Ahogy már sokszor, sok helyen, most is a magyar nemzetgazdaság egyik húzóágazatának nevezte a mezőgazdaságot Orbán Viktor kedden Fejér megyében, két barátjának állattartó telepén.

A kormányfő először Felcsúton vett részt Flier János vállalkozó marhatelepének avatóján, majd Alcsútdoboz mellett Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének átadásán.

Orbán Viktor átadta a barátai állattartó telepét

Orbán Viktor mindkét barátja telepén arról beszélt, hogy Magyarország mezőgazdasági ország, az agráriumban igenis van jövő, az ágazatnak jelentős szerepe van a növekedésben, ezért a mezőgazdaságban dolgozóknak meg kell adni a tiszteletet.

A külföldi beruházások is fontosak, de "valójában az ember szívéhez legközelebb az áll, amikor kis- és közepes vállalkozások, különösképpen pedig amikor magyar családi vállalkozások sikerét ünnepelhetjük együtt" – fogalmazott a miniszterelnök, aki az ismerős családok vállalkozásainak ügyét különösen szívén viseli.

EU-s forrásokból

Flier János felcsúti marhatelepe 3,5 hektáron fekszik, ahol felépítettek két 1500 négyzetméteres istállót és több tároló épületet. A részben pályázati forrásból megvalósuló beruházást az Európai Unió és a kormány 430 millió forinttal támogatta.

Flier János egyébként az első Orbán-kormány idején egyik napról a másikra lett autóvillamossági szerelőből a 12 privatizált agrárcég egyikének, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak a vezetője. Családjával ma 320 hektárnyi, állami földbérletpályázaton elnyert területen gazdálkodnak, a helyiek szerint Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó felcsúti és bicskei földjeit is ők művelik.

Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezető igazgatója bányavölgyi mangalicatelepükről azt közölte: a 350 millió forintos zöldmezős, új munkahelyeket is teremtő beruházás pályázati forrás nélkül valósult meg. A telep 200 tenyészkoca és szaporulatának befogadására alkalmas. A 88. leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc lánya további terveik között említett egy sertéstelep-felújítást 600 millió forint saját forrásból.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Most már tényleg hányingerkeltőek vagytok !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@evacica: 17:08
Ha lehet, bövebben, és ne általánosíts, ok ???
volvós
..." Ahogy már sokszor, sok helyen, most is a magyar nemzetgazdaság egyik húzóágazatának nevezte a mezőgazdaságot O.V..."

...tegnapelött meg az autóipar volt a húzóágazat !!!
...holnap talán az építöipar lesz a húzóágazat ??? :-)))
almosd
A kormányfő felavatta a saját telepeit ami nem a saját nevén fut ,a többiek csak a kezelik a vagyont.
Szimba
@volvós: A legnanyobb húzóágazat a fidesz kormány maga- lehúzó! Az embereket nyomorba, tudatlanságba lehúzó fideszkormány ágazat.
kukac50
Ha megbukik oda megy kanásznak,Anikó asszony meg tehenet fejni megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.