A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöksége támogatja a Keresztény Demokrata Néppártnak az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatát – közölte a szervezet kedden. Álláspontjuk szerint a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól, azt az igények és a jövedelmek határozzák meg.

A közleményben a szövetség kiemelte, hogy nemzetközi tapasztalatok alapján a nyitva tartás szabályozása nem jár a nemzetgazdasági szintű forgalomcsökkenésével, viszont átstrukturálódás várható.

A nemzeti kereskedelmi szövetség álláspontja szerint a vásárlási szabadság sem sérül, mert időkorlát nélkül minden megvásárolható lesz a családi kereskedelmi üzletekben, továbbá a törvénytervezet előnyös a munkavállalók és munkáltatók szempontjából is, nem lesz kevesebb a munka, a munkahelyek megszűnése sem várható.

Fontos kiemelni, hogy a kis- és közepes vállalkozóknál a dolgozók mintegy 90 százaléka nő, így – a törvény elfogadása esetén – a vasárnap olyan pihenő nappá válik, amely biztosítja a családi együttlétet – írja közleményében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség 2014. májusában alakult, a szövetség alapszabályban rögzített célja a magyar kereskedelem érdekeinek képviselete. Kiemelten kezelik a hazai tulajdonú mikro-, kis- és közepes vállalkozások képviseletét.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
@joopapa: Ezek már régen helyzetben vannak, Nem emlékszel a cukor árakra? Igaz ez néhány évvel ezelőtt történt. De én azóta messze elkerülöm ezt a fordított ABC-s céget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség célja a Lázár testvérek tulajdonában lévő CBA helyzetbe hozása!!!
m.macskosz
"...a vásárlási szabadság sem sérül,
mert időkorlát nélkül minden megvásárolható
lesz a családi kereskedelmi üzletekben,..."
És ezt minden családi kereskedelmi üzlet tudja,
hogy jogában áll 0 órától 24 óráig nyitva tartani?
micfild
@m.macskosz: Hogyne tudnák.. :-)
A CBA- franchise rendszerben müködik és az üzletek családi vállalkozásban müködnek... többnyire.
PL-- itt a városomban kifejezetten egy család kezében vannak az üzletek. holmi áfacsalások nem annyira érdekesek...holmi NAV-számára.
mariaberta
@joopapa: Ezek már régen helyzetben vannak, Nem emlékszel a cukor árakra? Igaz ez néhány évvel ezelőtt történt. De én azóta messze elkerülöm ezt a fordított ABC-s céget.
joopapa
@mariaberta: Nem emlékszem, nem én járok vásárolni! Én csak néha a Ldlibe megyek sörért, most futja hála a rizsa csökkentésnek :-))))) De az tudom mert az asszony mondta hogy a CBA drága!
Kamcsatka
Hülye gyerekek, hát mire való a CÖF? Közpénzből persze semmi sem drága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.