A kormány belevág az államreformba, amelynek során tartósan határozza meg, hogy a befizetett adóért cserébe milyen szolgáltatásokra számíthatnak a választók – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány szerdai ülése alatt tartott szóvivői tájékoztatón.

Lázár János ennek szempontjai között a vállalkozás megkönnyítését, a gazdasági bürokrácia csökkentését és a növekedés támogatását hangsúlyozta. Közölte azt is: olyan államot kívánnak megalapozni, amely békén hagyja az állampolgárokat, az állami munkát a befizetett adókért és nem külön díjakért végzi el.

Hangsúlyozta: az átalakítás – a hatékonyságra koncentrálva – érinteni fogja a minisztériumok létszámát, a területi közigazgatást és az ügyintézésről szóló hatályos törvényeket.

Tarthatatlannak ítélte, hogy a 4 millió 100 ezer adófizetőből csaknem 1 millió az államtól kapja a fizetését.

Lázár: a kormány belevág az államreformba

Lázár János, akit Kurucz Éva kormányszóvivő ismertetése szerint a kormány felkért az egyszerűbb államigazgatás kidolgozására, azt mondta: az államreform a közszolgálatban dolgozók számára életpályamodellt is nyújt majd. 2015. július 1-jétől a fegyveres testületek számíthatnak jelentős béremelésre, ezt már az idei költségvetés is tartalmazza – közölte. 2016 július 1-jével megindul a közszolgálati életpályamodell, ami a közalkalmazottakon túl a köztisztviselőkre, kormánytisztviselőkre vonatkozik – fűzte hozzá.

Jövő januárjától csökken az ügyintézési határidő a jelenlegi 21-ről, az általános 15 napra, ami legfeljebb 15 nappal hosszabbítható majd.

A miniszter 2016-tól 2018-ig "állami rezsicsökkentést" ígért, ami az állami eljárási illetékek, bírságok folyamatos kivezetését, csökkentését foglalja magába.

Beszámolt arról is, hogy a kormány Patyi András egyetemi tanárt kéri fel a jövő héten megalakuló államreform bizottság vezetésére, amelytől javaslatokat vár a kabinet.

A reform része az is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi Egyetemmé alakul át a következő években.

Új közbeszerzési szabályt is alkotnak, amelynek koncepcióját a következő hetekben tárgyalja a kormány – mondta. Ennek értelmében a közbeszerzés teljes egészében elektronikussá válik, 2016 és 18 között pedig minden vállalkozói ügyintézést azzá tesznek.

Jövő őszre mintegy 260-ra növelik a kormányablakok számát a jelenlegi mintegy ötvenről, amelyek már nemcsak közigazgatási funkciókat töltenek majd be – hangsúlyozta –, hanem szerepük lesz az új pénzügyi rendszerben és az új nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerben is.

A közösségi közlekedés rendszerét is a járási hivatali rendszernek megfelelően tekintik át, mivel a járási szisztémának megfelelően tervezik meg az oktatást, a szociális és egészségügyi ellátást – közölte.

Ismét tárgyalt a kabinet a minisztériumok és más állami szervek vidékre költöztetésének tervéről – ismertette a miniszter –, emellett az egész építésügyi szabályozást is átalakítják – mondta Lázár János.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Addg vágjatok bele, amig a villám belétek nem vág !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Lázár: Ennyi közalkalmazottat nem tudnak az adófizetők eltartani... És ennyi államtitkárt?
Toby
Köszönjük Lézer !
Nagyobb összeg lesz elkülönítve vadászatokra ?

Ja, a jenkik éppen most tapsoltak az "államreformoknak" !
whatthefuck
Lefordítom. Államreform: megszorítások, elvonások.
volvós
Addg vágjatok bele, amig a villám belétek nem vág !!
volvós
"... 2015. július 1-jétől a fegyveres testületek számíthatnak jelentős béremelésre..."

