A Népszabadság kormányzati forrásokból úgy tudja, a miniszterelnök olyan folyamatot akar elindítani, melynek lényege, hogy mérséklik a szociális kiadásokat.

A cél az, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költeni azokra, akik nem dolgoznak, egyes fideszes források szerint a segélyeket meg akarják szüntetni. A foglalkoztatást helyettesítő támogatást vagy a rendszeres segélyt további feltételekhez kötnék és a GYES-t is átneveznék, mert nem tartják szerencsésnek.

Orbán Viktor a parlamenti ülésen már megfogalmazta az "irányt", amikor közölte: nem fogadják el a "valamit semmiért" politikáját, és "a jobb életet nem lehet segélyre alapozni".

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Munkahelyet képtelenek teremteni és még a segélyezést is megszüntetik...GRATULÁLOK!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Munkahelyet képtelenek teremteni és még a segélyezést is megszüntetik...GRATULÁLOK!
Katalina62
Csak ügy szólok mielőtt itt sokan örömujjongásba kezdenek, hogy nem csak a romáknak, van szüksége a segélyre!
1magyar
A semmiből is el akar venni? Na akkor kezdődik a kormány és a párt bukása.
miazavalami
Na basszus! Akkor a nemzeti erőforrásaink igencsak forrongani fognak!
coyote3
Van ennyi lámpaoszlop, ami elég lesz ezeknek? :)
volvós
" - Nem hagyunk senkit az ut szélén !!! "

Kezükbe adjuk a söprüt, lapátot !!!
22800 HUF-ért !
human
Akkor a szociális munkásoknak lesz dolga rendesen. Eddig sem irigyeltem őket, de ezután pláne.
Toby
Elmúlt a választás, nos hölgyei és uraim, a következő években fokozatos áttérünk a " polgárok az államért" projekt megvalósítására, amely annyit jelent, hogy ezután - a már megszokott, de bővíthető adóztatáson kívül - a munkavállaló fizet az államnak un. " állásban tartási hozzájárulást" s ennek összege a mindenkori minimálbér 2/3 része - havonta !
Akinek nincs munkaviszonya - mert mondjuk egy lusta csótány - annak nem 2/3, hanem 3/3 a havi hozzájárulás, legyen az ő gondja, hogyan teremti elő. Előrelátóan bővítjük a szabálysértési elzárásra ítéltek épületeit.
micfild
Várható volt.
Most ujjongjon mindenki aki rájuk szavazott.
Szimba
A segélyezést akkor lehet(ne) megszüntetni, amikor nincs élő ember, akinek szüksége van rá. Van ország, ahol a segélyezést megszüntették? Kivéve ahol eddig sem volt?
szandokan
Ez megint egy bedobott hír egy erősen baloldali laptól. Várjunk már még egy cseppet azzal az akasztással.
szandokan
A másik meg, hogy bizonyos esetekben szükséges is a mérséklése, hiszen ne felejtsük azt el, hogy sokan azért vállalnak be sok gyereket, hogy ne kelljen dolgozniuk. Ki kell szűrni azokat, akik kizárólag a szociális támogatásokra pályáznak. Nem lesz könnyű feladat, ha valóban ez lesz a végső cél.
Csizmás Kond
Meg, és olyant is hallottam, hogy az országhatárt közvetlen a parlament köré vonja, hogy mindenestől tudja magáról lerázni a gondokat...
1magyar
Ilyen a világon nincs,hogy szarul teljesítő kormányok miatt nincs munkahely de a segélyezést megszüntetik.
Na persze, ha nem kell adózni és járulékot fizetni akkor mindenki úgy éljen ahogy tud!
nyanya001
Még több lesz a rablás, a betörés, aki éhezik
az mindenre képes lesz !
volvós
@szandokan: 20:27
Ugye Te is a nagylétszámú roma családokra gondolsz ???
Szimba
Akinek szüksége van segélyre, az szegény. A szegényeket nem szereti a fidesz kormány, ezért megszünteti a segélyt. A szegény éhen hal, öngyilkos lesz, kinyírja a családját. És nem lesz szüksége a segélyre. És megmarad a pénz a következő kampányra.
JAJMÁR
@Szimba: 21:06 Gondolod, hogy a családját nyírja ki?

Meg lehet szüntetni a segélyt - de tudomásom szerint mindig is volt, még az "átkosban" is, amikor mindenki dolgozott - de minden embernek munkát és tisztességes bért kell adni. Akkor, meg lehet szüntetni... de ez utópia !

Egyébként meg jól zárja be mindenki az ajtaját... és nem kell azon csodálkozni, ha betörik a kirakatokat, megszaporodnak a rablások és a bűncselekmények.
JAJMÁR
@szandokan: 20:27 Milyen szociális támogatások járnak a gyerekekre? Sorold fel lécci...
pbalage
@Szimba: oké, de várjál, mert a szegényirtásból politikai hasznot lehet kovácsolni.
szegény elmegy kirabolni például egy dohányboltot, hogy legyen kenyérre - > rendőrség fellép, senki nem mer szólni egy mukkot sem, mert elkövető az áldozat - > rendőrséget megtámogatják - > szegény elmegy kirabolni például egy dohányboltot ...

ördögi kör, de a végső vesztes a kormány, és ideális esetben a börtönben helyet cserélnek a rablókkal.
Nem túl ideális esetben valami villanyoszlopon bungee jumpingolnak.
Elég veszélyes egy lehetőség, szerintem igyekeznek elkerülni, de ha majd egyszer nem lehet, akkor nem lehet.
Szimba
@JAJMÁR: Igen, gondolom. Volt rá már példa, hogy a kilátástalan helyzetből a zakkant ember ezt találta megoldásnak.
JAJMÁR
@Szimba: 21:49 A nem zakkant ember pedig enni akar adni a családnak minden áron... remélem, hogy ez nem valósul meg, mert erről olyan filmek jutnak eszembe, ahol a gazdag embercsoport magas kőfallal és biztonsági berendezéssel veszi körbe magát, az emberek nagy többsége pedig azon kívül állat módjára él.
