A Népszabadság kormányzati forrásokból úgy tudja, a miniszterelnök olyan folyamatot akar elindítani, melynek lényege, hogy mérséklik a szociális kiadásokat.

A cél az, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költeni azokra, akik nem dolgoznak, egyes fideszes források szerint a segélyeket meg akarják szüntetni. A foglalkoztatást helyettesítő támogatást vagy a rendszeres segélyt további feltételekhez kötnék és a GYES-t is átneveznék, mert nem tartják szerencsésnek.

Orbán Viktor a parlamenti ülésen már megfogalmazta az "irányt", amikor közölte: nem fogadják el a "valamit semmiért" politikáját, és "a jobb életet nem lehet segélyre alapozni".

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Munkahelyet képtelenek teremteni és még a segélyezést is megszüntetik...GRATULÁLOK!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
Minek a segély 22800Ft/hó f.h.t. amikor abból megélni senki nem tud, vegyék hát el, költsék gyógyszerekre"mondta a szomszédom aki 4-5éve munkanélküli, az fht.-t kapja, de azonkivül semmit, és fusi-fekete munkája sincsen.
Mit mondjak, ez a hír nem lepett meg, a nyugdijkassza lenyúlása után, úgy érzem ez a kormány-tákolmány mindenre +mindenkor képes.
Kvázi a Csurka féle előérzetek beigazolódtak, miszerint a nyugdíjasokra, a munkanélküliekre, az elesettekre nincsen szükség Mo-on, mindegyik mehet az utcára, vagy dögöljön meg, éhen halhatnak emberek százezrei, Orbánéknak nem számít.
pbalage
@szandokan: nédmá, te hallgatsz zenét? eddig aszittem a fásy mulató bömböl.
(én egyébként pár éve már rászoktam a jazzre (de nem a négeresre, hanem a dramaticora)
qxy
Egyszerű. A Fidesz nem dolgozik jól, sőt , szarúl, és ezért az ő fizetésük mehet a ,
Létminimum alatt nagyjából 1,4 millió háztartás él 2010 óta (vagyis a háztartások 36-38 százaléka), ami azt jelenti, hogy becslések szerint 4-4,2 millió ember él a szociális minimum alatt. Közülük pedig mintegy 3,2 millióan tartoztak azok közé, akik súlyosabb szegénységben élnek.

A súlyos anyagi nélkülözésben élők közé azok tartoznak az uniós statisztika szerint, akik a következő 9 tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak: lakáshatási költségek fizetése, megfelelő fűtés, váratlan kiadások fedezése, hús/hal fogyasztása minden második nap, évente legalább egy hét fizetett üdülés, színes televízió, mosógép, autó, telefon. Ebbe a csoportba mintegy 2,6 millió magyar tartozik, és a 25. helyen állunk az EU 27 tagállama között.
whatthefuck
@szandokan: számomra is másodlagos a like, csak azért hoztam fel hogy jelezzem...de ezt már kifejtettem. A többi feltevésed szintén téves, de sebaj.:)
szandokan
@pbalage: Én nagy kemény rock rajongó vagyok, van egy "kisebb" gyűjteményem is. Azért köszönöm a minősítést...
SpamKontroll
@picike: Ezt a munkanélküliséget felejtsük már el... Most is a gyerek bölcsijében (magán) elment az egyik dajka műtére... Kb. 4 hete interjúztatnak... Állandóan jönnek próbanapra stb... Gondoljátok, hogy találtak embert??? Így akarnak dolgozni, hogy "messze van... nincs busz... nincs ez, nincs az, inkább akkor nekem ez nem felel meg"... Egyszerűen nem találni embert az ilyen jellegű munkákra... Hagyjuk már a munkanélküliség dumát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.