A DK is felfedezte az újabb tankönyvbotrányt: a 6. osztályosoknak készült állami természetismeret könyvbe a következő mondat került: “Hiszen a fiúk és lányok bizonyos testi adottságokban és szellemi képességekben különbözőek."

Itt az újabb botrány. A 6. osztályosoknak készült állami természetismeret könyvbe a következő mondat került: “Hiszen a fiúk és lányok bizonyos testi adottságokban és szellemi képességekben különbözőek" – kezdi a DK közleményét.

Vannak példák is, hogy a gyerekek nehogy úgy érezzék, hogy a könyvben mindenféle alap nélkül írnak le ostobaságokat. Így például kiderül, hogy a fiúk jobbak bizonyos sportokban, a lányok viszont kézügyesebbek, a lányok állítólag könnyebben tanulnak olvasni, a fiúk viszont matematikában ügyesebbek.

A könyv a gyerekek viselkedését elemezve azt is megállapítja, hogy a lányok jól érzik magukat anyaszerepben, feleség szerepében, a fiúk pedig apaszerepben, a férj szerepében.

A Demokratikus Koalíció követeli az idézett tankönyv azonnali visszavonását. "Nem tanulhatnak gyermekeink diszkriminációt még akkor sem, ha Orbán Viktornak ez a világképe" – írja Vadai Ágnes, alelnök közleményében. "Újabb bizonyték arra, hogy mi történik, ha egy diktatórikus hatalom államosítja a tankönyvkiadást, felszámolja az oktatás és a tanulás szabadságát. Ez a mondat nem csak simán bunkóság, hanem bemutatja, milyen Orbán Viktor és csapata gondolkodása. Szégyen, hogy ilyen megjegyzés szerepelhet egy tankönyvben Magyarországon, de a Demokratikus Koalíció nem csodálkozik. A Fidesz ilyen párt: lenézi a nőket. Több politikusa tett megvető kiszólásokat a nőkre, többen közülük a verést is normális dolognak tartják. II. Erzsébet, Angela Merkel, Indira Gandhi vagy Marie Curie nem ér fel a férfiakhoz. Mint ahogy az a "névtelen" asszony sem, aki egész nap gürizik a családjáért, főz, mos takarít, neveli a gyermekeit. Nem számít az a lány sem, aki tanul, munkát és szerelmet keres, jobb, ha tudja" – zárja a DK közleményét.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Már 6.osztályban hülyére veszik a gyerekeket, és beléjük beszélik hogy csak háziasszonyank és anyának jók a lányok?!
tehát vissza az őskorba mi? Esetleg olyan kép nincs benne hogy apjuk a hajánál fogva húzza be anyjukat a penelba???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Már 6.osztályban hülyére veszik a gyerekeket, és beléjük beszélik hogy csak háziasszonyank és anyának jók a lányok?!
tehát vissza az őskorba mi? Esetleg olyan kép nincs benne hogy apjuk a hajánál fogva húzza be anyjukat a penelba???
darwin
Már ott kezdik a hülyítést,hogy a templomban van az évnyitó.Vissza a középkorba.Most jön a röghözkötés.
micfild
@Mobil123: az agymosást nem lehet elég korán kezdeni.
Pont a 12-13 éves korban a legfogékonyabbak az ideológiákra...

De esküszöm ez rosszabb mint a 80as évek eleje, amikor én jártam felső tagozatba.. akkor nem irtak ennyi baromságot tankönyvekbe
nemkati
Érdekes, matekból mindig 5-ös voltam, de sose éreztem, hogy eltérek az átlagtól. Hát most kell megtudjam?? :DDD
JAJMÁR
Most biztos kiábrándító leszek, de bizony, ez így igaz, a férfiak és a nők agytérfogata eltér, - ahogy a fizikai testfelépítés is - de amennyivel a férfi agytérfogata nagyobb, kb. annyival a nők szürkeállománya nagyobb. Intelligencia terén nincs eltérés, de az eloszlás terén már igen. Más a szerepe a férfinak és más a nőnek !
A megfogalmazás ennél a tankönyvnél nem szerencsés, de amit állít, az igaz.