Szimba
@JAJMÁR: Így van, nem zakkant annyira, hogy kiírtsa a családját, de enni akar neki adni, így kinyír mást. Lájtosabb esetben kirabol bankot, üzletet, bármit.
szandokan
@volvós: Nem kizárólag csak a romákra, lehet, nem hiszed el, de nem csak rájuk jellemző, amit írtam.
szandokan
@Horizont: Igazad van, én is hiteles forrásból értesültem arról, hogy változások várhatóak a szociális ellátásban. Arról viszont még semmi nem hangzott el, hogy ezek mik lesznek, találgatni meg egyenlőre felesleges.
Hellcat
@szandokan: 20:27...ki kell szűrni igaz? Mint a rokkantnyugdíjasok közül a csalókat ugye?Ott is nagy sikert arattak...jó sok csalót lebuktattak, az a néhány aki nem csalt és visszaküldték aztán belehalt az meg járulékos veszteség ugye? És mielőtt kételkednél...ténylegesen tudok olyan esetet a közelemből sajnos ahol ez miatt hunyt el az illető. Na meg ott vannak azok akik ez miatt öngyilkosok lettek. Bizonyára ők is csalók voltak.
szandokan
@Hellcat: A lényeg, hogy semmiféle konkrétum nincs még ez ügyben, találgatni meg felesleges, mint már mondtam.
Desischado
@szandokan: Nincs gyermekem, nem járok a kocsmába. Önhibámon kívül vagyok munkanélküli. Akkor velem mi lesz? És azt mondom, amit Nyanya, ezektől minden kitelik! Hőn szeretett vezíred csak azt nem vette számításba, hogy ha ezt a keveset is elveszik, már az utolsót elvették. És akkor ezek az emberek, lehet hogy nem fogják vissza magukat, mert nem lesz már mit veszteniük. Ez nagyon veszélyes lépés.
Azt mondod, "hiteles forrásból" tudod? honnan? Netán a polgármestertől? Úgy legyen egészségem, hogy elvesznek! Mert adni nyilván nem fognak, ebben egyetértünk ugye? Meg vannak a választások, orbán reszketve várta, hogy vége legyen, most aztán belecsaphat a lecsóba, ugyebár? És akkor a szememre hányod, hogy szidom őket, ezt az "emberséges" kormányt! És te ezekkel tartasz! Szép bizonyítványod van emberségből!
kkalman
Szociális ellátásra nincs pénz, de stadionokra annál több. Köszönet minden Fideszre szavazónak, és azoknak, akik nem mentek el szavazni. Ja, ők is azzal, hogy nem mentek el szavazni a Fideszre szavaztak.
szandokan
@Desischado: Még semmi konkrétum nincs, miért kell a népet hangolni? Amire pedig soha nem válaszolsz nekem, az az, hogy miért nem tudsz dolgozni sehol? Ha jól tudom, nem vagy rokkant, nem vagy idős, mi az oka? Egyébként meg ez önkormányzati választás volt, a városok döntöttek a saját polgármesterükről, miért várta volna reszketve ezt Orbán?
szaboria1
@pbalaga : Valamelyik napi hír volt, hogy a rabló a tárgyaláson azt mondta azért rabolt mert így tudta, hogy börtön büntetést kap és ott meglesz az ellátása.
szaboria1
@szandokan: 01:44 hozzászólásodhoz. A környezetem és a családom belül is tapasztalatból tudom , hogy 40 felettiek is milyen nehezen tudnak elhelyezkedni.
13 helyre beadott jelentkezésre csak egyetlen egy cég válaszolt aki legalább megírta fiatalabb munkaerőt szeretnének. A többi még válaszra sem méltatta.
bakegya
Hát ezt a vicctort nem lehet se megszokni,se megszeretni-hogy miért,mert mindent fordítva csinál-sőt kiforgatva-még a történelmet is!!!
Minden falat ledöntött,most már a magyarok fejébe vereti a szöget...
silber13
@miazavalami: 16:33-ra : Kik forronganának? Az a féleszű esztergályos tanonc, meg a bandűja? Ne mán!
human
@JAJMÁR: Nem csak filmben van olyan, hogy a gazdagok magas kerítésekkel, kamerákkal védik magukat a rengeteg szegénytől. Dél-Afrikában élnek a gazdagok a többségi szegények mellett. Itt vannak a képek. Kapaszkodj meg:
itt jól látszódna a szögesdrótok a kerítéseken: youtu.be/KI3eGU_wmHg
4.bp.blogspot.com/-JMkMIJGZdPs/UTLtl5jbIWI/AAAAAAAACIs/Q-fkhzpj3d0/s320/Rich_poor.jpg
www.socialistalternative.org/wp-content/uploads/2014/02/mumbai-poverty-2.jpg
s2.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20110513&t=2&i=413934251&w=580&fh=&fw=&ll=&pl=&r=2011-05-13T115251Z_01_AJOE74C0X0600_RTROPTP_0_OZATP-SAFRICA-ELECTIONS-20110513
Meine Ehre heisst Treue
Az ötlet nem rossz, sőt! A megvalósítás a nem mindegy: mivel segélyezésre szükség van, így nem az összeset kellene szanálni, hanem szelekciót végrehajtani. Vannak olyan rétegek és támogatási formák, amelyeknél bele kellene nyúlni drasztikusan és vannak olyan opciók, ahol részlegesen.
1magyar
Kezdhetik a politikusok milliárdos támogatásaival, lakás,iroda, fizetés - mert jogtalanul veszik fel, az ország helyzete egyre romlik ők meg maguknak egyre több pénz adnak.
Ez fordítva kellene legyen, ha dolgoznak akkor járna a fizetés.
