A volt kommunista Európában a nyugatpárti liberálisok és populista, nacionalista és tekintélyelvű ellenfeleik közötti versengésnek még messze nincs vége - írta szombati vezércikkében a The Washington Post című napilap.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
A jelenség valóban nyugtalanító. Nem elég az orosz területfoglaló agresszó, még volt szocialista országok nem szocialista politikai vezetői is öntögetik az olajat a tűzre.Miért pont a csehek és mi magyarok? Mert a volt szocialista országok közösségében éppen ez a két ország élt a legjobban. A nyugathoz tartozás csalódása, az elveszett jólét ebben a két országban érzékelhető legjobban. Nincs a birtokomban erről statisztika, csupán az újságolvasó szinvonalán gondolom ezt.Hiába az Euro milliók a felzárkóztatáshoz, ha abból térköveztünk, tereket építettünk át, infrastrukturális beruházásokra költöttünk, de a korábbi foglalkoztatottság, életszínvonal fenntartás, fejlődés, innováció nem érvénysült, A lecsúszás, lemaradás, a felzárkózáshoz szükséges szellemi és tárgyi feltételek hiánya, a jövedelem, exportképes termékek, sőt még a fejlesztési, beruházási projektek hiánya mind együtt az okozói az elégedetlenségeknek. Ehhez járul az Unió helyben topogása, ugyanakkor Putyin Oroszországa erőteljes hegemónisztikus magatartása, a putyini tíz pontos deklaráció és üzenet az USA .-nak. Mindezek jó alapot teremtenek az euroszkeptikusok, a nemzeti szuverenitást fennen hirdetők számára.
Pedig már tudhatnák, a folyóparton kétszer ugyanabba a vízbe nem tehetjük a lábunkat. Középen maradni pedig a mi vezetőink egy percig sem tudnak, mint ahogy nem is lehet. Hogy mindezt miért az USA mozgatja? Egy tétovázó Európai Unió, egy a korabeli hatalmát visszaszerezni szándékozó Oroszország, néhány kicsi, de annál jobban zavaró ország, amely tovább zilálja előbbiek, tovább erősíti utóbbi hegemón törekvéseit, nem jó előjelek. A világ vezető gazdasági csoportjai , a G- 20 -ak is kénytelenek helyben járni emiatt. Az USA érdekelt Európa előremozdulásában, annak valamennyi tagja egyszerre lépésében, a konszolidált európai térség biztonságában.
Azok akik ezt nem értik, sőt oktalan szembeszegülésükkel tovább mérgezik a levegőt, sem nem szabadságharcosok, sem nem okos politikusok, vezetők.
tivoli
Ha az usákok száműzték magukat a távolság biztonságába, akkor maradhatnának is ott. El lehetne játszani a gondolattal, hogy mekkora az USÁ-n kívüli lakott terület, mennyi lakosa van a földnek nem az USA területén, hány milliárd ember van még aki meg tudná oldani a gondjait (vagy nem is volna) az USA segítsége nélkül?
Mi lenne, ha a világ szöges drótot kerítene az USA határaira?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.