Ettől még vannak jó matematikai képességű nők, és gyenge képességű férfiak, de az biztos, hogy az én térlátásom női :)
varrólány
@JAJMÁR: Mostanában akarják mindenáron elérni a nagy egyenlőséget , pedig a két nem különbözik szerencsére , amiben az egyik gyengébb abban erős a másik.
Az én tájékozódásom is női az egyenes úton is eltévedek:-))
Cukkini
Későbbiekben, a többiekben, mindenkiben hibákat veszünk észre, csak valahogyan magunkban nem látjuk hibáinkat, nem vagyunk tisztában azzal, hogy felelősség nélkül sérült országunk kivénül, hisz ki nem lát, ki nem hall, az szívén ül?
JAJMÁR
@varrólány: 19:39 A jogegyenlőség minden embernek jár. Tényleg így van, hogy a nő és a férfi kiegészíti egymást. A férfi megszerzi az élelmet - vadászat, és ehhez kell az erős izom, meg a térlátás - a nő meg kitalálja az összes többit :-DDDDD
darwin
@JAJMÁR: Képletesen:Szerinted ,hány főállású vadász van ebben az országban?A többinek is meg kell szerezni valahogy a villanyszámlára valót.Kedves ismerősöm 150 centis bögyös kis programozólány olyan matematikai, nyelvi zsenivel,hogy 40 férfi is összekaphatja magát.A párja 60 kilós munkanélküli biológus,nem tudom hogy vadássza össze a leveskére valót.Most mennek Angliába.
Ez a tankönyv szemétre való,mint a többi.
JAJMÁR
@darwin: 20:23 Valóban nagy gondok vannak az országban, és mélyen szomorú, hogy sok családnak az egyetlen esély a külföld marad :(

Igen, már rég "kinőttünk" az őskori munkamegosztásból, az ember is sokat változott az idők folyamán:)
pbalage
@JAJMÁR: 20:01 azt, hogy mire kell épp elugrani vadászni a maradék krumplipüréhez?. :)
JAJMÁR
@pbalage: 22:28 Igen azt is, és hogy ez milyen fontos, az a próbánál kiderül :) (Minden tiszteletem a férfiaké, de ez a kis "ellentételezés" járt, a cikkben lévő elfogultság miatt :I )
JAJMÁR
@JAJMÁR: Bocsánat! javítok: A tankönyv elfogult fogalmazása miatt..
magyarbakancs
Magyar és Magyar között is van különbség .
Az egyik hülye a másik okos.
Van hülye Fideszes meg okos Fideszes.
Ezek a mostaniak melyik közé tartoznak.?
JAJMÁR
@Vasárnapiiskolás: 10:34 Nagyon szőke női. Még akkor is, ha nagyon nem vagyok szőke :)
Nagyszerűen eligazodok a térképen, és a jól megismert, tanulmányozott valóságot le is tudom rajzolni, jól!
Viszont a térképet nehezen tudom átrakni a valóságra. Mások rajzát, - az elmondásról nem is szólva - nem! Szinte biztos, hogy nem találok oda, ha csak elmondják, merre menjek.
A valóság ugyanis nem olyan, mint a térkép, sőt, mindig változik. (Még úgy is eltévedek, ha valaki megmutatja az utat, majd legközelebb egyedül kell mennem.) Semmi nem olyan, hiszen mások járkálnak az utcán, pl. kiraknak egy kukát a ház elé, vagy megáll ott egy másik jármű... ez mind mind zavaró, mert az összkép más. Vicces? Tudom ! :(
human
A nőnek sokkal jobb a színérzékük. Talán több színt is látnak. Az ősi társadalomban a férfiak vadásztak, a nők pedig bogyókat, gyümölcsöket gyűjtögettek. Itt nagyon fontos volt színéről felismerni, mi érett vagy mi mérgező.
A férfiak pedig vadászat közben pedig megtanulták értékelni a csendet :) Ez miatt otthon az asszonypajtással néha összetűzés is van.
nemkati
@JAJMÁR: Nem vicces, na ez tipikus női tulajdonság. A pasik sokkal jobban tudnak tájékozódni. Viszont a logikájukkal nagy baj van! Mindig mondom, bármit megtervezni nőnek kell, mert a férfiak logikája néha rettenetesen követhetetlen, és képesek a legegyszerűbb kérdést iszonyat bonyolultan megoldani! :)
JAJMÁR
@nemkati: 11:30 Igaz, pont tapasztalom! Bele vagyunk bonyolódva egy rém egyszerűen megoldható dologba, de "nagyvonalúan" hagyom :)))
human
@nemkati: A férfiak túlbonyolítják? Mikor van egy feladat mondjuk iroda berendezése. A férfiak először lerajzolják, megtervezik, átrajzolják, újratervezik. A végén pedig minden bútort oda raknak ahova kell. Igen, ez bonyolult.
És hogy csinálja egy nő? Először is vesz két markos férfit és addig tologatja vele a bútorokat, amíg az az elképzelésének megfelelő helyre kerül. És ne tud meg mit gondolunk, mikor ugyanazt a bútort már másodjára visszük a sarokba, mert lehet, hogy mégis ott lesz jó helye. :)
tivoli
@pbalage: tegnap, 22:28
Ja! Aszongya az asszony: Eredj szivem, lőjjél már légyszi 4 darab fasírtot a krumplifőzelékhez, míg én megterítek.
nemkati
@human: Ja, az biztos csak a feng shui miatt volt. :)
karma1
@JAJMÁR: A ferfiaknak nincs olyan eros terlatasuk, mint a noknek, mert a noknek - epp az anyaszerep miatt - sokkal elobb kell eszlelni a veszelyt a kicsinyeik vedelmeben, mint a ferfiaknak,...(Nekem az ismeretsegi koromben 4 ferfi is csolatasos, de egyetlen no sem az!
@nemkati: Nincs semmi baj a matek 5-soddel, de erdemes lesz belenezned a bugyidba, mert eszerint a barom ferfisoviniszta megjegyzes miatt lehet, hogy Te nem is janyka vagy, hanem fiu...

