Több kisfilmben próbálja meg a rendőrség felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy mi lehet a szombat esti italozásból és a kihívó öltözködésből.

A videók nagyjából azt a primitív filozófiát filmesítik meg, hogy egy lánya, aki felvesz valami szép ruhát és elmegy szórakozni, maga is tehet aról, ha megerőszakolják.

Már maga a szlogen is rendkívül "szellemes": "Tehetsz róla, tehetsz ellene".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Ezek a videók a rendőrség szégyene. Hogy lehet az egyik legocsmányabb, örök életre megnyomorító bűncselekménynek ilyen feloldást adni? Undorító.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Menjen a sunyi p***ába a "magyar " rendőrség ezzel a marhasággal ! csak ennyire képesek ! Mi az, hogy egy fiatal csaj ne öltözködjön kihívóan ? A tehetelenség b****a a töketlenséget a pintérségen ! Kiscserkészek - mobillopásos dns vizsgálattal!
vukkocska
Ezek a videók a rendőrség szégyene. Hogy lehet az egyik legocsmányabb, örök életre megnyomorító bűncselekménynek ilyen feloldást adni? Undorító.
Gyuri Géderről
Nem védem a rendőrséget, eszem ágába sincs, Csak kibújnak a felelősség alól, mivel a szart érő törvényeink lehetővé teszik.
Ha lenne tisztességes alkotmányunk, és ahhoz kapcsolódó határozott, egyértelmű törvényeink, más lenne a helyzet.
Tegyünk róla! "Itt az idő, most vagy soha."
Gyuri Géderről
Megjegyzem, senki, felelőtlen viselkedése, nem lehet kibúvó.
Desischado
Hát ha a véleményemet elírnám, kisülne a monitor. Így csak annyit írok, aki ezt a nyomoronc videót kitalálta, az tapasztalja meg a saját bőrén, milyen lehet, ha megerőszakolják!
szaboria1
Páva vajon erre mit reagált. Akkor az ö lánya is tehetett róla, hogy ilyen helyzetbe került vagy a megölt rendőrségi pszichológus B. Kata.
vadsanca
Állandóan a hím nem van kitéve a jogi következményeknek, pedig bele kéne látni a női nem gondolataiba is! A szórakozó helyen nem csak a divat diktál. Vannak személyes befolyásoló tényezők amit a másik nem ezt észre vesz. A tudatmódosítók is közre játszanak e témában. Úgy gondolom ez mind két oldalra igaz. A vége az lesz, hogy a lányok sajnáltatják magukat, a fiúk pedig áldozatul esnek. Manapság az emberek nem a középkor divatjának megfelelően öltözködnek (mind két nemre értendő), amikor a fedettségé volt a főszerep. A folyamatot megállítani nem lehet, a csökkentése is bizonytalan. Végezetül, hiába járnak csoportosan szórakozni fiataljaink, ha a bajban nem állnak ki társuk mellett. Menekül mindenki amerre lát, és az áldozat magára marad. Ez az összetartás hiányzik a magyarokban világszerte.
darwin
@vadsanca: A lányok sajnáltatják magukat,a fiúk pedig áldozatul esnek?Lemaradtam a hírről,miszerint lányok erőszakoltak meg fiúkat.Ez érdekelne.Hol olvastad?
csa-csa
tegyük fel egy lány becsiccsent egy bulin, sors ne adja lerészegedik vagy kihívóan viselkedik. Ezért minden áron MEG KELL ERŐSZAKOLNI???!!! a curva anyját a sok farokveszett ganénak! először is: ha mégis tiltakozik, ott kell hagyni és kész! ha belemegy az az Ő baja másnap! de jussunk már el odáig ha akarom igen, ha nem akarom akkor NEM!!! szemétség kihasználni tehetetlenségében akár nőt akár férfit.
vadsanca