A pazarló stadionokról nem is beszélve amit a mi befizetéseinkből pazaroltak.
whatthefuck
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
aloe
@szandokan: teljesen egyetértek veled . Mondjuk ki! Egyesek kimondottan lusták, alolképzettek(igy érkeztek a cocilizmusból, komcsi bűnök egyikeként)...89-óta képtelenek voltak arra ,hogy felfogják: Nincs ingyen sör-virsli-kenyér. Semmi nincs ingyen! Micsoda dolog az ???hogy úgy kell felszólítani, szankcionálni,hogy valakik a kertjüket ,környezetüket tartsák rendbe!! Kiskertek felvert gazzal ahol egy évre megteremne a családnak mindene,,,, de nem segélyt kérni, fitymálni,hogy csak ennyit adnak...és hőbörögni,hogy mennyi gazdag ember van. igen van..és még több lesz. és azok adójából fog kapni sok lusta is ,hogy ne haljon éhen. személyes : burkoló mesterem a kocsmából nem tudott rávenni egyetlen "vendéget arra"---hogy 5000 Ft-ér / nap jöjjenek ragasztót bekeverni, és felhozni az első emeletre. Kiröhögték...szóval az ilyen emberrel semmit nem lehet kezdeni, ...
whatthefuck
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
whatthefuck
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
1magyar
A jövedelmeket a statisztika szerintihez kellene közelíteni és máris könnyebb lenne.
Az okosabb csalók nem érnek annyival többet egy butább de becsületesebb hajléktalannál.
Hellcat
@szandokan: Ez nagyon ócska kitérés volt. Majd ha ténylegesen bejön akkor viszont már várom a véleményed.
aloe
@whatthefuck: ez a röhejes "duma " a régi ludas matyiban is elmenne. ???gyöpös jobbosok???...én megtoldom: "proli balosok". igen igy éldegélünk kettesben az országban. és más állatfajtákkal egyetemben. igen egyik része magyarkodik...szavaid szerint, a másik része elárulja a hazáját, kócos asszonyként ,
whatthefuck
@aloe: a hazát a magukat hazafinak mutató szökött komcsik árulják el és hasonszőrű támogatóik. A ludas matyi neked már túl bonyolult, ne nagyképűsködj nyomika.
whatthefuck
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
whatthefuck
Szerintem most a nép nagyszabású átnevelése zajlik. A magukat jobboldalinak valló elvteleneké elsősorban. Hogy miért lehet velük ezt könnyűszerrel megtenni? Mert tekintélyelvűek, és ha nekik egy általuk elfogadott tekintély valamit kinyilvánít, akkor azt kritika nélkül fogadják el, ez a hívő lényege. A politikai hívő, valójában egy elvtelen üres kancsó, bármi beletölthető. Ráadásul eszköztelen ennek felismerésére, mert egész életében arra trenírozták, hogy feltétel nélkül kövessen és befogadjon, ezért képtelen a tényeket megvizsgálva kívül helyezkedni azon a körön, amin belül van. Mivel nem gondolkodó ember, ezért elveszti emberi mivoltát, aminek ugye lényege lenne a világra való rácsodálkozás és az állításokban való kétkedés, mérlegelés. Nem ember hanem hús-vér gépezet, eszköz csupán. A gépezetet pedig nagyszerűen lehet programozni, szinte tetszés szerint. Máris mindennek az ellenkezőjét gondolják arról, amit azelőtt hittek, pusztán néhány mindent felülíró utasításszó kell hozzá, mint pl. a kommunista. A "kommunista" utasításszó után bármilyen attribútum állhat, mint putyin jó, unió rossz, vagy a "nyald ki a seggem". Mindegyiket végre fogja hajtani a gép. De vehetjük a kutyák példáját is, néhány megtanított vezényszóra a kutya bárkinek nekimegy ha a gazdája erre utasítja, onnantól kezdve hogy az utasítás elhangzik, az állat nem mérlegel. Az állat -tehát nem ember- végrehajtja a parancsot, előtte csak be kell programozni.
mate03
@bakegya: Viktor nem jobboldali politikus! Viktorunk ,Rákosi klónja! A közmunka olyan találmány amit a kopasz Mátyás vezetett be ! Lásd Sztálin város építése! Nagyon sok diplomás embert dolgoztattak segéd munkásként,azért mert nem akartak be hódolni! Most meg ,ha nem a (fideszre ) szavazol,még közmunkát sem kapsz!
aloe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vadsanca
De akkor a segélyezéssel kapcsolatos teljes apparátus is?! Mert akkor azt miért tartanánk fent? Nem baj, megint nöni fog az állástalanok száma. Jelentősen. Ebből kevesebb befizetett adó és nagyobb államadóság várható. "Gratulálok!" Magyarok! Mikor ébredtek már fel?
aloe
@vadsanca: Megsúgom Neked . Építkezés , nyugodt 4 év , sok-sok ellenzéki gáncsoskodással . az eredmények láttán majd csendesedni fognak ...de 2017 második felétől, jönnek a spanyolviaszt felfedezők. " a még többre vihette volna az ország" ..."rossz volt az irány" -----"romokban a civil kurázsi"------"eus pénzeket nem igy kellett volna felhasználni"----ugyan akkor a tények akkor ismét makacs dolgok lesznek, és a nép az istenadta nép azt mondja : folytassa kormány! ---és a kőrforgás ujra beindul, jönnek az antiszemitázó-diktátorozó- fasisztázó -szövegek az akkor még kitudja milyen baloldali ajkakról.
kamazuka
@human: A villám se tudja,de én mindíg úgy gondoltam,hogy a gazdagság a szeretetből ered.Azt gondolom ha szerete van,minden van!
volvós
@pbalage: tegnap 21:46 Ide egy vicc :

Gazsi elmegy a bungee jumping versenyre
-Tessék mondáni, mibe kerül egy ugrás a mélybe ??
- Ezer forint !
- Nem lehetne kicsit olcsóbban ??
