A kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést, és ez a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője számára "elegendő". Ezt Harrach Péter nyilatkozta csütörtök este az MTI-nek.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: az, hogy ez módosítással, vagy módosítás nélkül történik, másodlagos.

A KDNP frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza. A kisebbik kormánypárt az erről szóló törvényjavaslatát csütörtökön be is nyújtotta az Országgyűlésnek. A törvényjavaslat kizárólag vasárnap és a munkaszüneti napon tiltaná meg az üzletek nyitva tartását, a többi esetben – így például szombaton – pedig időbeli korlátok közé szorítaná.

A kormány tárgyalt a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó javaslatról, de döntést még nem hozott – közölte az MTI megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön.

A KDNP javaslatáról azt követően születhet döntés, miután meghallgatták a szakszervezeteket és a boltokat működtető vállalatokat – hangsúlyozta a szaktárca.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Tudjuk, minden magyarok Istene bármit megtehet...
O'szt majd felébredsz álnok, hazug, saját népét lenéző csuhás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Tudjuk, minden magyarok Istene bármit megtehet...
O'szt majd felébredsz álnok, hazug, saját népét lenéző csuhás!
szandokan
Menjél te oda Harrach, ahova való vagy...Az a baj, hogy a Fidesznek szüksége van erre a tetű KDNP - re. Nélkülük egyszerűbb volna.
F_Viktor
@szandokan: Miért van rájuk szüksége Orbánnak?
bencemacska
@szandokan: Szerintem csak a nevükre van szükség.
Harrach viszont most ezzel elárulta, hogy mit kell itt a kormány és a parlament döntésére döntésére várni!? OV megmondta és kész.
yazo64
@F_Viktor: Hogy ne minden f@szsággal a fidesz álljon elő...
szandokan
@F_Viktor: @bencemacska: Ez nem éppen elég? Keresztyén demokrata néppárt. Ez jól hangzik a Fidesz mellett, mert ezzel ugye a keresztyén értékeket is hordozzuk. Papíron legalábbis...
bencemacska
@szandokan: És így tagja lehet az Európai Néppártnak is !
szandokan
@bencemacska: Többek között. Tény, hogy Fidesz párti vagyok (micsoda újdonság!!), de ezeket az álszent keresztyéneket nem szeretem. Számomra a keresztyénség mást jelent.
bencemacska
@szandokan: Ez a szövetség (inkább konglomerátum!) még rosszabb, mint az MSZP- SZDSZ volt, mert azok legalább nyesegették egymást, nem erősítették rossz irányba!
szandokan
@bencemacska: Nyesegették is, meg azért közösködtek is, nekem nem is ez a problémám. Minden ember attól válik a keresztyén értékek hordozójává, hogy aszerint él, és ehhez hívőnek sem kell lenni. A papok jelentős része arról prédikál, hogy tanuljuk az erkölcsöt, a bibliát, utána meg megy a sarki kocsmába, vagy éppen gyerekeket molesztál. A lényeg, hogy azok papolnak erkölcsről, akik ezt a szót hírből sem ismerik!!!
Cicamama55
@bencemacska: @szandokan: Teljesen egyet értek Önökkel! Hívő embernek tekintem magamat, s bár hétvégeken is dolgozni szoktam, soha nem éreztem, hogy Isten háza zárva van előttem! Minden nap, reggeltől estig a templom ajtaja mindig nyitva áll...Nem az teszi hívőért az embert, hogy felvonul-e a vasárnapi nagymisére!!! Aki erkölcsösen- morálisan él, ennek megfelelő életvitelt alakít ki, már megteremtette az alapot. Ha hisz Istenben, s helytől, időtől függetlenül talál lehetőséget egy-egy imára, elmélkedésre, azt sokkal többre tartom, mint azokat az álkeresztényeket, akik csak a külvilágnak mutogatják, milyen hívő, jámbor emberek is ők! Ez az a műfaj, mely nem a külsőről, hanem a belsőről szól, s annak van kisugárzása!
Senara
www.origo.hu/itthon/20141106-orban-viktor-is-azt-akarja-hogy-bezarjanak-vasarnap-az-uzletek.html már kedves vezető is támogatja ... Valakinek az érdeke , hogy vasárnap zárva legyenek a a nagyáruházak . Talán nekik ? ... "hetvenes évek hangulatát idéző sajtótájékoztatón írt alá stratégiai együttműködési megállapodást Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Civil Összefogás Fórum vezetőjével, Csizmadia Lászlóval, valamint CÖF a CBA és a Coop élelmiszerláncok vezetőivel." ..."Ennek értelmében március elsejétől tilos lenne vasárnap nyitva tartaniuk a bevásárlóközpontoknak és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzleteknek."... a fent említett üzleteket gondolom nem, érinti a tiltás ... akkor is végig viszik , ha több ezer ember elveszti a munkahelyét ? NINCS KORRUPCIÓ MAGYARORSZÁGON aki ezt olvasná ki arra a válaszom ... csak véletlen :-((
Dr.Doktorovics trinitron dr.
2010 decemberében a KDNP három képviselője már beterjesztette a vasárnapi zárva tartásról szóló tervezetet a parlamentnek, de akkor még a miniszterelnök sem támogatta, mint mondta: „amint meg lehet majd élni heti ötnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk.”
Valószínű meg lehetne élni abból a bérből is amit heti egy napi "munkájukból"kapnak ezek a disznók.
simmering73
Még kivár. Várja mit reagál a (balga) nép. Ha nem lesz tünti, jöhet a bezárás.
bencemacska
Az általad idézett szöveg magáért beszél! Nem kell gondolkodnunk, hogy :"kinek használ"?
Engem nem nagyon érint, mert nem járok nagy bevásárló központokba és sürgős esetben bemehetek a Coop-ba is a Spar helyett.(igaz, hogy sokkal drágább!)
De idegesít a korlátozás, nekem ne mondja meg senki, hogy mivel foglalkozzak vasárnap!

És akkor még nem beszéltem arról, hogy hányan ott melegszenek télen és hűtik magukat nyáron! Nyáron én is szívesebben vásárolok ott mint egy meleg helyen!
bencemacska
@szandokan: Lehet, hogy Harrachnak fel kellene olvasni a 10 parancsolatot? Bár lehet, hogy ismeri, csak nem tartja magára kötelezőnek!
dzurinda
@szandokan: Nincs szüksége a Fidesznek a KDNP-re. Ha külön indulnának, a KDNP kb. 1%-os párt lenne.
keresztapa
Nos itt van a baj, hogy neki elég ha a kormányfő támogatja, magasan tesz, ez a másvilágra való személy, a választókra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.