Ha politikáról van szó – világnézettől függően – lehet vitatkozni azon, hogy kelet vagy nyugat felé húzzunk; hogy mekkora szerepe legyen az államnak; milyen sportokat támogassunk és azon is, hogy kórházak vagy stadionok épüljenek inkább. Egy dolog felett azonban egyetlen jobb- vagy baloldali kormánynak sem szabad soha szemet hunynia: ez pedig az, ha emberek éheznek és olyan szegénységben élnek, hogy az ételre valót nem tudják előteremteni. Pláne igaz ez akkor, ha gyermekekről van szó, őket sújtja ugyanis leginkább a nélkülözés – derült ki a Habitat for Humanity Magyarország által készített „Éves jelentés a lakhatási szegénységről – 2013” című gyorsjelentésből. A néhány hete nyilvánosságra került adatok szerint Magyarországon minden harmadik gyerek súlyos anyagi nélkülözésben él.

Forrás: divany.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Horizont: ma, 18:18
És ugyan ilyen kondíciókkal nem szörnyülködünk, nem beszélünk marhaságokat a Mátra alján sem!
- éhezhet valaki, ha nem alkoholista, hanem lusta, ha nem hajléktalan! Ha amúgy rendes normális ember és gyerekei vannak! - Erőltesd az agyad hátha összejön a gondolat:)
Ha valaki időnként éhes, az még nem éhezés.
tivoli
@Horizont: ma, 18:44
Kikapcsolták az áramot, vagy soha nem is volt?
tivoli
@Horizont: ma, 18:51
Mert ha soha nem is volt, akkor nincs mit nézni rajta. Be kell vezetni, oszt kész. Ott elkellne az állami segítség.
De, hogy az állam etesse a gyerekeket? Nonszensz.
tivoli
@Horizont: ma, 19:05
'89-ben rendszerváltozás volt, kivonni mindent az állam kezéből, erre szavazott a sok jó ember. Mert az állam rossz gazda, gazdaságilag, ideológiailag.
Akkor most mit is kell elvárni az államtól?
tivoli
'89 előtt alkotmányilag le volt fektetve, hogy mindenkinek joga és kötelessége dolgozni. Volt is minden, ami fontos volt, meg olyan is ami nem annyira, ha nem is dőzsi szinten. Most meg csak a siránkozás van. Meg követelőzés.
Szimba
@Horizont: Mindegy kinek kéne nyernie, ettől rosszabb nem lehet. Csak ne ez a fidesz pőkhendi banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.