- Neked lehet 200-ért ugrani , de GUMI NÈLKÜL !
whatthefuck
@aloe: egybe kellet írni, mert nem jelző volt, hanem a neved. :)
JAJMÁR
@szandokan: 22:34 Látsz egy listát, és azt gondolod, hogy hú, de jó nekik, ezeket ingyen kapják? ! Ne viccelj, ezek közül van, amit kaphatnak...

Jótékonyságból meg szoktam írni az embereknek a kérvényeit, még el is igazítom őket, elmagyarázom a lehetőségeiket. Ezért ismerem a törvényeket, - szoc.biz.tag is voltam sokáig - meg az emberek életkörülményeit is. Felvilágosítalak, hogy a gyerekek után ua. jár mindenkinek, akár roma, akár magyar, kivéve, a gazdag, jól keresőket. Nekik több jár, mert ők érvényesíthetik az adókedvezményt. A közmunkás ennek csak a töredékét.
Szülés utáni támogatások közül a legszerencsétlenebbek nem kapnak mást, csak az alanyi jogon járó gyest, és a családi pótlékot. Mindegyik alacsony. A gyes lejárta után pedig marad a csp., igaz, vannak dolgok, amelyekért nem kell fizetni, -pl.isk.étkezés,tankönyv- de ez egy bővebb kör.

Egy fontos szempontot figyelmen kívül hagynak a törvényhozók: Minél inkább "sanyarúbb" helyzetben élnek a romák, annál több gyereket fognak szülni, mert veszélyben érzik a "nemzetségüket", és a szaporodás a fennmaradást jelenti. A születésszabályozás lenne a megoldás, de erről már írtam.
Egyébként minden egyes megszületett gyereknek helye van a világban, milyen alapon ítélné őket egy másik ember éhhalálra, vagy taszítaná a nyomor legmélyebb bugyrába?
bakegya
@mate03: a Rákosi kispályás végrehajtócska volt ehez képest.Gondold meg akinek akkora "arca " van hogy visszavág egyszerre nem egy de két amerikai -elnöknek is-hazugságot,mit milliók cáfolnak meg?
Aztán nyolc évet mire használt-berluszkóni rosszabbik változata-a lényeget végignézhettük-betegágyak alatt addig kotorászott amíg...ma is ebből él...
Aztán egyetlen nap alatt átdobja magát "Angélától-az ő Putyinjukig...a néppártosokkal még mindíg együtt ki imádkozhat...
Hát megmondom én neked-EGY MAFFIÓZÓ-aki máris éppen Milánóban tarthat tizedszer is módszertani eligazítást az Ázsia-Európa szeanszon.Ki ez az angyalka ...hát kétséget nem hagy...!
Sziszifusz
Úgy gondolom, hogy a szociális kiadások és a segélyezések csökkentése tovább ront az amúgy is rossz közbiztonsági, helyzeten. A bűnügyi statisztikákon nem. Módosítják a statisztikai szempontokat. Pl. feljebb viszik a szabálysértési értékhatárt, vagy majd a leütéses rablás nem minősül bűncselekménynek ( ez vicc volt).
Az éhes ember mindenre képes. Vissza kell állítani "Róbert bácsi konyháját".
nyanya001
Ugye a KSH nem adott ki adatokat a szegénységről
valami ordas hazugság miatt !
Akkor tessék !
Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él – írja egy új szociológiai felmérésre hivatkozva a hvg.hu
A gyermekszegénység területén egyenesen katasztrofális a kép: az EU statisztikai hivatalának átfogó adatai szerint míg 2008-ban a magyar gyermekek 24,4 százalékának kellett szembenéznie komoly anyagi nélkülözéssel, 2014-ben már 35 százalékuk járt így. Ez már Romániánál is rosszabb (ott 34,4 százalék), és csak Bulgáriát előzzük meg.
A súlyos anyagi nélkülözésben élők közé azokat sorolja az uniós statisztika, akik a következő 9 tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak: lakáshatási költségek fizetése, megfelelő fűtés, váratlan kiadások fedezése, hús/hal fogyasztása minden második nap, évente legalább egy hét fizetett üdülés, színes televízió, mosógép, autó, telefon. Ebbe a csoportba közel 2,6 millió magyar tartozik, és a 25. helyen állunk az EU 27 tagállama között.
Souky Sanjay
Arra leszek kíváncsi,hogy a bicikliseket mikor fogja megadóztatni.Elvégre ők is okoznak balesetet és az utak kiépítése sem ingyen van.
aloe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
whatthefuck
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@whatthefuck: Nagyon nagy bunkó vagy te, csak nem veszed észre. Trágárkodsz, sértegeted a másik embert, szítod a veszekedéseket amikor megjelensz, nem kellesz te ide...
whatthefuck
@szandokan: Csak a bunkókat sértegetem, akik engem sértegetnek. Nagyon sokszor inkább nem reagálok, ha betámadtok akkor ne csodálkozzatok. Tiltass ki, hajrá! :)
sakál
Az hol megszüntetés, hogy lehet több feltételnek kellene majd megfelelni a szociális rászorultságért? Tényleg ráférne egy kis mérsékeltség az államnak az ingyen zsetonok kiosztásakor, persze szinte mindenki a politikusok fizetését kurtítaná meg először, nuku költségtérítés. :)
sakál
@Desischado: Jó párszor láttam leírva, hogy nem találtál munkát magadnak, nincs kitörési lehetőséged, stb., de azt nem, hogy miért. Kíváncsiságból kérdezem (nyilván nem kötelező rá válaszolni), hogy mégis mik az okai, hogy önhibádon kívül vagy munkanélküli?
miazavalami
@silber13: Téged kivetett az ágy?
