A lakáspiacon nincs érzékelhető áresés, ugyanakkor a bankok már állítják össze a nem fizető adósoktól visszavett lakásokból a csomagokat, amelyeket majd értékesítő cégek fognak eladni, megfelelő áron talán majd vevő is kerül rájuk - mondta az MTI-nek Mehrli Péter a Magyar Ingatlanszövetség elnöke.

Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nanena
A bankok először saját haverjaiknak, ismerős ügyvédeknek, adják oda a listát. Ők megkeresik az ingatlan tulajdonosát, akivel kötnek agy álszerződést, a bank megkapja a pénzét, új hitelt ad a régi tulajdonosnak, aki 1-2 millióval többért visszavásárolja az ingatlanát. Ez csak papír kérdése. A pénzből kap a banki ügyintéző, az ismerős és az ügyvéd.
aranyalma123
Szerintem az akinek bebukott egy hitele, az bekerül a BAR-ba és az nem nagyon kap megint hitelt egy darabig. Na most ha ezt megbundázzák, akkor viszont a bankosnak és cinkosainak rács mögött lenne a helye.
balage
na és mért fáj, ha így van? mindenki úgy intézi a dolgait, ahogy akarja. ha ez nem tisztességes úton megy, a sors úgyis odacsap :-)
mindenki azért felelős, amit véghezvisz :-)
Edy Andre
@balage: most akkor a sors csap oda, vagy én magamnak, azzal, hogy sokat bénáskodom? :)
nanena
Én nem hiszek abban, hogy a sors odacsap. Ennek jeleit nem látom a való életben. Persze előfordul, hogy egy tisztességtelen embert lecsuknak, megbélyegeznek, elüti a kutyáját egy autó, stb. De ez nem törvényszerű.
Akinek bebukott a hitele, az nem kerül automatikusan a BAR listára. Hiszen ezzel a konstrukcióval a bank nem veszít. Egyébként pár hónapja személyesen követtem végig 2-3 ilyen tranzakciót, s láttam a listát, amelyből választani lehetett. Persze most jöhet a kérdés, miért nem fordultam a hatóságokhoz. Ismerve a magyar állapotokat, azt hiszem ez nem lehet kérdés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.