Több kisfilmben próbálja meg a rendőrség felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy mi lehet a szombat esti italozásból és a kihívó öltözködésből.

A videók nagyjából azt a primitív filozófiát filmesítik meg, hogy egy lánya, aki felvesz valami szép ruhát és elmegy szórakozni, maga is tehet aról, ha megerőszakolják.

Már maga a szlogen is rendkívül "szellemes": "Tehetsz róla, tehetsz ellene".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Ezek a videók a rendőrség szégyene. Hogy lehet az egyik legocsmányabb, örök életre megnyomorító bűncselekménynek ilyen feloldást adni? Undorító.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@tivoli: 13:51 Mértékadó felnőttekkel!? Már ha lenne olyan akire hallgatnak , látod a jószándékú videó is milyen hatást váltott ki a felnőttekből is .
Tudod van a makacsság dac "na nehogy már más megmondja én mit vegyek fel"
Persze Julcsi az felveszi szexi ruhát, na nehogy már én ne mehessek olyan szexibe mert akkor sose lesz barátom.
Vagyis bocs a barátság nem itt kezdődik .
X-ray
Ezek az idős nénik is tehettek róla? Ők nem miniszoknyában és kifestve voltak, amikor megbecstelenítették őket a tettesek:

"Análisan megerőszakolta az idős nőt a betörő"

"Kirabolt, majd összevert egy 65 éves asszonyt egy 13 és egy 19 éves fiatal Dögén. Az idősebbik fiú, G. Zoltán a rablás után meg is akarta erőszakolni áldozatát..."

"Egy 76 és egy 78 éves asszonyt vert össze és erőszakolt meg Bácsalmáson az a 31 éves férfi, akit most 16 év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság."

"Brutális! Megerőszakolta a 74 éves idős nénit a román férfi - Rendőrkutya taláta meg az elkövetőt"

"Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki pár hete kirabolt egy idős sértettet, majd szexuális erőszakot is elkövetett a sérelmére."

"...a napokban meghosszabbították annak a 22 éves helyi férfinek az előzetes letartóztatását, aki megölte a község másik végén lakó 88 esztendős nőt tavaly novemberben Gadnán – tájékoztatott dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője.
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és erőszakos közösüléssel gyanúsított férfi zsákmányt szerzni ment annak idején az idős asszony lakására, de baltát is magához vett. Miután bejutott házba, a nőt felbe csapta a balta fokával, majd pénz után kutatott. Többször is lesújtott a balta a nőre. Az áhított bankók nem lettek meg. A férfi a már földön elterült és baltával test szerte ütlegelt áldozatát alulról lemeztelenítette, majd meg is erőszakolta."
tivoli
@X-ray: ma, 14:07
Ezeknek a "férfiaknak" sem használt a jónevelés, hogy nőt, soha semmilyen körülmények között ne bánts, ne erőszakolj, mert jön a rendőrség és megnézheted magad.
tivoli
@varrólány: ma, 13:59
Igen. Mit várjunk gyerekeinktől, ha a felnőtteknek sincs több eszük, mint amennyi látszik. Képtelenek 5 percnél előbbre gondolkodni, felmérni tetteik, kihívó viselkedésük, nemtörődömségük esetleges következményeit. Csak azt tudják, hogy másnak mit nem szabad.
varrólány
@tivoli: Azt olvastam már petíciót is írtak szervezetek hogy ne az áldozatokat hibáztassák.
Részlet a petícióból: „Követeljük, hogy a rendőrség olyan oktatóvideókat készítsen, amikben a potenciális elkövetőt szólítja meg, és tanítja arra, hogyan ne kövessen el nemi erőszakot! Az erőszakért minden esetben az erőszakoló a felelős, nem az áldozat.”
Nem tudom ki fogalmazta meg de elég érdekes felszólítás.
Mit gondoltak majd az erőszakoló magára ismer lámpás gyúlik a fejében" nahát hozzám szólnak" , és akkor majd nem lesz erőszakoskodó?
Aki agresszívitásra hajlamos az is marad , de ez is élet helyzettől függ, de persze van nem kevés aki csendesebb , zárkózottabb és belőle lesz valamilyen okból erőszakoló vagy gyilkos.
És bizony mondják róla pedig olyan rendes volt , régóta ismerték sosem volt ilyen stb..
tivoli
@varrólány: ma, 17:11

Azt meg mindenki tudhatná hogy a legszelídebb emberből is lehet támadó, ha a helyzet úgy hozza. Sokszor az ember magáról sem tudja, hogy hogy reagálna bizonyos esetekben, nemhogy még egy idegenről.
Nekem elegem van ezekből a potenciális áldozatokból, akik annyi fáradtságot nem vesznek, hogy vigyázzanak magukra. Én békés, nyugodt ember vagyok, de Isten bizony most nagyon pofán tudnám vágni azt a sok okoskodó kis hülyét, aki azt szajkózza, hogy másé a felelősség, a lehetséges elkövetőket kell felvilágosítani. Nem őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.