Nehéz jó munkát találni, viszont ahogy azt minden vállalkozó tudja, ennél sokkal nehezebb a jó munkaerőt megtartani. Vállalkozóként az embernek meg kell bizonyosodnia afelől, hogy az alkalmazottak nem csak a fizetés miatt jönnek be a munkahelyre. Az alkalmazottak motiválása rengetegféleképp történhet, mindenkinek a saját egyéniségére szabva

Forrás: hrvilag.com
Feltöltő: HRVilág
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Hát ez gyönyörű. Vajh melyik cégnél működnek ezek a szempontok? Én csak egyet látok: Megfélemlítés. Bármikor az utcán lehetsz, ha én úgy akarom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
HRVilág
@human: Ezt sajnos az elmúlt 25 évben sok helyen láttam.
szandokan
@esdi: Vannak ám kivételek is, csak mindenki a rosszat látja meg kizárólag. Az én vezetésem alatt soha nem kerestek rosszul az emberek, és csak akkor váltam meg emberektől, ha az valóban indokolt volt. Az új munka törvénykönyv ebből a szempontból nagyon jó, ugyanis nem húzódik sokáig egy rossz munkaerő elküldésének az ideje.
human
@HRVilág: Nem is lenne ezzel gond, ha gyorsan találnál másik munkát hasonló státusszal.
És ekkor jön elő a politikusok által (bármelyik oldal) annyiszor szajkózott mobilizálható munkaerő víziója.
Ha nem találsz állást, akkor elvileg oda kell költöznöm ahol találok. De akkor a páromnak kell felmondani a jelenlegi állását és neki is az új lakhelyen keresni. És ha nem talál, akkor ugyanott vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy házeladás, újat venni. Ez mind idő, költség és stressz. Persze a politikusok erre is azt mondják, hogy modern gondolkodás szerint mindenkinek bérletben kellene lakni, hogy mobilizálható legyen a munkaerő. És ki fogja fizetni a havi 50-80-... ezres bérleti díjat még a rezsi mellett?
Szerintem ezért felesleges Magyarországon mobilizálható munkaerőről beszélni. A házat mindig valahogy a tetőnél akarjuk elkezdeni építeni és ezért nem épül itt fel semmi.
pbalage
@szandokan: asszem te egy nagyon fasza gyerek vagy.
szandokan
@pbalage: Aki mostanában keveset van itt, hogy ezt megmutassa...:-))
pbalage
AZ ADMINT SÜRGŐSEN VÁRJÁK AZ IRODÁBAN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.