A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke az ülés után újságíróknak azt emelte ki, az szervezők békés demonstrációra készültek, az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban őket nem terheli felelősség. Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke ugyanakkor azt hangsúlyozta: "a hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához", s az is egyértelmű, hogy a ők a "liberális baloldalhoz köthető személyek". A képviselő szerint a megmozdulás szervezői "elengedték a tüntetők kezét", elmenekültek a felelősség elől.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja elhamarkodottnak nevezte a véleménynyilvánításokat, a tüntetés ügyében szerinte további vizsgálatra, bizottsági ülésre van szükség.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hiába elhamarkodott a kijelentés. Míg az ellenzék korrekt módon megvárná a fejleményeket addig a fidesz mindenhonnan azt üvölti, hogy MOCSKOS LIBSIBOLSI PROVOKÁTOROK VOLTAK! Aztán mikor a végén kiderül, hogy nem akkor odasuttogják, hogy "ja mégsem bocsi". Tipikus fideszes propagandafogás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Megtanulhatta volna az ellenzéki oldalon mindenki, mit szabad és mit nem szabad egy tömegdemonstráció megszervezésekor. A provokátorok mindig ott lesznek és jó pénzért mindig erőszak és vandalizmusba torkollhat általuk. Ők elszivárognak, marad a felhevült tömeg, akik között óhatatlanul lesznek Mszp- sek , Dk.-sok és mások.
Elég egy jó riporter, egy ügyes kameraman, kész a képes bizonyíték arra, kik voltak a szervezők. Lehet - e egy Mszp.-s civil egyidejüleg? Olyan civil, aki szervezetileg is tartozik valamely civil egyesülethez? Már ez is kérdés. A fidesz számára újabb esély arra, hogy a maradék ellenzéket is tönkre tegye. Bármit is mond az ellenzék, a fidesz kommunikáció éjjel, nappal azt sulykolja, hogy a bukott baloldal utcai vandalizmusba kezdett. A mi népünk pedig ezt hallja , amíg el nem hiszi. Arezsicsökkentős Szilárd pedig igen alkalmas az ismételgetésre, ő erre született.
Ami a tüntetést illeti, jó volt.Rendezett volt. Már csak a szervezettséggel volt egy kis hiba. Ezt is meg kell tanúlni. Az érési folyamat már beindúlt.Csak reménykedhetünk abban, hogy a felvilágosúlt és szervezett tömeg egyszerre csak komolyan veszi önmagát, jogos felháborodása eléri a kritikus tömeget, hívás nélkül kimegy az utcára, csatlakozik a már ottlévőkhöz,személyes jelenlétével is erősíti a helyzet javítását kikényszerítő kormányzati lépések megvalósíthatóságát. Ma még nem tartunk itt. Lásd Horváth András nolt NAV. munkatárs sorsát, aki ma vádlott. A szereptévesztés felháborító és döbbenetes. Nem az a fontos hogy a tömeg tiltakozik a netadó ellen, hanem csak az, hogy mszp kötődésű a szervezés. El sem tudja képzelni a fidesz, hogy amúgy bárki is tiltakozna a netadó ellen. A CÖF. vezetői képesek arra is, hogy százezres tömeggel támogassa a kormány döntését az újabb adóztatás mellett. Biztosak lehetünk abban, hogy megtöltenék az Andrássy utat, a Dózsa György úttól az Astoriáig. A jelszavak valószinüleg az USA , az EU. és más minket gyarmati sorban tartók ellen irányulnának.
Cicamama55
@magyarbakancs: Pont ezt akartam én is írni!!!
sentinel216
@világlátó: "Lehet - e egy Mszp.-s civil egyidejüleg? "

Lehet e egy "független" alkotmánybíró fideSS párttag? Lehetnek e a közéletet, gazdaságot, médiát, oktatást, egyházat megszálló tisztviselők fideSS párttagok? Lehet e a CÖF fő vezére egy ötös számú pártigazolvány birtokosa?
rumpundli
@sentinel216: A független tarlóst nem illik kihagyni!
mate03
@Hellcat: Már két embert ügyészségi utasításra ,bűncselekmény hiányában,szabad lábra helyeztek!
világlátó
@sentinel216: Teljesen igazad van. Ha majd egyszer kiegyenlítődnek nálunk a politikai pártok erejükben, intelligenciájukban, tagjaik általános és szakmai műveltségükben, kompromisszumkészségükben, a másik véleményének korrekt értékelésében, akkor talán egy mszp.-s képviselő lehet jó és hasznos tagja egy kulturális , vagy természetvédő, vagy turisztikai egyesületnek. Az egyesületek többsége alapszabálya általában úgy szól, hogy nem csatlakozik politikai pártokhoz, nem indít tagjai közül senkit politikai tisztségért folyó kampányban. A CÖF . nem civil szervezet előttem, bármennyire is megfelel a törvényben foglalt szabályoknak. A bírók természetesen pártatlanok, azaz nem lehetnek hivatalosan pártnak tagjai, de a rejtett világnézet, a titkolt lojalitás - amíg az nem tettenérhető egy elvtelen döntés esetében - azért működik. Ahogy látjuk. Az AB. minden tagja a fidesz által jelölt és kinevezett. Egy Balsai, vagy egy Stumpf soha nem lesz független, bármit is mond, nyilatkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.