoda, ha egyesek besokallnak,
és úgy döntenek, hogy a külhonba távoznak...Ott nem kell megalázva érezniük magukat
a paraszolvencia miatt, tisztességes bért kapnak és egyetlen dolguk, hogy a beteget meggyógyítsák.
nyanya001
@m.macskosz: Ha nem osztogatnának és fosztogatnának, akkor
ezekre nem kerülne sor !
nepszava.hu/cikk/1000006-hataron-tuli-bokezuseg
m.macskosz
@nyanya001: Kösz a linket, épp most írtam a Kaliforniában élő barátnőmnek, hogy mennyire kell hinnie a Duna World-nek , elküldöm neki.
nyanya001
@m.macskosz: Írd meg neki a magyar RTL-t nézze ha tudja fogni
onnan is tájékozódhat sok mindenről a híradóból !
Dr. Felipe
Sajnos már ott tartunk hogy a kórházak trükközésre kényszerülnek hogy ne omoljon össze az egészségügy itt a nagy stadionépítések közepette.
Desischado
@levarosbukta: Ezzel teljes mértékben egyetértek. Az a nő is belegondolt abba, hogy KÉNYTELENEK trükközni? Talán őt sem tudnák ellátni, ha nem folyamodnának ehhez. Én azt mondom, jobb lett volna, ha hallgat! Amikor ott járt, ellátták rendesen, mert arról nem ír, hogy nem kapott megfelelő kezelést. Akkor meg mit árulkodik?
kkalman
A csalás, mint olyan elítélendő. De van kegyes csalás is, amelyet a túlélésért követnek el. Ilyen, a kórházak jelentése az el(nem)végzett vizsgálatokról. Szomorú, hogy ilyen trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy némi plusz bevételre tehessenek szert. Az orvosoknak gyógyítani kellene, nem pedig trükközéssel pénzt keresni a kórház működéséhez.
Kormányunknak a stadionok építése, a határon túli magyar diákok, iskolák, egyetemek támogatása helyett az egészségügyre kellene költeni az elszórt milliárdokat.
mate03
@m.macskosz: Balaton Füred ,Máv szív szanatórium!Három hétig voltam!Orvost akkor láttam amikor felvettek!A záró jelentésen ultra hangtól a terheléses EKG-ig,minden szerepelt!Gyógyszert nem kaptam,azt mondta a fő nővér,hogy szedjem a magamét ,nekik nincs ilyen gyógyszerük!
human
A túlélésük miatt trükközik sok kórház szerintem. De más állami intézmény is trükközik, hogy legalább újra tudják festeni a falat, mert a papíron jobban teljesítő kormány egyre kevesebb pénzt ad mindenre.
Tekla
@m.macskosz: @nyanya001: @human: @mate03: @kkalman: @Desischado:
Nem egyezik a véleményünk. szerintem rengeteg pénzt kap az egészség ügy és mégis sok a beteg ember! Tehát nagyon gazdaságtalanul használják fel azt amit kapnak. A kórházakban örült pazarlás van eldobható eszközökből!
Kiszervezték a háttér intézményeket, így a szolgáltatótól a javítás, az ebéd, a takarítás, stb sokkal többe kerül és nem szervezhető át gazdaságosan. Az a minőség , hogy a beteg mint valami boltba vissza vissza jár az pedig a slendrián , agyon szakosodott orvosi munka következménye!
A gyógyszerkasszát meg meg lehetne felezni, kis odafigyeléssel. Ne mondja senki , hogy 17 db gyógyszer össze van vizsgálva, hogy mit tesz az emberrel. Márpedig a legtöbb idős ember ennyit , vagy többet szed naponta, és csodálkozik , hogy beteg!!! stb.
Tekla
@mate03: Van józan paraszti eszem , közgazdasági végzettségem , de kacérkodtam a betegségüggyel is :)
human
@Tekla: De attól még, hogy a kormány nem szünteti meg a visszásságokat azért jó lenne megoldani, hogy amputáció helyett talán inkább gyógyítsák meg a betegeket. Mert ugye az egyik olcsóbb megoldás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.