@darwin: Az éremnek két oldala van. El lehetne kezdeni a fiúkkal is foglalkozni ezen a téren. Dr. Veress Pálnak sok érdekes gondolata volt, amit anno az ifjúság számára humorosan adott elő. Lehet belőle okulni. A lányok nem lehetnek erőszakosak? Persze ezt egyik sem vállalja fel.
varrólány
@vadsanca: 19:17 A lányok , nők inkább az érzelmi játszmákban, taktikában erősek.
darwin
@vadsanca: Lehet ragozni. Az erőszakolót egy esetben mentem fel : ha vak és süket.
Nem hallja a NEM szót,vagy nem látja,hogy a partner rázza a fejét,vagy nem látja a rémületet a szemében.
vadsanca
@varrólány: Na látod! Ezek szerint mégis a lányok a kezdeményezők? A férfiak ezt érzik és ilyenkor esnek a csapdába. Valószínű, normális szeretkezésnek indul dolog. Az eset után a nők képesek kifordítani a bilit. -Persze, ha nem úgy történt, ahogy elképzelték.- Ez nem gerinces dolog! A lányok egy része tudja, hogy miért jár bulizni. Nekik is vannak szükségleteik, csak ezt ők titkolják. Ők nem akarnak állandó kapcsolatot, próbálgatják a pasikat. Én sem az első lányt vettem feleségül akivel megtörtént a dolog. Tudod a puding próbája az evés! Ez az ÉLET minden területén IGAZ! Legyen az férfi, vagy nő.
Természetes, hogy a valódi erőszak elítélendő, mindkét nem részéről. Tudod, már régóta van női egyenjogúság. Akkor ez esetben ők kivételt képeznek? De a kivétel erősíti a szabályt!
vadsanca
@darwin: -és akinek nincs keze. Neki ki veszi elő a "répát"? Annak nem jár a szórakozás?
Ragozhatnánk a hülyeséget, ez nem megoldás! Sajnos, ill. szerencsére a világ változik, és ebben minden benne van. -Jó és rossz egyaránt.- Én, nem akarok védeni senkit, a bűnösnek bűnhődni kell! De előbb húzzuk meg azt a határt miután bűnről beszélhetünk!
Az eseménykor nem igazán vannak tanúk. Egyáltalán ki mer tanúskodni? Ha mer akkor ő is bűnrészes! Miért nem akadályozta meg, vagy tett ellene? Ennek hiányában bárhogy előadható az eset. " A lányok , nők inkább az érzelmi játszmákban, taktikában erősek." - @varrólány gondolata.- Sajnos ez nem enyhítő körülmény a hímek számára.
Különben mára a hagyományos udvarlás megszűnt. Akkor is voltak esetek. "Örseink" még a csűrt, a búzatáblát és a szénakazlat részesítették előnyben erre a célra.
varrólány
@vadsanca: 09:13 Nem lett volna ez rossz ,(a cikkhez szólva) figyelemfelhívásként , bár lehet más címmel. Óvatosságra intve de azért figyelmezetve is a lányokat nőket.
De azért legtöbben már csak azért háborodtak fel mert a kormány a rendőrség az csak rosszat akarhat.
De általában ugyanez van ha férfi ír nőknek véleményt, szinte meg sem szárad a tinta az íráson (persze képletesen) már az ellenvélemények jönnek.
A játszmázás , taktikázásból semmi jó nem lesz mert az ember ugyanazt kapja vissza és az már ugye mennyivel rosszabb! Én úgy látom itt már igencsak független szeretne lenni mindkét nem.
Ezt a női egyenjogúságot nem igazán tudom hova rakni, hogy nő vagyok de ugyanolyan elismerést kapjak mint egy férfi , ugyanolyan bérezést? De nem tudok olyan fizikai munkát végezni meg sok munkakörben a férfiak jobbak.
Ahogy írtad a nőknél nem mindig lehet tudni lehet udvarlásnak veszi a gesztusokat , lehet hogy zaklatásnak, és hát férfi legyen a talpán aki ezt felismeri.
JAJMÁR
Jaj, már megint ez a téma ! Tényleg van, aki nem érti, hogy a nemi erőszak egy brutális bűncselekmény ? ! Ez nem erkölcsi kérdés, a prostituáltat sem lehet megerőszakolni.

