Eleshetnek a társadalombiztosítási támogatástól a jövőben azok a betegek, akik nem járnak szűrővizsgálatokra – lényegében ez derült ki egy kiszivárgott kormányülési jegyzőkönyvből a Népszava szerint.

A kormány kiszivárgott tervei szerint kötelező szűrőprogramokat vezetnének be, és aki ezeket elmulasztja, "nem részesülhet egészségügyi ellátásban" – állt a jegyzőkönyvben. E tervre Zombor Gábor egészségügyi államtitkár az Indexnek úgy reagált: az állami szűrések a jövőben is ingyenesek és önkéntesek lesznek, a többi pont esetében a jogszabályok előkészítésénél tartanak.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet rendezvényén Zombor köszöntőjében is azt hangsúlyozta: a kormány "népegészségügyi szemüvegen keresztül" vizsgál majd minden szükségszerű, illetve fejlesztési célú intézkedést minden olyan területen, amely valamely módon kapcsolódik az egészségügyhöz, így az ifjúság- és családpolitikában, az oktatásban vagy a szociális ellátásban is – írja a Népszava.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Teljesen életszerű, amit a kormány már megint kitalált.
Menjenek az emberek szűrésekre, vizsgálatokra, mert
így a prevenció olcsóbbá teszi az eü.-t, mint a gyógyítás.
Nem kicsit vannak elrugaszkodva a valóságtól az ötletgazdák!
Emberek tízezrei mennek félholtan dolgozni, mert rettegnek
a munkahelyük elvesztésétől. Valószínűleg a szűrésekre rohannak majd!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@szandokan: Az első patikában ingyen és bérmentve,megcsinálják a vércukor tesztet!
Desischado
@szandokan: Tudod az élelmiszerek amiket vennem kéne, négy-ötször annyiba kerülnek, szóval nagyon nehéz a dolog. Segélyből hogy vegyem meg? Valami jó ötlet? Találjál fel már valamit, lécci!
szandokan
@Desischado: Erről szól az életem, de vércukormérőt még nem sikerült:-))
szandokan
@mate03: Ha nem is ingyen (nálunk 190 ft), de valóban. Azzal csak az a baj, hogy egy egyszeri mérés, a normális az, hogy éhgyomorra, majd reggeli után két órával, utána ebéd előtt, majd ebéd után két órával, utána vacsora előtt, majd vacsora után két órával, és jó még egy hajnali mérés is. Ha mindez rendben, akkor elég egy év múlva megnézni újra. Amennyiben valakinek van otthon gépe, de nem cukros, és csak önvizsgálatra kell, akkor évi max. 10 tesztcsík 800 ft - ba kerül.
szandokan
@tivoli: Az statisztika akkor is azt mutatja, hogy a nők jobban bírják a fájdalmat, nem véletlen, hogy ők szülik a gyereket is.
tivoli
@szandokan: ma, 23:11
Hát persze. De nem azért szülik ők a gyerekeket. :-))
A fájdalomtűrés emberfüggő, van aki jobban tűri, van ki kevésbé. Mindegy, hogy milyen nemű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.