Uniós milliárdokból ment a nagyszabású állami nyelvoktatási program, csak épp az órákat leadó tanárok egy részéhez nem jutott a pénzből – írja hétfői cikkében a hvg.hu.

Van köztük, aki egy fillért sem kapott a több száz tanítással töltött óráért, sőt még saját költségén járt vidékre tanítani. Panaszt a károsult tanárok hiába tettek, mert az illetékes Munkaerőpiaci Kulcskompetenciák Projektiroda ebben nem érzi magát kompetensnek.

A hoppon maradt tanárok története megegyezik. az állami program megvalósításában részt vevő Ring Nyelvstúdió megbízta őket a közpénzből finanszírozott tanfolyamok megtartásával, ők teljesítettek, de az ezért járó díjukat részben vagy egészben arra hivatkozva nem kapták meg, hogy az állam még nem fizetett a cégnek – írja a lap.

Pénze után futva az egyik nyelvtanár a projektért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz fordult (amelyből idén október elsejével kivált az Igazságügyi Hivatal). A Munkaerőpiaci Kulcskompetenciák Projektiroda viszont egyszerűen elhajtotta arra hivatkozva, hogy a nyelviskolával kötött szerződést, intézze el velük, nekik a „képző intézmény” és az oktató közötti dolgokba nincs „beavatkozási joguk”.

Többen egybehangzóan azt állították: nem véletlen, hogy ez a program tartotta lázban az egész nyelvoktatási piacot, nagyon sok pénz volt benne. "A támogatás 12 ezer forintos óradíjra szólt, amiből legfeljebb 3000 forint a tanár díja. Még ha vannak is ezen kívül költségek – a tananyag, vagy ha bérelni kell helyet az oktatásra –, akkor is nagy nyereségről beszélünk, főleg azoknál a nagy iskoláknál, akik a legtöbb tanfolyamot vitték" – állította egyikük.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Tanári (mindegy milyen tanár))életpálya modell fitymasz módra.Az egyik tuti "szavazó tábor "..Hányszor és hányféle módon lettek ők átqrva az utóbbi 5 évben??? Természetesen ""OSZT JÓ NAPOT"",mert ebben a rendszerben ez jár nekik,,a fizetés helyett.
human
Munka alapú társadalom: Örülj, hogy dolgozhatsz és kuss.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.