A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár Orbán Viktor miniszterelnöktől arra, hogy legutóbbi svájci utazásakor tárgyalt-e két helyi bank munkatársaival – mondta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A szóvivő azt mondta, egyes információk szerint a miniszterelnök a Credit Suisse és a Pictet Bank munkatársaival találkozhatott. A párt azt kérdezi Orbán Viktortól, hogy volt-e ilyen találkozó, és ha igen, azon miniszterelnökként vagy magánemberként vett-e részt?

Úgy folytatta: ha miniszterelnökként volt jelen a találkozón, akkor az miért nem szerepelt a hivatalos programjában, ha viszont magánemberként, akkor azt várják tőle: számoljon be arról, "milyen banki ügyletei lehetnek a Magyar Köztársaság miniszterelnökének Svájcban".

Azt kérik továbbá a kormányfőtől, ha ez a találkozó létrejött, akkor tájékoztassa az embereket arról, hogy ez a megbeszélés érinti-e a nyilvános vagyonbevallását. Továbbá arról, hogy van-e összefüggés a megbeszélés és aközött, hogy az Egyesült Államok bizonyos svájci bankokat – köztük a Credit Suisse-t – azzal vádolta meg: adócsalásban segédkeznek titkos bankszámlák révén. Lapinformációk alapján a Credit Suisse kártérítést készül fizetni az Egyesült Államoknak – fűzte hozzá.

