Rühesség miatt látogatási tilalmat rendeltek el Miskolcon, a diósgyőri kórház ápolási osztályán – írta az Észak-Magyarország pénteken.

Öt beteg és nyolc dolgozó szenved rühességtől az egészségügyi intézményben – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap.

Tiba Sándor főigazgató az újságnak azt mondta, eddig is előfordult, hogy az osztályra felvett betegek rühességben szenvedtek, a jelenlegi megbetegedések hátterében az állhat, hogy a korábban használt kezelés nem volt elég hatékony, ezért az osztályon kezelési módszert váltottak.

A betegség további terjedésének megfékezése érdekében a kezelés és fertőtlenítés idejére az osztály érintett részlegeire látogatási tilalmat és felvételi zárlatot rendeltek el, valamint értesítették az ÁNTSZ-t az esetek halmozódásáról – olvasható a napilapban.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gemüs52
A dolgozó adta át a betegnek,vagy a beteg vitte be !?
1magyar
Én emlékszem a gyerekkoromban a szomszéd öreg néni mindig vakarózott. De a családja nem kapta el tőle. Én sem, pedig néha néha átmentem hozzájuk.
KERKA
Nyílván felvettek az osztályra rühes beteget, akit el kellett volna különíteni és kikezelni belőle. Nem lett időben fertőtlenítve a kórterem és az osztály.
Nem a Miskolci kórházban haltak meg a kisbabák?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.