A nemzeti erőforrásaink! Mert az nekik, mármint a segély és egyebek, jár!
szandokan
@sakál: Ezt kérdezem én is tőle folyamatosan, de hiába.
szandokan
@whatthefuck: Eszemben sincs, de nem értem, miért ilyen hangnemet ütsz meg sokszor? Senki nem támad be közülünk, ha figyelmesebben elolvasod az írásaidat, könnyen észrevehetsz lesajnáló mondatokat a Fidesz szavazók felé. Süt belőled a gyűlölet, pedig egyikőnk sem bántott. A trágár embereket meg figyelmen kívül kell hagyni, persze ha valaki azt élvezi, hogy visszatrágárkodik, akkor nincs mit hozzáfűznöm.
szandokan
@aloe: Arra én is nagyon kényes vagyok, hogy néz ki a kertem, vagy a házam környéke. Ez nem feltétlenül csak pénz kérdése. Nekem nincs bajom a szegényekkel, azzal viszont nagyon, ha valaki igénytelen. Nem az a baj, ha valakinek potyog a vakolata, és nincs pénze kijavítani, hanem ha fel sem takarítja.
tivoli
@szandokan: A szegénység nem szégyen, a hanyagság és igénytelenség az.
whatthefuck
@szandokan: respektálom a kritikádat. Ennyi és nem több. :)
rosalinda57
Ha Orbán ezt meg mered lépni mindenki az anyádnak kíván majd valamit, hogy inkább moziba ment volna, amikor megfogantál. Ha meg nem lett volna a Soros alapítvány segítése, ma nem lenne meg a gyenge minősítésű jogi diplomád, és nyugodtan teknőt faraghatnál odahaza.
mariaberta
Hát ennek majd örülni fog a kétharmadnak az a része, akik a fideszre szavaztak.
szandokan
@mariaberta: Miért is? Te kizárólag csak rossz szándékot feltételezel rólunk? Nem lesz semmiféle megszorítás jövőre, kizárólag a vállalkozások támogatása, a gazdaság felpörgetése, és az emberek munkalehetőségeinek bővítése lesz a cél.
SpamKontroll
@Hellcat: Munkahelyeket nem a kormánynak kellene teremtenie, hanem a cégeknek, vállalkozásoknak...

A cégeket kéne olyan helyzetbe hozni, hogy alkalmazhassanak munkavállalókat.
Nil
a politikusok sem dolgoznak- csak van munkahelyük.
és nagyon sokan dolgoznak, bár nincs munkahelyük.
és akkor még nem beszéltem a munka hasznáról.
jelenlegi kormányunk nem más mint egy kivégzőosztag- csak sajnos nem lelőnek hanem szép lassan vagy éhen halunk, vagy megfagyunk, vagy kezelés hiányában különböző betegségekben fog meghalni a magyarság nagy része.
és ez a betegség lehet egy egyszer tüdőgyulladás is
és ez még csak az egyik tervük -
vadsanca
@aloe: A baj csak ott van, hogy az elmúlt 25 év alatt teljesen eladták a honatyáink az országot. Azért , hogy Ők valamennyit profitáljanak. Tehát ezt úgy is felfoghatjuk, hogy a nyugat megvett bennünket kilóra. Ha már megvett akkor Ő diktál. Ez ilyen egyszerű! Az EU-s pénzek sem nekünk használnak. Ez is csak azért van, hogy neve legyen a "gyereknek". Nincs semmink, nincs amiből profitálhatnánk. Valamit lépni kell a kormánynak. Nem képzeljük tán el azt, hogy ( a honatyáink ) maguknak fognak ártani? Lehet, hogy hamarosan lőporszag lesz a levegőben? Igaz, nem segélyezni kell! Hanem biztos megélhetést adó munkahelyeket teremteni! Ez az ami -ha így haladunk- sosem lesz Magyarországon. Még valami. Az egymásra való mutogatás a legegyszerűbb. A magyar politikában mindig ez megy. Miért nem lehet közösen megoldani a problémát? Mert akkor, érdekek sérülnek.
vadsanca
Van egy kérdésem. Szokták olvasni ezeket a hozzászólásokat honatyáink? Vagy mink is ugyan úgy vagyunk mint a kutyák? "A kutya ugatás nem hallatszik az égbe..".
Desischado
@szandokan: Nem emlékszel, vagy nem mondasz igazat. Már többször leírtam, hogy már egy takarítói álláshoz is protekció kell, és a hirdetett állásoknak a fele kamu, vagy olyasmit kérnek, amivel nem rendelkezem. "Betelt, majd értesítjük, ez a leggyakoribb műsorszám. És a másik a korom. Jól mondja Szaboria, 40 felett a kutyának sem kell az ember sehol. Imádom benned, hogy itt osztod az észt, mindenkit potenciális munkakerülőnek nézel, pedig halványlila fogalmad sincs, milyen egy munkanélkülinek és szegénynek az élete. És én arra utaltam, hogy orbán reszketve várta, hogy lemenjen az önkormányzati választás, azért, hogy a megszorítást végre elkezdhesse. És hangolom a népet? Ha nem lesz népfelháborodás, olyan simán keresztülviszik ezt a gyalázatot is, mit a sicc! Mert orbán nem akarja, "hogy az államból éljenek", eléggé paradoxon, mert ő '89 óta az államból él, abból gazdagodott meg, és munkáról beszél miközben ő még egy napot sem dolgozott életében! De hű fidesznyikeshez méltón, védjed csak továbbra is! Mert ez belefér, mert nem akarod látni, mennyire aljasok és embertelenek!
Desischado
@sakál: Már leírtam szandokannak, de jó lenne, ha megpróbálnál tájékozódni a valós helyzetről, mert a kommented elárulja, hogy neked sincs fogalmad arról, miben él az ország javarésze.
vadsanca
@Desischado: Az, hogy 40 felett nem találni melót, ez még a jelen. Néhány év múlva már 30 felett sem lesz. Ez az automatizálásnak köszönhető. Már van önkiszolgáló pénztár és nem beszélve a gépiparról. Az meg nagyléptékben fejlődik. Ezt már egy korábbi hozzászólásomban kifejtettem. Készülj fel, jobb nem lesz , és erről nem az aktuális kormány tehet. az infrastuktúra állandóan fejlődik és ezt követni kell.
