A Fővárosi Közgyűlésben az októberi választások után 20 fideszes honatya foglalhatja el a székét, míg az ellenzéki pártok és a civil szervezetek összesen 13 főt delegálhatnak. Az eredményekből azonban kiszámoltuk: ha a Fidesz nem alakítja át saját érdekeinek megfelelően a választási törvényt, akkor még a jelen eredmény mellett sem lenne többsége a Fővárosi Közgyűlésben. Nem véletlen tehát az önkormányzati választási rendszer fideszes módosítása, mert azzal kimaxolják a választási mutyit. Mi is írtunk róla, hogy a kormánypárt már áprilisban is csupán a meghekkelt választójogi törvény módosításának köszönhette a kétharmadot, mert egyébként, a minden szempontból jobbra lejtő pálya ellenére is messze lett volna a kétharmados többség megszerzésétől.

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Jajj hát nem megint magukra írták a törvényt? Nesztek fidesznyikek...még, hogy nem csalják el a választásokat...1 éven belül kétszer is sikerült nekik.
coni
Mivel a Fidesz számszakilag minden választáson kisebbségben van (Fidesz szavazók száma 2Millió alatt van) ha az összes ellenzéki szavazatot összeadjuk, egyértelmű, hogy a választók ha nem gyomorból szavaznak hanem az eszükkel már nem a Fidesz lenne kormányon. De igaz a mondás, minden nép megérdemli a kormányát (sorsát).
1magyar
@coni: Ha a választási bizottságba olyanok vannak akik még számolni sem tudnak vagy nem akarnak akkor bármi megtörténhet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.