Gréczy Zsolt kijelentette: a DK nem vádolja Orbán Viktort, hanem kérdezi. Kérdésre válaszolva a szóvivő közölte, hogy nem a sajtóból származik az információ, de annak forrásáról ennél többet nem kívánt elárulni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Sziszifusz: Négyen látogatnak meg egyet, nem az egy látogat HAZA.
Mindkétszer elkísérte a felesége, sőt két lánya is.
Átruházás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
A pávatáncos is nyakig van a korrupcióban, remélem az amerikaiak borítják a bilit minél hamarabb, had fröccsenjen a szar.
bencemacska
És most rövid idő alatt másodszor volt Svájcban.
A kettő közötti időben elő lehetett készíteni az aláírandókat!
Sziszifusz
@bencemacska: Nem gondolnám, hogy O.V. ilyen hibát elkövetne. Ettől ő sokkal rafináltabb.
Ettől függetlenül felmerül a kérdés, hogy mi okból volt kinn ilyen viszonylag rövid idő alatt két alkalommal Svájcban. A látszólagos ok csak kamu.
alterego56
Ennek a ciklusnak nem 2018-ban lesz vége.
bencemacska
@Sziszifusz: Négyen látogatnak meg egyet, nem az egy látogat HAZA.
Mindkétszer elkísérte a felesége, sőt két lánya is.
Átruházás?
coni
@Sziszifusz: Az amerikaiak váratlanul(!) jelezték, hogy kevesebb mint 10 kormánytisztviselőről és kormány közeli üzletemberről terhelő adataik vannak...
Az Unió nem foglalkozott vele mert Merkelt csak a néppárt érdekli. Eddig csak Vida a biztos a kevesebb mint 10-ből.
Ludas Matyi
@Dr. Felipe: Mit boritanak az amik? Az Amiknak dolgozik az Orban mint ahogy Angie Merkel es David Cameron. Az Amik addig semmit nem fognak boritani, mig az Orban nekik es a Dunaparti CIA irodanak dolgozik!
Senara
DK postaládájába belekerült az információ ? Lehet meg magyarázni perrel fenyegetni , vagy hallgatni , hátha elfelejti a nép a "bukott miniszter" pártja vádját ,... tuti ez lesz válasz . Nagyon érdekes a fogalmazás ..."tárgyalt-e két helyi bank munkatársaival " ... tehát többet tudnak , csak megvárják a választ .
bencemacska
@Senara: Nagyon óvatos a fogalmazás, és diplomatikus.
Szerintem agyonhallgatás jön!!!
Senara
@bencemacska: DK bedobta a többi párt rávetődik a témára , nem tudják agyon hallgatni blog , fórum , témája lesz . Valakik tudják , két bankba volt és tárgyalt , szerintem azt is tudják miről .
bencemacska
@Senara: Nekem az előző - lézerrel együttes - látogatása volt nagyon gyanús. Még nem is szállodában szálltak meg, hanem "ismerősöknél, mint az miniszterelnökéknél természetes!
Valaki lefényképezte a repülőgépen, ezért most vonat II. osztályon ment. De hát csak sörözött egy bankárral Laussanne-ban. (Nem hiszem, hogy véletlenül látta meg valaki!)
Senara
@bencemacska: Gréczy azt mondta, nem a sajtóból származik az információ, de annak forrásáról ennél többet nem kívánt elárulni. ... index Havasi szerint ráadásul "a miniszterelnök álláspontja általánosságban az, hogy ha valaki valamit akar, az jöjjön Budapestre tárgyalni"... elhamarkodott válasza ...és nem a témába vág .
volvós
Kiváncsi lennék, milyen nyelven " tárgyalt " Talán oroszul,
orosz utlevéllel Viktorovics Orbánkavics néven ??
bencemacska
@Senara: Valószínű a lehallgatási botrányhoz megy vissza, mert akkor mondta OV, hogy ő nem tárgyal telefonon!
Ezt be is bizonyította, mindkétszer ő ment Svájcba. És elviselte - mert ez volt a legjobb terelés - , hogy a lánya tanulmányairól van szó! ( Akit ugye csak a férje nem akart látni!)
mekkelek
el kell tüntetni a nyomokat talán? A korrupciós balhénak OV a vezére úgyhogy valószínû van takarítani való...
szöszmösz
@bencemacska: Erre Én is gondoltam, hogy hogy a férj nem volt kiváncsi rá, vagy nem volt pénze vonat jegyre?
volvós
@szöszmösz: Pedig a Tiborc Pistike mehetett volna traktorral...
joopapa
Átutalta a lóvét egy Kajmán szigeteki bankba, most arra kell figyelni, melyik gyerek megy tanulni a Kajmán szigetekre, vagy mikor megy oda nyaralni!
Fradigege
Itt a liberális svájci nyitás. Ott is kokizgatott?
spu00
Egy idétlen témát ennyi embert foglakoztat, s még mondják, hogy probléma van M.o-n. Nem tudom , mikor fognak már egy ténylegesen meglevő témával foglalkozni?
Senki nem tud semmit, s mindenki sejteti, hogy nála van a bölcsek köve, de kiderül állandóan, hogy egy ócska kavics, de senki sem meri megmutatni, mert addig még talán hisznek is neki.Mióta megy ez a játék? s még nem tudnak eredményt felmutatni? ezt hogy tudják élvezni? Lassan már ha igazat mondanának sem fognak hinni Önöknek. Tisztára a pengőre kezdenek hasonlítani.
sentinel216
@bencemacska: A vasúton nem világítják át a csomagokat. Sok jó kötvény kis helyen elfér. Azért utazott az egész család, mert a nők kofferjaiban sokkal több cuccot lehet szállítani, mint a családfő hírhedt hátizsákjában.
trombit
Mi van, ha valamelyik svájci tó melletti ingatlanvásárlárlás volt a meg nem nevezett úticél? Azt mindig a nők döntik el, hogy a megtekintett megfelel-e a célnak.
Most hárman is vele voltak, akár hármat is vehettek. Jó pénzért, mert Svájc elég drága ország.
trombit
A feltevés alapja egy svájci lap kommentje.
kkalman
Mi késztethet egy miniszterelnököt titkos külföldi utakra? Álságos dolog ez így, főleg, hogy Bajnai miniszterelnöksége idején követelte a Fidesszel, mikor az szabadságra ment, hogy a miniszterelnöknek kötelező bejelenteni, hogy mikor hová, és miért megy.
Desischado
Nekem is az a sanda gyanúm, hogy a vagyonkát ment menteni Svájcba! Egész családja vele volt, állítólag a ráhelkét meglátogatni. Ezek szerint nem vagyok hülye, mert rögtön szemet szúrt, hogy a kedves férjecske hol van? Talán nem akarta látni a feleségét? Egy friss férjtől ez nagyon furcsa! Kamu ez a család látogatás, az biztos!
mate03
@spu00: Ha valaki nem tudott vádakat bizonyítani,az a fidesz kormány! A Budai által kreált vádak 90-ven%-ka ,megdőlt! De tisztességes embereket rabszíjon vezetve vittek bíróság elé,ahol nagy részüket felmentették! Orbán feleségét kislány kora óta ismerem.A nagyapja abba halt bele,ahogy ő mondta ,férjhez ment az unokám,egy senki emberhez! Gazdag család volt! De Anikót kitagadták a vagyonból! Kérdem én?Miből tudott Orbán Viktor,többszörös ,milliomos lenni?
rosalinda57
@mekkelek: A "takarító cégek " pedig jobbnál jobb ajánlatokat kapnak.
coni
@Ludas Matyi: Már azért sem borítanak mert ha ezt a kormányt elzavarja a nép akkor jön a Jobbik. Az amcsiknak az rosszabb lenne, ők ezért nem verték nagy dobra az ügyet. Csak a Századvég/Napi, ők tudják miért volt fontos kihirdetni!
kukac50
Menti ami menthető, pedig lopott már annyit,hogy megélne belőle, de Neki minden kevés ezért hoz olyan adókat ami a szegényeket sulytja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.