Egy kover no all a merlegen, a baratnoje reszvettel megkerdezi tole:
- Dragam, valami baj van a sulyoddal?
- A, kedves, semmi bajom a sulyommal, csak ennyi kilohoz 2 meter 74 centi magasnak kene lennem...
human
@karma1: - Drágám. Mit kérsz születésnapodra?
- Ó, teljesen rád bízom. Csak piros legyen és két másodperc alatt legen százon.
Hát vettem neki egy piros mérleget :)
karma1
@human: 11.28-ra: Csak hogy egy kicsit csipkedjelek, Te ferfiember: ... es akkor kiment az osferfi az osmezore, es begyujtotte a szep , erett, pirospottyos kalapu mergesgombat...!

(Jo,.jo tudom, a ferfiak kozott sokkal tobb a szinteveszto, zold-piros... Na ezek hoztak a mammutot haza vadaszat es gyujtogetes utan, mert nem kellett a szinukkel vacakolni...:o)))

Van egy polom, imadom viselni a felirata miatt (fokent errefele, ahol mindenki buszke vadasz)

Egy sved kozmondas szerint : A vegetarianus szo svedul "rossz vadasz"-t jelent..."o))))
karma1
Persze, hogy van kulonbseg ferfi es no kozott - meg szep! De amig az egyikuk realis , addig a masik intuitiv, es ez a szerep (is) gyakran cserelodik koztuk!

Jol megalkotta a termeszet ezt a kulonbozoseget, ezert nem is tudunk egymas nelkul elni!

Viszont ne akarja ez a hulye tankonyv azt sugallani (marpedig ezt teszi), hogy a ferfiak ertelmesek, okosak, erosek, ezert vitathatatlanul csak ok a vezeto szerepre alkalmasak, mig a nok szeretnek papast-mamast jatszani, mert ez az alaptermeszetuk...

Jovore kibovitik a tankonyvet azzal, hogy a nagyorru, hosszupajeszu legenyeknel sokkal magasabbrenduek a magas szoke kekszemuek...

Mintha ezt egy masik torpe mar elsutotte volna kb 80 evvel ezelott...
human
@karma1: Hát ezért mondom mindig, hogy férfit nem szabad elküldeni bevásárolni.
Összerakunk egy bevásárló központot, össze tudunk rakni egy konyhabútort, de a bolttól a konyháig jobb, ha a nő oldja meg az árumozgatást.
karma1
Azert most, hogy melyebben belegondolok, lehet, hogy van igazsaga ennek a megallapitasnak (hogy a ferfiak jobbak a matekban):

HANY NOT LATUNK SIKKASZTASERT LEULTETVE?