Igen, sok baj van ezekkel a videókkal ! A legnagyobb baj az, hogy hazug ! Azt közvetíti, hogy a lányok tehetnek az erőszakról, mert isznak, hivalkodók és együtt buliznak, de a részeg társukat magára hagyják, a fiúk pedig lesbenálló erőszakolók !
Így, on blcok !
Ezek szerint nincs más megoldása a rendőrségnek, mint hogy videókat csináljon, és megüzenje, vigyázzon mindenki magára, mert ha nem, az az ő baja.
Húzzunk már egy határozott vonalat a férfi nő kapcsolat, és a bűncselekmény között.
Szerencsére vannak rendes lányok, és rendes fiúk, akik semmi mást nem akarnak, csak szórakozni, együtt vagy a párjukkal, vagy éppen egyedül, és párt keresve.
Vigyázni kell rájuk. A fiúkra is.

Ha én lennék a rendőrség, a következő felhívást tenném a fiatalok felé:
Segítsetek megelőzni az erőszakos bűncselekményeket ! Soha ne hagyjátok magára a társaitokat. A fiúk felelőssége nagyobb, - biológiai okokból - , hiszen ők az erősebbek. Soha ne élj vele vissza ezzel, a lányokra vigyázz, akkor is, ha úgy ítéled meg, hogy ő ezt nem érdemli. Vigyázz saját magadért is. Vigyázzatok egymásra. A szexuális kapcsolat csak akkor okoz örömet, ha mindketten akarják, és ne légy meggondolatlan. Az erőszakos nemi közösülést a törvény súlyosan bünteti, ha ilyet látsz, vagy csak gyanús, hívd a rendőrséget. Ne igyál túl sokat, ha a társaságodban ilyet látsz, ne hagyd magára, vagy szólj a biztonsági embernek.
Ha azt látod, hogy valakinek a poharába valamit beletesznek, hívd a rendőrséget. Közzé kellene tenni egy sürgősségi számot, ami ilyenkor hívható,
varrólány
@JAJMÁR: Még majd felveszenk rendőrségi munkatársnak!:_-))
Jó a felhívásod, de ebben a mai modern világban már nincs olyan összetartás mint régen . Simán a bajban hagyják még a barátnők is egymást, főleg ha egyik többet iszik mint a másik.
Mindenki mellé meg nem lehet se rendőrt ,se szülőt állítani . Egyben lehet bízni csak saját magunkban , hogy ne kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe. Az meg már csoda vagy szerencse ha segít bárki is.
JAJMÁR
@varrólány: 13:02 Eszembe jutott egy eset, az unokaöcsémmel történt 1-2 éve !
Buliba mentek ő, a barátnője, a barátja és annak a barátnője, négyen. A vége előtt eljöttek, de késő éjszaka volt, és észrevették, hogy egy csoport követi őket. Kb. ők is 4-5-en lehettek. Nagyon megijedtek, de hiába siettek, akkor azok is... az unokaöcsém felhívta a rendőrséget, de azok közben "lekapcsolták" a barátnőjét, és körbevették. Az sikított, a másik pár pedig szaladni kezdett. Az uncsiöcsi pedig nekik ment. Nagyon megverték, de a barátja sem szaladt el, kiabálta, hogy jönnek a rendőrök, telefonáltam, mindjárt itt lesznek... aztán beszállt a buliba és ő is megverette magát. Viszont ezután elszaladt a banda, és akkor újra felhívták a rendőrséget, megmondták, hogy merre szaladtak... és képzeld, akkor éjjel elkapták ezt a bandát . Mondták a rendőrök, hogy már régóta keresték őket !

Az uncsiöcsi meg kapott egy gipszet a kezére... nem olyan rosszak a fiatalok, én nem ezt látom. Persze, vannak akik a balhéért mennek ilyen helyekre. Utólag úgy emlékeztek, hogy ez a társaság a buliban is ott volt, lehet, hogy már ott kinézték őket, ki tudja?
tivoli
@JAJMÁR: ma, 12:49
Most mondtál és ajánlottál valamit, ami megfontolandó tanács a mai fiataloknak, csak most, csak tőled.
Ha más szavakkal mondja más és mondjuk a rendőrség, az hazug és hülyeség.
Ne lovagoljunk szavakon, kifejezéseken, élethelyzetek elemzésén, ennél jobb szlogent ki se találhattak volna:
Felelős vagy magadért.
Tehetsz róla, tehetsz ellene.
Vagy ahogy varrólány mondja:
Egyben lehet bízni csak saját magunkban , hogy ne kerüljünk kiszolgáltatott helyzetbe.

S ez az élet minden területén igaz.
varrólány
@JAJMÁR: Épp a mai újságban van " Mutasd meg mennyire vagy dögös .." és lehet nyerni iPhone-t.
Képeket várnak , és akkor képzeld el majd egymást túlvetkőzve készítik a képeket.
Ezzel csak arra akartam utalni hogy nem várhatunk visszafogottságot vagy valami belső értéket hogy" áááá ez már túl sok nekem nem mutogatom magam." Mennek a sodrással együtt, amígy ilyen felhívások vannak.
JAJMÁR
@tivoli: Ó, én bízom magamban :)
(Bárki kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe. Képzeld hallottam róla, hogy van olyan erőszaktevő, - és nem nő - aki férfiakra hajt... )
Szóval vigyázz sötétedés után, mert éppen arrafelé járkál...
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:36
Köszi a figyelmeztetést, odafigyelek. :-))
Szerintem mindegy, hogy honnan jön a jó tanács, a segítség, egy a lényeg: végig kéne hallgatni.
tivoli
@varrólány: ma, 13:36
Na igen. A szülők, nevelők, rendőrség hiába teszi ki a lelkét, ha a szabadelvű világ errefelé csábítja a fiatalokat.
Talán már az is komoly fegyvertény lenne ha sikerülne rávenni fiataljainkat, hogy mielőtt ilyesmire adnák a fejük, konzultáljanak mértékadó felnőttekkel.
Ezek az ajándékot cserébe felhívások sok évre megkeseríthetik egy-egy "dögös" lány életét.
Szerintem be kellene tiltani az ilyen reklámokat, de akkor megint az lenne, hogy korlátozva vannak ifjaink.
varrólány
@tivoli: 13:51 Mértékadó felnőttekkel!? Már ha lenne olyan akire hallgatnak , látod a jószándékú videó is milyen hatást váltott ki a felnőttekből is .
Tudod van a makacsság dac "na nehogy már más megmondja én mit vegyek fel"
Persze Julcsi az felveszi szexi ruhát, na nehogy már én ne mehessek olyan szexibe mert akkor sose lesz barátom.
Vagyis bocs a barátság nem itt kezdődik .
X-ray
Ezek az idős nénik is tehettek róla? Ők nem miniszoknyában és kifestve voltak, amikor megbecstelenítették őket a tettesek:

