A DK is felfedezte az újabb tankönyvbotrányt: a 6. osztályosoknak készült állami természetismeret könyvbe a következő mondat került: “Hiszen a fiúk és lányok bizonyos testi adottságokban és szellemi képességekben különbözőek."

Itt az újabb botrány. A 6. osztályosoknak készült állami természetismeret könyvbe a következő mondat került: “Hiszen a fiúk és lányok bizonyos testi adottságokban és szellemi képességekben különbözőek" – kezdi a DK közleményét.

Vannak példák is, hogy a gyerekek nehogy úgy érezzék, hogy a könyvben mindenféle alap nélkül írnak le ostobaságokat. Így például kiderül, hogy a fiúk jobbak bizonyos sportokban, a lányok viszont kézügyesebbek, a lányok állítólag könnyebben tanulnak olvasni, a fiúk viszont matematikában ügyesebbek.

A könyv a gyerekek viselkedését elemezve azt is megállapítja, hogy a lányok jól érzik magukat anyaszerepben, feleség szerepében, a fiúk pedig apaszerepben, a férj szerepében.

A Demokratikus Koalíció követeli az idézett tankönyv azonnali visszavonását. "Nem tanulhatnak gyermekeink diszkriminációt még akkor sem, ha Orbán Viktornak ez a világképe" – írja Vadai Ágnes, alelnök közleményében. "Újabb bizonyték arra, hogy mi történik, ha egy diktatórikus hatalom államosítja a tankönyvkiadást, felszámolja az oktatás és a tanulás szabadságát. Ez a mondat nem csak simán bunkóság, hanem bemutatja, milyen Orbán Viktor és csapata gondolkodása. Szégyen, hogy ilyen megjegyzés szerepelhet egy tankönyvben Magyarországon, de a Demokratikus Koalíció nem csodálkozik. A Fidesz ilyen párt: lenézi a nőket. Több politikusa tett megvető kiszólásokat a nőkre, többen közülük a verést is normális dolognak tartják. II. Erzsébet, Angela Merkel, Indira Gandhi vagy Marie Curie nem ér fel a férfiakhoz. Mint ahogy az a "névtelen" asszony sem, aki egész nap gürizik a családjáért, főz, mos takarít, neveli a gyermekeit. Nem számít az a lány sem, aki tanul, munkát és szerelmet keres, jobb, ha tudja" – zárja a DK közleményét.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Már 6.osztályban hülyére veszik a gyerekeket, és beléjük beszélik hogy csak háziasszonyank és anyának jók a lányok?!
tehát vissza az őskorba mi? Esetleg olyan kép nincs benne hogy apjuk a hajánál fogva húzza be anyjukat a penelba???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@tivoli: 18:29 Tudod ahogy mondják" keresd a nőt ", már ha valahol, valami kavarodás van. Szerintem meg semmilyen esetben ne ármánykodjon egy nő , mások kárára.

De persze igaz amit írtál hát hogyne a férfi sikeres a nő a gondoskodó , jó esetben !:-)
almosd
A gyerekek befolyásolása és agymosása törvénybe ütköző bűn kéne hogy legyen .
pityuka
@karma1: Látom sziporkázol. Akkor én is megleplek egy szösszenettel. Add tovább.

Tudod-e, hogy az evolúció során miért nem haltak ki a nők?
Mert sunyi módon hozzánőttek a vaginához.
JAJMÁR
@karma1: 13:26 Hát persze! Heuréka !!!
(Ezt a kis eszmefuttatást ami most jön, ne vedd túl komolyan, most találtam ki, de van benne valami :) )

Így vagyunk megteremtve és minden visszavezethető a kezdetekre !
(Itt némi zavar támad bennem, hiszen az első emberpár a Paradicsomban kezdte, és akkor arra is lett tervezve, ott pedig nem volt semmi veszély, csak később űzetett ki onnan!) ..és mégis! A Teremtő szépen mindent elosztott :)
Igazad van a térlátást illetően, csak bizony másképpen lát a férfi és a nő! Mégpedig azért, mert másképpen kell látnia!
Erre pedig most ébresztettél rá!
Őskor:
Szóval a férfi tervezi az útvonalat, ő tudja, honnan, hova és miképpen lehet eljutni, elvezetni a családot biztonságban, ő a lényeget figyeli, az útvonalat tervezi és távolba néz. A nő pedig közelre néz, ő nem tervezi az útvonalat, hanem védi, észrevesz minden apró rezdülést, minden zajt, minden egyes eltérést megfigyel és megjegyez, és jelez, ha veszély van. Így óvják a családot ketten!

Ezért "rossz" az én tájékozódó képességem, vagyis nem rossz, olyan, amilyennek lennie kell, arra figyelek, amire teremtődtem ! minden onnan ered :)))

(Én szóltam, hogy ne vedd túl komolyan -:DDD )
Cukkini
Érzem, az érzelmek nem mindig engedelmeskednek,
ha kell, ha nem, a gyerekek sokat szerelmeskednek.
karma1
@pityuka: 19.47-re: Es az a vagina elegge el nem itelheto modon vagyik arra a kis plusz nyulvanyra, ami a fijjug (by Torok Szultan, P.Howard) laba kozott lelheto fel...:o)))

Szerencsere!
Nem lenne erdekes a vilag, ha nem Karinthy Frigyes axiomaja nem lenne igaz:

A ferfi es a no orok harcban all: mert a no ferfit akar, a ferfi meg not... (Az idezet nem szo szerinti, csak a lenyege az, ezert nem tettem idezojelbe, bocs)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.