A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy legutóbbi svájci utazásakor tárgyalt-e két helyi bank munkatársaival – mondta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A szóvivő azt mondta, egyes információk szerint a miniszterelnök a Credit Suisse és a Pictet Bank munkatársaival találkozhatott. A párt azt kérdezi Orbán Viktortól, hogy volt-e ilyen találkozó, és ha igen, azon miniszterelnökként vagy magánemberként vett-e részt?

Úgy folytatta: ha miniszterelnökként volt jelen a találkozón, akkor az miért nem szerepelt a hivatalos programjában, ha viszont magánemberként, akkor azt várják tőle: számoljon be arról, "milyen banki ügyletei lehetnek a Magyar Köztársaság miniszterelnökének Svájcban".

Azt kérik továbbá a kormányfőtől, ha ez a találkozó létrejött, akkor tájékoztassa az embereket arról, hogy ez a megbeszélés érinti-e a nyilvános vagyonbevallását. Továbbá arról, hogy van-e összefüggés a megbeszélés és aközött, hogy az Egyesült Államok bizonyos svájci bankokat – köztük a Credit Suisse-t – azzal vádolta meg: adócsalásban segédkeznek titkos bankszámlák révén. Lapinformációk alapján a Credit Suisse kártérítést készül fizetni az Egyesült Államoknak – fűzte hozzá.

Gréczy Zsolt kijelentette: a DK nem vádolja Orbán Viktort, hanem kérdezi. Kérdésre válaszolva a szóvivő közölte, hogy nem a sajtóból származik az információ, de annak forrásáról ennél többet nem kívánt elárulni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Sziszifusz: Négyen látogatnak meg egyet, nem az egy látogat HAZA.
Mindkétszer elkísérte a felesége, sőt két lánya is.
Átruházás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Mi késztethet egy miniszterelnököt titkos külföldi utakra? Álságos dolog ez így, főleg, hogy Bajnai miniszterelnöksége idején követelte a Fidesszel, mikor az szabadságra ment, hogy a miniszterelnöknek kötelező bejelenteni, hogy mikor hová, és miért megy.
Desischado
Nekem is az a sanda gyanúm, hogy a vagyonkát ment menteni Svájcba! Egész családja vele volt, állítólag a ráhelkét meglátogatni. Ezek szerint nem vagyok hülye, mert rögtön szemet szúrt, hogy a kedves férjecske hol van? Talán nem akarta látni a feleségét? Egy friss férjtől ez nagyon furcsa! Kamu ez a család látogatás, az biztos!
mate03
@spu00: Ha valaki nem tudott vádakat bizonyítani,az a fidesz kormány! A Budai által kreált vádak 90-ven%-ka ,megdőlt! De tisztességes embereket rabszíjon vezetve vittek bíróság elé,ahol nagy részüket felmentették! Orbán feleségét kislány kora óta ismerem.A nagyapja abba halt bele,ahogy ő mondta ,férjhez ment az unokám,egy senki emberhez! Gazdag család volt! De Anikót kitagadták a vagyonból! Kérdem én?Miből tudott Orbán Viktor,többszörös ,milliomos lenni?
rosalinda57
@mekkelek: A "takarító cégek " pedig jobbnál jobb ajánlatokat kapnak.
coni
@Ludas Matyi: Már azért sem borítanak mert ha ezt a kormányt elzavarja a nép akkor jön a Jobbik. Az amcsiknak az rosszabb lenne, ők ezért nem verték nagy dobra az ügyet. Csak a Századvég/Napi, ők tudják miért volt fontos kihirdetni!
kukac50
Menti ami menthető, pedig lopott már annyit,hogy megélne belőle, de Neki minden kevés ezért hoz olyan adókat ami a szegényeket sulytja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.