Az RTL Klubra szabott reklámadó, egyelőre úgy tűnik, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: nem takarodnak el az országból. Feltehetően emiatt a kormány új frontot nyitott, és a közszolgálati adók ürügyén túrnák ki őket. Egy, a napokban benyújtott törvényjavaslat értelmében ugyanis kikerülhetnek a digitális tévészolgáltatók legalacsonyabb díjú csomagjaiból a kereskedelmi tévék, így például az RTL Klub is.

A VS.hu szerint az is megvan, hogy kinek, vagy minek kell a hely: a közszolgálati adóknak. A szolgáltatók az új javaslat értelmében kötelesek lesznek az újonnan induló Petőfi TV-t és a közszolgálati sportcsatornát berakni az alapcsomagba. Az Index szerint a törvényjavaslat akár végzetes változásokat is hozhat január elsejétől a kereskedelmi tévék számára, a három nagy szolgáltató kínálatában ugyanis így az RTL és a TV2 ki fog kerülni az első 10 adóból.

Az Indexnek a UPC-nél elmondták, még értelmezik a törvényjavaslat szövegét, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága pedig azt válaszolta, jelenleg vizsgálják a módosító javaslatot, és igyekeznek a jogalkalmazókkal együttműködve megtalálni az optimális megoldást az ügyfeleik számára.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója is reagált, szerinte

"a javaslat, ami igazi hungarikumnak is tekinthető, újabb kísérlet a médiaszabadság és a szabad verseny korlátozására, hiszen nem engedi, hogy a csatornákat a szolgáltatók saját szempontjaik, nézettségük alapján sorolják be".

Az Index idézett is a paragrafus első bekezdéséből egy részletet, hogy hogyan képzeli a törvényjavaslat az "egyenlő elbánást", így: "Az egyenlő elbánás elvét nem érintve (…) közszolgálati műsorok számára a hozzáférés tekintetében elsőbbséget köteles biztosítani".

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Aztán következnek a többiek ?
Csak azt nézhetik majd az előfizetők, amit a nagy hatalmú maffiabanda engedélyez,
ahol a pávatáncost és tolvaj bandáját fényezik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Nagyon csípi Orbán szemét, hogy nem tudja elhallgattatni az RTL Klubot. Ezen belül is a Híradót, és a Házon kívült. A törpe azt nem fogja fel, ha elüldözi a ker.tévéket, jelentős adóbevételtől esik el. Igaz, ez miért is zavarná? Legfeljebb bevezet tíz újabb adót, amit az emberek fizethetnek.
Törölt felhasználó
Jó lesz majd Viktor a saját szabadságharcos kadodba dőlni. Ugyanis a nép ezt nem fgogja hagyni és ha tényleg a szabadságról van szó akkor lépni fog...
Csibész
Mindenszentekkor 3 helyen voltam temetőben.A legegyszerűbb síron is halomban állt a mécses.Kérdezem: hol itt a szegénység,az éhezés?Láttam tőbb zsidó sírt,ami szörnyen el volt hanyagolva,talán köztük van a szegénység?A keresztapám zsidó származásu.Az ő szülei sírját én takaritottam ki a gaz alól.Egyébként a tüntetők miért nem a minimál bér emelése mellett tüntetnek!Ha 200000Ft-re emelnék akkor mindenki fizetését ehhez a szinthez kellene emelni emelni! A cégtulajdonosok, vállalatvezetők és Bankárok nem tudnának olyan gyorsan meggazdagodni.
kukac50
Mocskos amit a Fidesz művel! Miért nem a korrupcióból szedik be a pénzt?
Sok Fideszes lenne érintett ha vizsgálnák?
Szimba
@kukac50: a korrupcióból - is -szedik be a pénzt, saját zsebbe.
mariaberta
Hát majd előfizetünk, úgy is sok megtakarításunk van a rezsicsökkentésből, hála a kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.