Tehát pintérsanyabácsi havi jövedelme eléri a plafont, eddig is
a napi " keresete" 1 millió körül volt, egy elözö cikk nyomán !!
Bravó Janika !!! Igy kell ezt csinálni, aztán lehet mindent a közuton,
meg Felcsúton is biztonsági öv nélkül befordulni a záróvonalon..
Csak egy telcsi : Sanyikám ! Itt és most szabálytalankodtam,
mondom a rendörautó rendszámát ...Ennyi !!
Toby
Senki nem akar pénzt kölcsönadni Orbánéknak

2014. október 22., szerda, 13:39 Utolsó frissítés: 3 órája

Szerző: hvg.hu

Megszűnik a korrupció ?
Főlökött
Lézerkénk arról nem nyilatkozott, kinél van a legtöbb államtitkár és ezen személyeket ki nevezte ki, milyen dotációval?
Nem vagyok elfogult, se személyeskedő, de ezen személy tekintetében azt sem hiszem el, amit kérdez, nemhogy amit mond...

Állítólag mindenki annyit ér...
Így mindenki saját gondolataira bzom a folytatást :) - döntést - véleményt.
Toby
@volvós: Már mindentől fosnak, ahol fegyver van a kézben, azt várom, hogy a mezőőrök fizujét mikor emelik, vagy a börtönőrökét, mert ugye, sohase lehet tudni, hogy mikor, ki, hova, hányas cellába...
coyote3
Az orcátokba kellene már belevágni...
volvós
@coyote3: .ha kérhetném, ököllel !!!
bakegya
Minden szart összehordott-CSAKKK azt nem tudom ki hol és mit fog dolgozni-mert beruházásokról ezek a büdös életbe nem lesznek képesek gondoskodni.
ÖNEREJE PEDIG NINCS ENNEK A MEGOSZTOTT ,AGYONADÓZTATOTT ROZOGA EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÚ MAGYAR LAKÓSSÁGNAK.Az aktív korosztály nagy hányada emigrált.(Arról nem is szólva eddig mit csinált a fidess?)
Akiknek pedig volna mit visszaforgatni,azok meg luxus magukraköltik.
Manhattan
Csak figyeljetek, hogy teremtődik az 5.000.000 munkahely. Elbocsátások a Magyar Postánál, a Külügyminisztériumból,és a közszférából...
Edy Andre
"a befizetett adóért cserébe milyen szolgáltatásokra számíthatnak a választók..."
Ácsi, ácsi, ácsi! Először is tisztázni kellene, hogy akkor a látszat ellenére mégsem egy maffiaállam kéri az adómat, és a NAV vezetői mégsem a rendszerválás utáni Magyarország legnagyobb bűnözői!!!

Merthogy egyelőre az egész ország ezt gondolja. Lesz itt olyan adózási fegyelem, hogy csak pislogtok majd.
Toby
@Edy Andre: "(NE) bízz a Fideszben !"

Most előjönnek a jócsávó szerepek, a meghurcolt ártatlanok döbbent pofái, miközben ne felejtsük, hogy a NAV az egyetlen ütőképes csapatát azért szüntette meg, hogy a maffia-cimborák háborítatlanul gyarapodhassanak, amúgy tök " tisztességesen" !
A NAV vezérkarát simán a falhoz állítanám és annak a kezébe adnám a fegyvert, aki a sültkolbászért nem állított ki számlát, de ezért kemény megb***ták !
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: 20:21

@Pálinkafőző Rézüst:...Amerikában !!!
karma1
Mirol brekeg ez a sunyikepu karrierista? Hiszen a kurmanyt most duzzasztottak a nem tom hanyszorosara, a rengeteg ingyenelo allamtitkarral es azok helyetteseinek helyetteseivel megtuzdelve...

Most akkor - reform cimen - elveszik toluk a posztot, jo nagy vegkielegitest fizetve nekik?

Olyan ez, mintha oteves Pistikenek oriasi habostortat tolnanak az arcaba a szulinapja alkalmabol a kedves szulok, aztan felora mulva jol elvernek a kolkot, mert mar megint torkoskodik... Azert a szulinapi ajandekait megtarthatna, hogy ne bogjon megse egesz nap...:o(((
Szimba
"olyan államot kívánnak megalapozni, amely békén hagyja az állampolgárokat"-ezek szerint most nem hagyják békén. De mi az, hogy békén hagyják?
Toby
Drága rezsicsökkent magyarok ! Pardon: nemzeti magyarok !