Hellcat
@SpamKontroll: Hát a kormány ezen sem éppen segít nem? Rengeteg vállalkozás szűnt meg az elmúlt pár évben.
Bercifiu
@rosalinda57: Tévedés, nem teknőt faragna, hanem vályogot vetne.
sakál
@Desischado: A te kommented is elárul valamit, hogy pavlovi reflexként besértődtél és emiatt nem sikerült megértened a kérdésemet, ami úgy szólt: Mik az okai, hogy ÖNHIBÁDON kívül vagy munkanélküli? Te ebből azt a rossz következtetést vontad le, hogy fogalmam sincs milyen nehéz sok embernek munkát találni, holott csak kíváncsi lettem volna a miértekre. Mellékesen én is voltam már munkanélküli, tudom milyen. Nem tudom viszont azt, hogy milyen szakmával rendelkezel, avagy az érettségéig eljutottál-e, illetve volt-e lehetőséged részt venni OKJ-s tanfolyamon, esetleg a családból, a közvetlen rokonságodból, baráti körödből nincs-e valaki, aki egy kicsit is támogathatna, hogy munkát találj. Ha valóban nincs senki, aki beajánlana téged valami könnyű, és egyszerűen megtanulható munkára, avagy tanulási lehetőséged sincs továbbképezni magad még interneten keresztül sem (vagy bejárni könyvtárba), illetve totál nincs még egy gyár sem a közelben, ahova jelentkezhetnél, akkor se add fel! A korodból kifolyólag nem szabad hagyni, hogy csak úgy félredobjanak, mint egy selejtet, próbáld meg eladni magad, ma már minden erről szól, még ha jó szakmával, diplomával a zsebedben mész állásinterjúkra.
Vizual
@vadsanca: Pár év mulkva a segégmunka fog kelleni. Mert innen nem csak a bankok de a megmaradt üzemek is elmennek. lehet rosszul emléksze,. de mintha a Mercedes valahol szlovákiában épit üzemet. Az pedig a maradék CNC gyyártokat is tönkre teszi. Meg a többit.
szandokan
@Desischado: Semmiféle megszorítás nem lesz jövőre, de te csak hangoztasd ezt. Amúgy Sakál jól megírta neked azt, amit én is akartam már egy ideje.
Szimba
Valahol olvastam, mert nem hagynak senkit az útszélén, beletaszítják a szakadékba. "Magára vessen, amiért semmije sincs, és ezért belelökik a szakadékba."
fsp.nolblog.hu/archives/2014/10/16/Minden_magyarok_kiralya/
Dr. Felipe
Majd mikor üres lesz a gyomor talán felébrednek a fideSS muzsikok.
mariaberta
@whatthefuck: Mire ragadtattad magad, hogy nem kívánatos lettél eme portálon?
mariaberta
@szandokan: Naivitásod irigylésre méltó. De legyen a Te akaratod szerint, aztán majd meglátjuk mire mentünk ...
spu00
Olyant nem mondtak, hogy nem lesz segély, de azt igen, hogy nagyon leszorítják annak nagyságát.Megadják annak lehetőségét, hogy az emberek dolgozzanak, ha tetszik , ha nem.A munkanélküliek többsége képzetlen, tehát nem lehet szakmai állásokban elhelyezni. Képzett embereknél meg a saját elvárásaik akadályozzák elvárásaikat. Nem véletlen az a hirdetés, ami egy vidéki lapban szerepelt-"...dolgozni is akaró segédmunkásokat keresek." Ez azért sok mindent elmond. Sajnos nem lehet helyhez kötni az igényeket. Gondolom sokan emlékeznek az átkosban a Fekete vonatos korszakra, aki dolgozni, s főleg megélni akart, az azzal járt 2-300 km-s távolságra. Most miért nem megy ez? Vagy Szabolcsban miért olyan sok az erdélyi munkavállaló? , de ez vonatkozik Békésre, Csongrádra stb.De lehetne kérdezni, hogy miért nincs az országnak eladható terméket gyártó ipara?Tudják az a 45 év megtermelte a következő 45 évet, mire rendbe jöhetünk. Nem árt, ha elgondolkodnak ezen, mielőtt véleményeznek. Tudják a problémák mindig az alapoknál kezdődnek, s mindig azt a legnehezebb helyre hozni.
vadsanca
@Vizual: Tegyük fel igazad van! De tudod, nem a munkahely megy érted! Ismered a mondást? "A hegy nem megy Mohamedhez." Ha meg akarok élni, salnos áldozatot kell hoznom. Mint már valahol publikáltam én sem a lakhelyemhez közel dolgozom, de legalább jelenleg van munkám. Voltam már munkanélküli. Nem lehetek rá büszke. De a struc-politika mire jó? Sajnos a többi korombeli honfitársammal együtt olyan tanítás kaptunk anno - a rendszertől, vagy a családtól -, hogy alapozzuk meg a jővőnket, ill.legyen egy biztos pont ahová vissza térhetünk. Én a gyerekeimnek már nem ezt mondom. Lakjanak ott ahol munkájuk van. Nem tudom tudod-e, kevés németnek van saját lakása. Pont azért mert ha új lehetőség adódik, akkor ne legyen azzal is gondja. Már a '90-es években így volt. Szerintem most sem változott. Végezetűl. Nem igazán jó egy idegen ágyban álomra hajtani a fejem. De ez van, ezt kell szeretni! De még mindig jobb mint a segély.
Desischado
@vadsanca: A gépesedést illetően igazad van, de a kormány jqavíthatna ezen, de inkább el van foglalva azzal, hogy tudjanak maguknak a legtöbbet összeharácsolni, miközben elvesznek a legszegényebb rétegtől is. Ezt már remélem, nem akarod védeni?
