Harrach Péter frakcióvezető a KDNP teljes felhatalmazásával nyújtotta be a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatot, és a párt kitart az indítvány mellett – mondta Rétvári Bence alelnök csütörtök este, miután Harrach és Varga Mihály oda-vissza is meghazudtolták már egymást minden 21. században élő, boltba járó szemét családellenes ateista legnagyobb örömére.

Ebbe a buliba szállt most be Rétvári is, aki nem vett részt ugyan a szerdai kormányülésen, de tudomása szerint azon részleteiben végső döntés nem született. A kabinet a javaslat irányával egyetértett, és a törvény végleges formáját a következő hetekben zajló konzultációk eredményétől tette függővé – mondta, és megjegyezte: várhatóan lesznek módosító indítványok a benyújtott törvényjavaslathoz.

Tudomása szerint a kabinet támogatta a kereskedelmi dolgozók "megvédését" és számukra a vasárnapi szabadnap biztosítását. Ezért mondta Harrach Péter, hogy a kormány támogatja javaslatukat.

Rétvári egy újabb érvet is bedobott: szerinte azért is fontos vasárnap bezárni az áruházakat, mert a kereskedelmi dolgozók több mint háromnegyede nő, és a vasárnapi munkavégzés a nőket, családanyákat a férfiaknál háromszor hátrányosabban érinti.

Arra nem tért ki, hogy a kisebb boltokban, neadjisten más szakmákban milyen nemű emberek szoktak dolgozni, mint ahogy az sem derült ki, milyen tanulmányokra alapoz a KDNP ötletparádéinak prezentálásakor.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Nagy lesz az öröm a családosoknál, hogy vasárnap nem kell dolgozni, sőt, ha a törvényszerű létszámleépítésbe bekerülnek, akkor a többi napon sem!
De ha csak elesik a vasárnapi pótléktól (amit ugye a multikkal ellentétben a kis boltok persze mindig kifizetnek a minimálbérre bejelentett alkalmazottaiknak...), akkor vasárnap összebújik a család és boldogan, feszültségek nélkül gondolnak majd vissza azokra a napokra, mikor anya még többet keresett...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
Nagyon érdekes, hogy felemás dolgokat csinálnak.A mikor a nyugdíj mellett dolgozók tiltását hozták fel, Haragh azt mondta, hogy a politikusokra nem vonatkozik, ők dolgozhatnak + a nyugdíj!! Most is egy-egy nyithat a másik nem!! Ha egy törvényt előterjesztenek, az legyen érvényes mindenkire! Az adóbevallásról nem is beszélve, mert ha a kisember nem vall rendesen ,jőn a nagy bünti. De ŐK zsonglőrőznek, ahogy kedvük tartja.
m.macskosz
@nyanya001: november 6., 23:09
Ahol én lakom, ott a CBA hétfőtől-péntekig 7-20-ig, vasárnap 7-18-ig tart nyitva.
Töredelmesen bevallom, hogy én gyakran járok oda, mert a pénztárcám ezt diktálja.
Az, hogy a Lázáréké a cég, ebben az esetben opportunistává tett, hiszen a bolt
alkalmazottai épp úgy kizsigerelt melósok, mint az angol tulajdonú Tescoé, vagy
a holland, francia, német érdekeltségűé.
nyanya001
@m.macskosz: Engem nem zavar, hogy a Lázároké
viszont az Auchanban sokkal több akciós áru van.
Mondjuk, én nem járok vasárnap egyikbe sem
de akik hét közben reggeltől estig dolgoznak bizony vasárnap
mennek vásárolni mert ott azt is megvehetik, ami a CBA - ba nincs !
Ami zavar az, hogy ezek vén szottyatt agyú álszentek akarják meghatározni, hogy ki mikor és hol vásárolhat !
m.macskosz
@nyanya001: Én szinte minden multiban előfordulok, mert mindenütt van olyan akció, ami esetleg érdekel. Azt nem tudom, mikor vásároltam vasárnap bárhol is, de nem is az a fontos, hanem az, hogy a törvényjavaslat magyarázata álszent ok. Nem a családok és nem a dolgozók érdekében akarják a vasárnapi zárva tartást, ez nyilvánvaló hazugság!
Dr. Felipe
A teljes kádéenpé frakció (3 fő + a portás) benyújtotta a csak a cba lehet nyitva vasárnap törvény javaslatot. Kilóg a lóláb csuhások.
kata53
Én meg Rétvárit tiltanám be...akarom mondani záratnám be csak azért is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.