"Análisan megerőszakolta az idős nőt a betörő"

"Kirabolt, majd összevert egy 65 éves asszonyt egy 13 és egy 19 éves fiatal Dögén. Az idősebbik fiú, G. Zoltán a rablás után meg is akarta erőszakolni áldozatát..."

"Egy 76 és egy 78 éves asszonyt vert össze és erőszakolt meg Bácsalmáson az a 31 éves férfi, akit most 16 év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság."

"Brutális! Megerőszakolta a 74 éves idős nénit a román férfi - Rendőrkutya taláta meg az elkövetőt"

"Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki pár hete kirabolt egy idős sértettet, majd szexuális erőszakot is elkövetett a sérelmére."

"...a napokban meghosszabbították annak a 22 éves helyi férfinek az előzetes letartóztatását, aki megölte a község másik végén lakó 88 esztendős nőt tavaly novemberben Gadnán – tájékoztatott dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője.
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és erőszakos közösüléssel gyanúsított férfi zsákmányt szerzni ment annak idején az idős asszony lakására, de baltát is magához vett. Miután bejutott házba, a nőt felbe csapta a balta fokával, majd pénz után kutatott. Többször is lesújtott a balta a nőre. Az áhított bankók nem lettek meg. A férfi a már földön elterült és baltával test szerte ütlegelt áldozatát alulról lemeztelenítette, majd meg is erőszakolta."
tivoli
@X-ray: ma, 14:07
Ezeknek a "férfiaknak" sem használt a jónevelés, hogy nőt, soha semmilyen körülmények között ne bánts, ne erőszakolj, mert jön a rendőrség és megnézheted magad.
tivoli
@varrólány: ma, 13:59
Igen. Mit várjunk gyerekeinktől, ha a felnőtteknek sincs több eszük, mint amennyi látszik. Képtelenek 5 percnél előbbre gondolkodni, felmérni tetteik, kihívó viselkedésük, nemtörődömségük esetleges következményeit. Csak azt tudják, hogy másnak mit nem szabad.
varrólány
@tivoli: Azt olvastam már petíciót is írtak szervezetek hogy ne az áldozatokat hibáztassák.
Részlet a petícióból: „Követeljük, hogy a rendőrség olyan oktatóvideókat készítsen, amikben a potenciális elkövetőt szólítja meg, és tanítja arra, hogyan ne kövessen el nemi erőszakot! Az erőszakért minden esetben az erőszakoló a felelős, nem az áldozat.”
Nem tudom ki fogalmazta meg de elég érdekes felszólítás.
Mit gondoltak majd az erőszakoló magára ismer lámpás gyúlik a fejében" nahát hozzám szólnak" , és akkor majd nem lesz erőszakoskodó?
Aki agresszívitásra hajlamos az is marad , de ez is élet helyzettől függ, de persze van nem kevés aki csendesebb , zárkózottabb és belőle lesz valamilyen okból erőszakoló vagy gyilkos.
És bizony mondják róla pedig olyan rendes volt , régóta ismerték sosem volt ilyen stb..
tivoli
@varrólány: ma, 17:11

Azt meg mindenki tudhatná hogy a legszelídebb emberből is lehet támadó, ha a helyzet úgy hozza. Sokszor az ember magáról sem tudja, hogy hogy reagálna bizonyos esetekben, nemhogy még egy idegenről.
Nekem elegem van ezekből a potenciális áldozatokból, akik annyi fáradtságot nem vesznek, hogy vigyázzanak magukra. Én békés, nyugodt ember vagyok, de Isten bizony most nagyon pofán tudnám vágni azt a sok okoskodó kis hülyét, aki azt szajkózza, hogy másé a felelősség, a lehetséges elkövetőket kell felvilágosítani. Nem őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.