Desischado
Akkor elnézésedet kérem, de már annyira hozzá vagyok már szokva, hogy olyanok osszák az észt, akik tényleg semmit sem tudnak erről. Nos röviden, 8 osztályom van, mert világéletemben hülye voltam a matekhoz. Tanfolyamra nincs pénzem, protekcióm nincs. Pedig a kisebbik öcsém a munkájából kifolyólag sokat jár cégekhez, de eddig még nem tudott nekem segíteni. Ami pedig a koromat illeti, az sem válik az előnyömre. Dióhéjban ennyi. A kedves biztatásodat nagyon köszönöm, igyekszem, de lelkileg nagyon nehéz, hogy az ember felesleges sz@rnak, értéktelennek tekintheti/érzi emiatt magát. És megvisel a sok csalódás is, mert hiába fékezem magam, de akaratlanul is reménykedem. Volt már olyan, hogy a nyílt utcán bőgtem végig, annyira rám jött a sírógörcs. És ebből adódóan elképzelheted, milyen kellemes, ha arról papolnak, hogy nem is akarsz dolgozni menni. De azért nem adom fel, bár lelkileg így nagyon nehéz. Ha van még valami kérdésed, szivesen válaszolok rá. Megkérdezhetem, te milyen végzettséggel rendelkezel, és hol sikerült munkát találnod?
szandokan
@Desischado: Gondolom, sakálnak reagáltál, de mivel nem nyomtál a válasz gombra, így nem valószínű, hogy értesül majd róla. Írj neki még egyszer.
m.macskosz
@spu00: "Gondolom sokan emlékeznek az átkosban a Fekete vonatos korszakra, aki dolgozni, s főleg megélni akart, az azzal járt 2-300 km-s távolságra. Most miért nem megy ez?"
Talán azért, mert fillérekért lakhattak a munkásszállásokon, a munkáltató fizette az
útiköltséget, a megkeresett fizetésükből pedig nem csak élelmet tudtak venni, hanem építőanyagot is, 3%-os kamatra lakáshitelt kaptak, kalákában építkeztek>>>
volt jövőkép előttük! Ma nem tudja megfizetni az albérletet, a vonatjegy árát, a fizetése meg kevesebb, mint a létminimum.
EZ ILYEN EGYSZERŰ, CSÓKOLOM!
whatthefuck
@mariaberta: csak elmondtam a véleményemet egyesekről(csak ezek szerint lettem nemkívánatos, tehát nem lettem). :)
Továbbra is van what the fuck.
whatthefuck
@szandokan: amúgy meg lefogadom, hogy nekem sokkal több a kedveli üzi, mint neked. Talán ezt sem ártana figyelembe venni, amikor mindenki nevében felszólalsz. Pedig te állandóan itt lógsz, biztos nem kell dolgoznod mint egy normális embernek. :)
kukac50
Előbb Orbán biztosítson termelő munkát minden segélyezett számára!
Élhető bérért,ami beosztással elegendő az egyszerű megélhetéshez egy családnak!
Ne közmunkát 3 hónapig éhbérért, Utána semmi, vagy a 20 ezer segély valameddig.
Orbán szegény ellenes, azok ellen harcol akik ellen győzhet,miért nem a miniszterei fizetését fagyasztja be, és a tanácsadóit küldi el legelni?
Aki szegény aki rokkant az ellenség! Látszik a rezsicsökkentésen is, aki fával fűt annak nem jár rezsicsökkentés,Szíjjártónak,Rogánnak jár Ők nem tudják kifizetni a rezsit, a közmunkásnak rokkantnak kisnyugdíjasnak nem jár.
vadsanca
@Desischado: Valószinű nekem szántad gondolataid. Minden esetre átérzem a problémád. Én a gép-iparban dolgozom. Itt sem könnyű melót találni, ezért megyek.
Pályafutásam során volt alkalmam olyan (50-es) családanyával együtt dolgoznom, aki képes volt elmenni a munkáért. Ő is 2 hetente járt haza. Lényeg az , hogy ilyen is van. (Kivétel erősíti a szabályt!)
Mindenesetre én nem védem az aktuális rendszert, sőt elutasítom az efféle stratégiát . Tudom az ország keleti részét hanyagolják a beruházók. De ezt köszönhetjük a jelenlegi kormánynak. Addig amíg ilyen "rövidlátó" a vezérkarunk sajnos nem lesz más. Végezetűl arra kérlek, hogy lehetőség szerint próbálj meg minden lehetőséget elkapni ami előnyödre válik! Ne add fel! Az nem megoldás!
tivoli
@vadsanca: ma, 10:16
Nem vagy azonos helyzetben egy családanyával.
Egy családanyának elsősorban a családja közelében kellene lennie, s ha elmegy jó messzire munka után, az a nem normális. Mert a pénz nem minden, vannak fontosabb szempontok is. A gyerek boldogabban el van egy pohár tejjel és egy szelet kenyérrel az anyukája ölében, mint ki tudja kire bízva, esetleg egyedül mindenféle földi jóval körbe rakva.
1magyar
Furcsa módját választaná a szegénység eltüntetésének, kiéheztetés???
picike
@Desischado: nagyon sok dolgozik feketén a segély lévőkből , vagyis szép nyugodtan éldegélnek a bőrünkön és közben nem fizetnek az államnak semmit se akkor jobban megvizsgálnám én őket ki szorul rá alapon! Menjenek dolgozni ők is szépen a munka képes csapatok!
gödörben
@nyanya001: csak nem jó helyre megy lopni, garázdálkodni.
gödörben
@tivoli: Ahol a gyerekek már nagyok ott bizony elmegy az anya is ha kell, főleg ha egyedül nevelte fel a gyerekeit. Rajta nehezebben fog a semmittevés, mert ő dolgozni AKAR és fog is.
sakál
@Desischado: Írtam privátban neked. :)
1magyar
@picike: Nem tetsziket akartam, válasz helyett nyomtam. De el tudod képzelni,hogy mennyi esélye van a cigánynak dolgozni, amikor a magyarok sem kellenek?!!!
