Az Apollo Tyres gyárat épít Gyöngyöshalászon. Ezzel éveken belül Magyarország lehet az EU gumiabroncs-gyára. Az Európai Bizottság hétfőn adott ki közleményt arról, hogy jóváhagyta azt a 97 millió eurós támogatást, amit a magyar kormány EU-s pénzből akart adni az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyárnak annak érdekében, hogy a cég üzemet nyisson Gyöngyöshalászon. Sokáig kérdéses volt, hogy a multi Magyarországot vagy Szlovákiát választja-e, most valószínűleg a hatalmas támogatás miatt is döntöttek Magyarország mellett. A 97 millió eurós (nagyjából 30 milliárd forintos) támogatás azt jelenti, hogy a 975 új munkahelyet nyitó cég így munkahelyenként 30 millió forintot kap a magyar államon keresztül az EU-tól.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Lehet, hogy naiv vagyok, de 30 milliárdból miért nem mi csináltunk egy üzemet, gyárat, állami gazdaságot, akármit?! A 975 munkavállalóból 1-2 év múlva hány marad, amikor a
Gangesz szökevények megpattannak? Ha befuccsol a cég, ki fizeti vissza az eu-s lóvét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Lehet hogy en vagyok tudatlan, de en meg nem hallottam az Apollo-tyres-rol. Tudom ez nem jelent semmit, de azert hol van ez a vilagmarkakhoz kepest? Nem tartom valoszinunek hogy nagy szeletet kihasitson az EU abroncs-piacbol, mert akkor arra ott vannak a szinten felig ismert Azsiai gumigyraka, mint a Toyo, vagy Nanking stb. toredek aron.
1magyar
@pbalage: Egy minimálbéres szerinted hány év alatt keres ennyit?
pbalage
@1magyar: én sem gondolom, hogy odaadják neki a 30 misit.
Tekla
Ennyi pénzt szétosztott volna a melóra jelentkezők között, akkora keresletet produkált volna , hogy nem győzné tartani a markát az adóért az új szolgáltató vállalkozások között, ami persze újabb munkahelyeket is teremtett volna.
Desischado
Én emögött valami nagy mutyit sejtek. Nyilván mind a két félnek nagyon megéri ez a biznisz. Kiváncsi lennék, mennyit kaszálnak orbánék megint a buliból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.