Bármibe belevágunk most, csak ne foglalkozzatok a korrupcióval, a NAV-al, a vadászataimmal, Dermcsák Pénzért De Anyagi Támogatásért is Közösülök Zsuzsika barátnőmmel, a Miniszterelnökség duplájára emelt létszámával, a több mint 100 fős cigány-zenekar...izé helyettes államtikárokkal, a csókosainknak teremtett vadi új - amúgy haszontalan - intzéményekkel, az üres stadionokkal, a méregdrága milliárdos összegű néhány méternyi járdákkal és aszfalutakkal, a várható szép számú kirúgásokkal...szóval most hiurtelen bármibe képesek vagyunk belevágni, akár még Orbán Viktort is lehülyézem, csak ne má' velnük foglalkozzatok.
Amúgy intézkedtem az MTA felé, hogy a "korrupció" szót törölni fogják a magyar nyelvből !
Nem-e lesz-e ez így jó-e nektek-e ?
nemkati
Ha ezek egyszer valamibe belevágnak... akkor azt alaposan miszlikbe is aprítják!
Vasárnapiiskolás
@volvós: Nem félted a p..asimogatódat?Valami szerszám csak biztonságosabb:)
volvós
Egyszer érteném, hogy amikor a lézerjani beszél, mi a f@szt keres
a " kuruc " évike mellette minisziknyában, és meg sem szólal ???
Repi dekoráció a nyafogós picha ???
volvós
@Vasárnapiiskolás: 22:58
Na, ja én olyan " Madár " féle ökölre gondoltam !!!
Vasárnapiiskolás
@volvós: Gondolod őt nem zavarná, hogy szaros lesz a keze? Higiénia smafu?:D
Tulipánfa
Sajnos ez az ember is teljesen hiteltelen.Ezt is úgy fogja intézni mint a trafikmutyit?
Részese egy társaságnak, amely csalárd módon önös érdekeinek megfelelően hozza a törvényeket, a munkáját ellenőrző testületeket a saját embereivel tölti fel. Tetteivel bátorítja környezetét az erkölcstelen megoldásokra és mikor erre figyelmeztetik cinikus mosollyal a képén hebeg, habog.
1szomjas
És a kormányba nem vág bele senki, semmi ?
bakegya
@Edy Andre: sorozás lesz fiúk-fegyverkezési kényszerét élheti ki VICCTORUK.(ILLIBERÓS -PUTYINIZMUS-orbánul-orbánkirály narancsligete- álomreform -ami késik nem múlik! Bel-ÜGYES lézerrel,kül-ÜGYES szíjgyártóval,eltolcsi összebankol vargabetűvel és a tonyóval!Áder-polttal összekalapálva A magyarok tiszteletére oktat-nevel,túráztat navracsicska.Brüsszel le van fityess zsírozva a néppártos angélával-ha tetszik nekik ha nem én meg EZTÁN MÁR CSAKKK SŰRŰBBEN MOSOM KEZEIM,KÖRBENÉZEK AZ IZGALMAS KELETEN,VAGY szotyizhatunk éltünk végéig a mészáros-akadémikussal(már VÁRADI ANDRÁST is SIKERESEN ELKASZÁLTA A JÓ ISTEN) az alcsut-felcsuti ihaj-tyuhaj részfán fütyülős tanyaközpontosított focimániás- hatalmammonommal VÉGTÉRE IS JÓL EL LESZEK ÉN OTTAN.MINDEN GÖMBÖLŰ,OLAJOZOTTAN MENNEK ITT A DOLGOK ,HÍZNAK A MAGYAROK A FITYESSBEN-a jenkyk meg nincsenek is-még követük sincs nálam-vízionálja vicctor-csakk feltételezem.
kamazuka
Befizetett adómért nem várok szolgáltatást!Jövedelmet és nyugdíjat kérek,de tisztességes emberhez méltót!
Equilibrium
"Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Lázár büszke a táskahordozásra