(Tehat a ferfiak csak AZT HISZIK, hogy jobbak matekban, de a noket nem tudjak rajtacsipni a sikkasztason - mar ha egyaltalan ok bunoznenek igy...:o))))
human
@karma1: Na ja. Keresd a nőt! Ott áll a vádlott mögött. Azt a nyamvadt almát is Éva tukmálta Ádámra :P
Mobil123
@micfild: Az enyém idén végzet az általánossal .Tudom mennyire fogékony a baromságra és pont az a baj hogy ott szedik össze ahol az ember nem várja és ez az iskola:-(
80-as évek eleje? akkor nem sok vagy fiatalabb mint én.:-)) Akkor a tanárok tanítottak, neveltek de most kész katasztrófa ! Némelyiket nagyon seggbe lehetne rúgni.
karma1
@human: Ha Adam - ferfiember leven - nem allandoan a kajalasra gondolt volna, akkor nem fogadta volna el Evatol az almat, es @nyanyank csudajo vicce szerint nem az allva pisilest, hanem az agyat valasztotta volna...:
karma1
@Mobil123: Az oteves Pistike a kukacaval jatszik, es megkerdezi a mamajat, hogy
- Ugye anyukam, ez nekem az agyam?

Mire anyukaja megsimogatja a buksijat:

-Nem, kisfiam, ez most meg nem az agyad, majd csk kb. 20 eves korodban lesz az...
human
@karma1: Ha férfiember enni akar, akkor pörköltet eszik és nem egy nyamvadt almát. Évikének nem volt elég ami vót és többet akart. Az almával Ádám a főnök fölé kerülhet. Nagyobb státusz, nagyobb fizetés - győzködte. Ádám meg beleunt a noszogatásba és harapott. Így volt ez, az szent írás.
tivoli
@human: ma, 14:02
Azóta is mondják, hogy minden sikeres férfi mögött egy talpraesett nő áll.
karma1
@tivoli: Ezt a janykak neveben is koszonom, de ez termeszetes, ahogy az angol mondja: "basic knowledge"...:o))

De azert mi "szeressuk " am a fijjugat is, - igy kerek a vilag!...:o))
karma1
@human: Na es Evikenek nem volt igaza? DEHOGYNEM! Adambol fonok lett, nagyobb fizetes, magasabb statusz...

Es tudd meg, hogy az Edenben meg nem volt kitalalva a "porkutt", mert nem volt magyar pirospaprika, es foleg nem volt a tuz feltalalva!

Marad a vegetarianus granatalma...:o))
human
@karma1: 14:13-ra
Akkor ezért van, hogy vén fejjel bölcsebb lesz az ember?
tivoli
@karma1: ma, 14:25
Ami igaz, az igaz, el kell ismerni. :-))
karma1
@human: Nem akarok vulgaris lenni (pedig az leszek) az idos korral nem bolcsebb leszel, hanem impotens, ezert inkabb athelyezed a gyakorlati tevekenysegedet mentalisra. Pelda:

Kohn es Grun talalkoznak, Kohn azt mondja a baratjanak.
-Kepzeld, tegnap talalkoztam a Schwartz-cal, aki azt mondta, hogy 65 eves kora ellenere a szexualis elete jobb mint valaha, mert minden nap szeretkezik a Zhalival, a felesegevel...

Mire Grun, unottan
- Mi ebben annyira erdekes? Hat mondd te is, hogy ugyanennyit szeretkezel a Rachellal!

De a nokre is ugyanez ervenyes: A csapodar nok eletuk utolso, kicsit idos szakaszaban nem erenyesebbek lesznek, hanem nem kellenek a kutyanak sem, ezert gyakran hangoztatjak a ferfiak elott, hogy: "Bezzeg en sosem fekudtem volna le a Jozsival, en meg tudtam orizni az erenyeimet!" (Nana', mert Jozsi mindig elment mellette, mint egy ures fal mellett. Igy konnyu)

Erdoben suhan at a kiralykisasszonyok hintaja, akikkel az idosecske venlany nevelono is utazik, meg a kocsis es a lakaj. Hirtelen a semmibol haramiak tamadjak meg a hintot.

