Tegnap hivatalosan is elutasította a horvát legfelsőbb bíróság Hernádi Zsolt, a MOL-vezér fellebbezését, így jelenléte nélkül is megkezdődik a per.

Kresimir Devcic, a Zágráb megyei bíróság szóvivője elmondta, hogy még a héten kiderül, hogy mikor kezdődik Hernádi bírósági tárgyalása. Az első tárgyalási napon ismertetik majd az ügyvédek, hogy milyen bizonyítékokat szeretnének felvonultatni. Ekkor derülhet ki, hogy tanúként beidézik-e Tóth Józsefet, a MOL elnökének korábbi tanácsadóját.

Horvátországban vád alá helyezett Hernádit azzal vádolják, hogy 2009-ben Ivo Sanander, akkori miniszterelnöknél, kenőpénzért cserébe elérte, hogy a MOL megszerezhesse az INA horvát energetikai társaság irányítási jogait. Bár Hernádi tagadja a vádakat, itthon is eljárás indult hasonló váddal, egy volt MOL alkalmazott és egy részvényes kezdeményezésére, de a budapesti bíróság felmentette, a kormánnyal nagyon jó viszonyt ápoló Hernádit. Korábban sajtóértesülések megjegyezték, hogy Hernádival olyannyira jó személyes viszonyban van Orbán Viktor, hogy még a MOL vezetőjének kisoroszi nyaralójában is járt. A kormány pedig teljes mellszélességgel a MOL-menedzsment mellett áll.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Oda vagyok teljesen. A nagy kártyások sunnyognak.
Yoda69
Ha orban egy bunozot bujtat, maga is bunozove valik. Bar koztudott hogy az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.