Nem vagyunk olyan versenyképesek, mint ahogy Orbán Viktor nyilatkozta Milánóban. Legalábbis a Világgazdasági fórum tanulmánya szerint még Románia is leelőz minket – írja az Origo.

A kutatásban közreműködő Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet közleménye szerint, ha a versenyképességi indexet nézzük, hazánk a tavalyi helyezéshez képest három pozíciót javított. Mögöttünk egyébként Szlovénia (70.), Szlovákia (75.), Horvátország (77.) és Görögország (81.) van még az uniós államok közül.

A világgazdasági fórum ráadásul éppen azt a stabilitást nem látja, amit Orbán emleget. A jelentés szerint az üzleti élet számára pont az instabilitás, ami leginkább árt itthon – olvasható a lap cikkében.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Mikor mondott ez a felemás, de orosz vazallus igazat???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
@kkalman: Így van, nem véletlen tehát, hogy a közmunkások bérét,fizetését nem számolják bele a féléves, és/vagy az év végi statisztikákba, mivel az igencsak lerontaná az átlagot, a színvonalat a béka segge alá nyomná le.
troppauerhumer
@kkalman: Rajtunk múlna ,ha ezt kaptam az előbb:"XY Jó, jó ezt, vagy hasonló tartalmat, ezret olvastunk, a választás óta, de MI AZ AZ ÚJ RECEPT, mit és hogy kéne csinálni? - ezt nem mondja senki! Így aztán, nagyjából, mindenki ott folytatja, ahol abba hagyta!"
El kellett volna menni szavazni.Hány éve is annak ,hogy hazudik Orbán és FideSS ?Hány éve vannak "nemmegszorítások" és mutyik?Fel kéne ébredni emberek ,senki nem fogja helyettünk elzavarni ezt a fosztogató,tolvaj bandát.
kkalman
@troppauerhumer: El voltam szavazni mind három alkalommal, és nem a fitymaszra szavaztam. őket ugyanis utálom, míg a többi politikust "csak" nem szeretem. Választási lehetőség igazából egyik alkalommal sem volt azt leszámítva, hogy a rossz és a kevésbé rossz közül lehetett választani.
világlátó
@troppauerhumer: Klasszikus történet, a politikai töltésü népmesék visszatérő nonhappyendjével. Ezek szerint mi még a kiscsoportos óvodások szintjén édesdeden alszunk el azeken a meséken. A főhír szerint Szlovénia, Szlovákia, Horvátország mögöttünk van. Akkor hát nincs itt baj. Aki járt már Szlovéniában talán láthatta miként élnek arrafelé az emberek, talán még azt is láthatta, mivel foglalkoznak ott a szlovének. Aki pedig bejárhatta Ljubljanát, Maribort, bizonyára elgondolkodhatott most a hír hallatán, hogy lehetséges az hogy mi megelőztük őket ? A válasz az Európai unióhoz való csatlakozás azóta eltelt időszakában, annak gazdasági okaiban keresendők. A csatlakozás - szerintem - nem volt értékarányos, méltányos, tisztességes az EU 15 -ök részéről. Semmi nem volt jó a korábban ezen országokban gyártottakból, mindent sokkal drágábban állítottunk elő mint az előbbi nyugat európai országok, a technológiánk alkalmatlan volt a versenyképes piaci termelésre, összességében mindent leépítettünk, eladtuk előbbieknek, akik pedig bezárták a legtöbbjét. Gyárainkból raktárak lettek, mert már nem fért el otthon.Egyszerre csak egy száz milliós fogyasztót biztosító piac hullott az előbbiek ölébe. A folyamatnak nincs vége. A kohéziós alapok , a felzárkózást segítették, infrastruktúrális beruházásokkal, térkövezéssel, terek, utcák, városrészek, rehabilitásával, középületek újjáépítésével, tényszerüen sokféle előrelépést láthatunk. Igaz, tagdíjat is fizetünk, ami nem kevés. A hazai piac ellátására és esetleg exportképes termékek előállítására viszont eddig vajmi keveset fordítottunk. A legnagyobb problémák egyike a produktív , a versenyszférába bekapcsolódást biztosító oktatás, képzés lemaradása, szinte visszafejlődése. Ez már már nemzetbiztonsági kérdéssé nőtte ki magát. Nem fejtem ki ezt, biztosan értitek mennyi eredője is van ennek. Mi történik eközben? Leírtad, helyesen. Csak néhány apróság hozzá. Minden átpolitizálódott, ami szinte guzsba kötötte a hazai funkcionális
világlátó
gondolkodókat. A MTA. akadémikusai, tudományos intézetek, a közgazdász társadalom kiválóságai, / Kornai János és társai /, a gomba mód elszaporodott politológusok, a közbeszéd állandó szereplői, olyan szellemi kiválóságok mint Boros és Bogár urak, aztán a legfontosabbak egyike Pallag úr...nem sorolom tovább. Ha ezek az okos emberek nem tudják megfogalmazni a kialakúlt helyzetet és nem tudnak alternatívákat megfogalmazni a miniszterelnöknek, akkor ki a Jó Isten tegye azt meg.
460.-Euro az átlagfizetés? 310 -el kalkulálva ez 142.600.-Ft. ? Ugyan kit érdekel az átlag ott ahol 3,3 millió él kevesebből mint 65 ezer Ft.
Ha a feljebb felsoroltak nem tudnak / vagy tudnának de akkor minek a kisgömböc óriási méretüvé dagadt - kormány és minisztériumai - hálózata, apparátusa? /
Úgy tűnik, mintha mindenki ott fent a napi történések során keletkezett repedéseket tömködné el verbális habarccsal. Ipari országgá kell válnunk, növelni kell hadiipari termelésünket, autóipari nagyhatalommá kell válnunk, további 10 - 12 ezer olyan kisüzemet kell létrehoznunk, mint az Univer, - ezt olvashatjuk, hallhatjuk nap mint nap.
A külkereskedelmi kapcsolataink fantasztikus képviselője úgy jár - kel a világban, mintha a világgazdaság legfiatalabb KTM.-je lenne. Boldogan repked Azerbajdzsán és Luxemburg, Kina és Dubai között, de valahogy nem látjuk a kimenetet. A hazai poltikai marketing a legeredményesebb ágazata gazdaságunknak. A fidesz " győzelme " akkora, hogy bátran hozzáfoghat miniszterelnökünk a népi konzultációhoz, a teljes, totális átrendezéshez, berendezkedéshez szükséges FELHATALMAZÁS megszerzéséhez. Minden jel arra mutat, megkapja. Olyan lesz ez is, mint a már ismert szavazás. Az állandó szavazóbázis éppen elég lesz, aki meg nem küldött vissza választ, az pedig hallgatásával, a beleegyezését adta. Minden megy azon az úton, amit kijelölt számunkra Orbán Viktor .Mondták, Ceausescu is puliszkán tartotta a népét, míg ki nem fizette adósságát. Puliszkánk van, de miért nő az adósságunk ?
Toby
Hazudik ez a felcsúti nagyon mafla, ha levegőt vesz, akkor is, der legalább jól, tökösen korrupt a hazai politikai és gazdasági élet ! Amolyan fél-ázsiai hagyományok szerint...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.