Lázár büszke a táskahordozásra

– Büszke vagyok arra, hogy annak idején a néhai Rapcsák András polgármester, országgyűlési képviselő „táskahordozója" lehettem – jelentette ki tegnap sajtótájékoztatóján Lázár János vásárhelyi polgármester.
2006.02.09. 14:19"
perfekt
@Equilibrium: szia Nem tudod a táska mit mondott??
bakegya
@perfekt: hát azt,hogy belevág, BALTÁVAL-pontosabban a baltás szabadonengedőjével, szoros harcedzett összefonódással!
Büdös Kommunista
Az állam a mindenkori uralkodó osztály elnyomó erőszakszervezete!
Toby
@Equilibrium: Azt a színes epizódot kihagyta Lézer Szolgálati Utakra Járok Qrni Közpénzen János, hogy nem csak táskahordozója volt Rapcsáknak, hanem kuglóf bevásárlója is !
Amolyan " Janikám, kisfiam, ugorgyá má le 25 szendvicsért, mert éppen nincs étvágyam !"
bundi
mi szösz mégis királyság lesz...de remélem a duna jegén koronáznak...apropó...van valakinek eladó jégcsákánya?
nemjoezigy
Ez a lökött felsorolja, hogy mit csináltak eddig rosszul, mert ugye meg akarja változtatni. (az most abból a szempontból mindegy, hogy valószínű nekünk rosszabb lesz) De akkor ez után a beismerés után vissza kellene adni valamit az eddigi javadalmazásaikból, mert ugye nem hatékonyan = rosszul dolgoztak.

Más: tegnap írtam valamihez, hogy a fizetéseik megállapításhoz milyen fel-meghatalmazásuk van? "A mi vezetőink megszavazzák maguknak minden évben a fizetésüket. MILYEN JOGON? Az erősebb és az egyenlőbb jogán. (képviselői alapdíj: 1990-ben 32500 Ft, 2008-ban 231 900 Ft.) Mi lenne, ha mindenki megszavazhatná a saját fizetését. És még a korrupcióról, a csókosokról, a törvényes, jog által védett vagyonosodásokról nem is beszélünk. És ez a mindenkori hatalom képviselőiről szól."

Lenne még több de az ideg nem engedi! Ezek gátlástalanul, és ugye törvényesen lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak.

Megint más és mégis ide tartozik: az előbb láttam a tv-be az egyik fidess bérencet amint az ÜNNEP kapcsán beszélt, hogy a forradalom kitöréséhez kellett a nép elégedetlensége, az uralkodók zsarnoksága,...
Mintha most is egypárt rendszer lenne, és nem 2/3-os választási győzelemmel, ha nem (az ő szempontjukból jó ha) 1/4-es fideszkdnp-re szavazással!
bakegya
@Büdös Kommunista: A Magyar Állam most a mindenkori Orbán Vicctor fidess-és keresztény néppártosnak álcázott erőszakszervezete!-ezt maga az "emútnyócév hatalomegvonásában szenvedő,militális hiperaktívált illiberós,korrupció figyelő,jólőrzött fejtette ki a Bp.2014 .II.
ker.szavazóbizottságának,miután saját magára bedobta keresztes háborgásának biztos néppártos találatát a tettestárs kíséretében.
Majd nem sokkal ezt követően meglátogatta módszertani főtanácsadóját-tiszteletbeli keresztapukáját olaszországi menedékházában.FOLYTATJUK,SZILVI-Ó...
bakegya
Ennek alapján a bérből -és fizetésből élők nem kapnak lófaxt se abból a sok -sok milliárdból amit hozzánk utalni van olyan bátor a Keresztény Néppártoló liberális demokrácia .MÉG MUNKAHELYET SEM MERT MINT SZÍJJGYÁRTÓ beugrását is munkavállalók kiugrasztásával kezdi-nyilván még VÁDALKUNAK SINCS HELYE A MINISZTERIÁLIS FELLEGVÁRÁBAN EGYSZERRE 210-20 CSALÁD ÉHEZÉSRE ÍTÉLTETETT FIDESSZNYIKKHAJÉK ÁLTAL?!!!-CSAKKK A VÁLLALKOZÓ ITT AZ EMBER!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.