Feketén sem, sehogy.
SpamKontroll
@Hellcat: Igazából annyira nem követem a vállalkozásokat érintő változásokat, de azért pl. behozták a KATA-át vagy most már igyekeznek ösztönözni a vállalkozói hitelek kiadását... Habár a NAV baromira ellenőriz... Egyik oldalon könnyítéseket vezetnek be, a másik oldalon meg agyoncsapnak...
szandokan
@whatthefuck: Engem nem érdekel az, hogy kapok e like - ot, vagy sem, én nem azért írok itt. Bunyós Pityut is sokan szeretik, holott...A munkával kapcsolatosan meg csak annyit, hogy számodra gondolom azt jelenti a munka, hogy 3 műszakban robotol valaki. Tudod, ezen kívül sok más lehetőség is van a boldogulásra.
pbalage
@karma1: lehet túl durva lapot raktam a Bunyós Pityura? (egyébként ott volt a koncert nem túl messze)
szandokan
@pbalage: Én meg ezt: www.youtube.com/watch?v=ENBv2i88g6Y
Serj egy Isten!!! Igaz, elsősorban a System-ben volt az számomra.
Desischado
@szandokan: Igen köszönöm, most látom, hogy elfelejtettem benyomni a gombot. De valószínűleg megértette, mert írt nekem privibe. De mégegyszer köszi, hogy szóltál!
Desischado
@vadsanca: Ezer bocsi, de Sakálnak írtam, de akár neked is szólhat. Köszi a biztatást, persze, hogy nem adom fel! De lelkileg kiborító a sok csalódás. És igen, a keleti országrész iszonyatosan el van hanyagolva!
Hellcat
@SpamKontroll: Az "agyoncsapás" jobban érvényesült az adatok szerint.
SpamKontroll
@Hellcat: Azért ismerek kisvállalkozásokat, egyszermélyeseket, akik pl. azt mondják, hogy "tök jó ez a KATA"... De most pl. a családomban nyiottak egy cukit, nem már hányszor volt ott a NAV... Most, hogy volt/van a Horváth András ügy nyilván valamiféle statisztika javító ellenőrzés hadjáratot indítottak a kicsik ellen... A nagyok persze dőzsölnek, nem is ismerjük őket...
magyarbakancs
Kérdeznék valamit.
Orbán úr maga mi ló nemes szervére veszi fel a javadalmát?
Munka alapú társadalom az fizetés az meg az ablakban.
Észak Magyarországon munka hely sehol közmunkában meg fingot fésülnek.
Hellcat
@SpamKontroll: Igazad van. Szerintem is azért pörögnek a kis dolgokon most, hogy eredményt tudjanak felmutatni amivel az 1000 milliárdos áfacsalásos botrányukat szép lassan a háttérbe szorítják.
picike
@1magyar: nem tudom azt feldolgozni néha mi az hogy a fiataloknak hogy nincsen munka csak hallgatom és látom nincsen munkájuk !
radios45
Minek a segély 22800Ft/hó f.h.t. amikor abból megélni senki nem tud, vegyék hát el, költsék gyógyszerekre"mondta a szomszédom aki 4-5éve munkanélküli, az fht.-t kapja, de azonkivül semmit, és fusi-fekete munkája sincsen.
Mit mondjak, ez a hír nem lepett meg, a nyugdijkassza lenyúlása után, úgy érzem ez a kormány-tákolmány mindenre +mindenkor képes.
Kvázi a Csurka féle előérzetek beigazolódtak, miszerint a nyugdíjasokra, a munkanélküliekre, az elesettekre nincsen szükség Mo-on, mindegyik mehet az utcára, vagy dögöljön meg, éhen halhatnak emberek százezrei, Orbánéknak nem számít.
pbalage
@szandokan: nédmá, te hallgatsz zenét? eddig aszittem a fásy mulató bömböl.
(én egyébként pár éve már rászoktam a jazzre (de nem a négeresre, hanem a dramaticora)
qxy
Egyszerű. A Fidesz nem dolgozik jól, sőt , szarúl, és ezért az ő fizetésük mehet a ,
Létminimum alatt nagyjából 1,4 millió háztartás él 2010 óta (vagyis a háztartások 36-38 százaléka), ami azt jelenti, hogy becslések szerint 4-4,2 millió ember él a szociális minimum alatt. Közülük pedig mintegy 3,2 millióan tartoztak azok közé, akik súlyosabb szegénységben élnek.

A súlyos anyagi nélkülözésben élők közé azok tartoznak az uniós statisztika szerint, akik a következő 9 tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak: lakáshatási költségek fizetése, megfelelő fűtés, váratlan kiadások fedezése, hús/hal fogyasztása minden második nap, évente legalább egy hét fizetett üdülés, színes televízió, mosógép, autó, telefon. Ebbe a csoportba mintegy 2,6 millió magyar tartozik, és a 25. helyen állunk az EU 27 tagállama között.
whatthefuck
@szandokan: számomra is másodlagos a like, csak azért hoztam fel hogy jelezzem...de ezt már kifejtettem. A többi feltevésed szintén téves, de sebaj.:)
szandokan
@pbalage: Én nagy kemény rock rajongó vagyok, van egy "kisebb" gyűjteményem is. Azért köszönöm a minősítést...
SpamKontroll
@picike: Ezt a munkanélküliséget felejtsük már el... Most is a gyerek bölcsijében (magán) elment az egyik dajka műtére... Kb. 4 hete interjúztatnak... Állandóan jönnek próbanapra stb... Gondoljátok, hogy találtak embert??? Így akarnak dolgozni, hogy "messze van... nincs busz... nincs ez, nincs az, inkább akkor nekem ez nem felel meg"... Egyszerűen nem találni embert az ilyen jellegű munkákra... Hagyjuk már a munkanélküliség dumát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.