A marcona rablovezer kiadja a parancsot a banditaknak:
- Mindenkinek le kell szallnia a hintorol!
A kezdo , felenk bandita megszolal:
- A noknek is?
A marcona fonok feleli:
- Ha mondtam, megmondtam! Elvenni a fegyvereiket, az ekszereiket is!
Felenk bandita kerdi:
- A noket is?
Marcona duhosen:
- A noket is! Ha mondtam, megmondtam! Mar sokkal turelmetlenebbul:
- Es mindenkit megeroszakolni!
A felenk bandita ijedten, utoljara:

- Jesszusom, a NOKET IS???
Mire a nevelono megszolal:
- Mi van, zoldfulu? Hat ha mondta, megmondta, NEM?
varrólány
@Vasárnapiiskolás: 10: 35 Tudom ritka aki beismeri a "gyengeségeit" mert sokan olyan tudálékosak és mindenben okosnak hiszik magukat.
De hogy örülj a technikában még" szőkébb "vagyok!
varrólány
@tivoli: 14:20 Én úgy is hallottam már , hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll az ármánykodásával !!
tivoli
@varrólány: ma, 18:15
Most hogy értve? Ki érdekében ármánykodik?
Ha a férfiében, akkor igaz az állítás, hogy talpraesett. Ha ellenében, akkor nem normális.
varrólány
@tivoli: 18:29 Tudod ahogy mondják" keresd a nőt ", már ha valahol, valami kavarodás van. Szerintem meg semmilyen esetben ne ármánykodjon egy nő , mások kárára.

De persze igaz amit írtál hát hogyne a férfi sikeres a nő a gondoskodó , jó esetben !:-)
almosd
A gyerekek befolyásolása és agymosása törvénybe ütköző bűn kéne hogy legyen .
pityuka
@karma1: Látom sziporkázol. Akkor én is megleplek egy szösszenettel. Add tovább.

Tudod-e, hogy az evolúció során miért nem haltak ki a nők?
Mert sunyi módon hozzánőttek a vaginához.
JAJMÁR
@karma1: 13:26 Hát persze! Heuréka !!!
(Ezt a kis eszmefuttatást ami most jön, ne vedd túl komolyan, most találtam ki, de van benne valami :) )

Így vagyunk megteremtve és minden visszavezethető a kezdetekre !
(Itt némi zavar támad bennem, hiszen az első emberpár a Paradicsomban kezdte, és akkor arra is lett tervezve, ott pedig nem volt semmi veszély, csak később űzetett ki onnan!) ..és mégis! A Teremtő szépen mindent elosztott :)
Igazad van a térlátást illetően, csak bizony másképpen lát a férfi és a nő! Mégpedig azért, mert másképpen kell látnia!
Erre pedig most ébresztettél rá!
Őskor:
Szóval a férfi tervezi az útvonalat, ő tudja, honnan, hova és miképpen lehet eljutni, elvezetni a családot biztonságban, ő a lényeget figyeli, az útvonalat tervezi és távolba néz. A nő pedig közelre néz, ő nem tervezi az útvonalat, hanem védi, észrevesz minden apró rezdülést, minden zajt, minden egyes eltérést megfigyel és megjegyez, és jelez, ha veszély van. Így óvják a családot ketten!

Ezért "rossz" az én tájékozódó képességem, vagyis nem rossz, olyan, amilyennek lennie kell, arra figyelek, amire teremtődtem ! minden onnan ered :)))

(Én szóltam, hogy ne vedd túl komolyan -:DDD )
Cukkini
Érzem, az érzelmek nem mindig engedelmeskednek,
ha kell, ha nem, a gyerekek sokat szerelmeskednek.
karma1
@pityuka: 19.47-re: Es az a vagina elegge el nem itelheto modon vagyik arra a kis plusz nyulvanyra, ami a fijjug (by Torok Szultan, P.Howard) laba kozott lelheto fel...:o)))

Szerencsere!
Nem lenne erdekes a vilag, ha nem Karinthy Frigyes axiomaja nem lenne igaz:

A ferfi es a no orok harcban all: mert a no ferfit akar, a ferfi meg not... (Az idezet nem szo szerinti, csak a lenyege az, ezert nem tettem idezojelbe, bocs)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.