A Fidesz azt szeretné, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni, ennek első lépése a kereskedelemre vonatkozó vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megszületése – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte, a Fidesz frakcióülésén megvitatták az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó KDNP-s előterjesztését, amelyet feltételekkel és módosításokkal támogatnak. Rogán Antal azt mondta, terveik szerint a hét utolsó napján semmilyen üzlet nem lehet majd nyitva, ahol nem a tulajdonos vagy annak családtagjai dolgoznak.

Kivételek ugyanakkor kellenek – folytatta –, ilyen lesz az adventi időszak, amikor engedélyezik majd a vasárnapi nyitva tartást és munkavégzést, de ezeken a napokon plusz bért kell kapniuk az érintett munkavállalóknak.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tökyke
Az a kár baszkikám, hogy te ( ti ) bármit mondtok az hiteltelen. Kezd ébredezni a nép ! A zemberek nemsokára kikergetnek benneteket ebből az országból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Hát a hülyeségnek tényleg nincs határa! Hogy törne le a keze azoknak akik erre az idióta bandára szavaztak! Csalnak, lopnak hazudnak és teljessen tönkre teszik ezt az országot! Mikor söprűzzük már ki ezt a bandát?
silber13
Tóni, Tóni! Istenem, de lökött vagy! Esetleg a Smmall Faces számára gondoltál?
www.youtube.com/watch?v=zXeRB-3nDR8
Majd megy a család a tempomba olyan Tömjén, meg Balog-félék óbégatását hallgatni, azután közös ebéd lesz, majd elvonulunk - vasárnap lévén - tartalmas szórakozást keresni... Ha van miből..!
silber13
De hogy fel tudd fogni, meg is értsd, hát ezt vizionálja az Omega. Igaz, régen volt...
www.youtube.com/watch?v=wDq9te5Hrlo
nemkati
Nincs a kormánynak egyetlen elfogadható indoka, hogy miért, és milyen jogon avatkozik be a nyitvatartás kérdésébe. Ahol be kellene avatkoznia, az a vasárnapi megemelt munkabér és plusz juttatások kérdése, amit a munkatörvénykönyvben szigorúan kellene szabályozni és betartatni.

Ebben a kérdésben nincs értelme a népszavazásnak. Aki ebben dönthet, az a munkáltató, a munkavállaló és a vásárló. A vásárlók már szavaztak, azzal, hogy vasárnap is vásárolnak. Aki nem szokott vasárnap vásárolni, nem szokott vasárnap dolgozni, és nem olyan munkáltató, ahol vasárnapi nyitvatartás van, az meg ne szavazzon, mert abszolút nem érinti a kérdés, nem is tudom, hogy szavaznának, hogy döntenék el, hogy amihez nincs közük, az kinek jó és kinek nem? Kizárólag a munkáltatókat és a munkavállalókat - illetve az őket képviselőket - kell megkérdezni, ővelük kell tárgyalnia a kormánynak, ha már bele akar szólni a piaci viszonyokba. Amihez egyébként szerintem nincs joga.
csetere
@Senara: Miért? A tulajdonosnak is van családja, vagy az nem számít? A CBA-ban sem egy család tagjai dolgoznak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.