Az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás – mondta a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője a Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban.

André Goodfriend úgy fogalmazott: a magyar külügyi tárcának átadott két papírlap csak emlékeztető volt, ezen felül azonban az Egyesült Államok bizonyítékait is átadta a magyar kormánynak. Közölte: magyar állampolgárok és cégek is adtak információt a magyar hatóságoknak az adóhatóságon belüli csalásokról.     
Az, hogy egyeseket nem engednek be az Egyesült Államokba, annyit jelent, "úgy hisszük, vannak olyan kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt" – mondta. 

André Goodfriend  közölte, nem állították, hogy nincsenek felderített ügyek és nyomozások áfacsalókkal szemben, arról viszont nem tudnak, hogy az adóhatóságon belüli csalások ügyében lett volna rendőrségi nyomozás.

"Ha felvetéseinkre az a magyar kormányzati válasz, hogy a jelzések nem érik el azt a szintet, amelyen vizsgálatot kellene indítani, és nincs használható információ, sem korrupcióban érintett magyar tisztségviselők, akkor ezt kijelenthetik, de nem emlékszem, hogy ilyet állítottak volna" – tette hozzá.

Az ügyvivő a kitiltási ügy konkrét érintettjeiről nem kívánt beszélni. Azt ugyanakkor elmondta: az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapozták, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek a csalások ellen. 

Ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek – jegyezte meg.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ezek úgy csinálnak, mint a pici unokám, aki úgy bújik el, hogy befogja a szemét, és azt hiszi, hogy mi sem látunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
@Csizmás Kond: "csak úgy kinevezne önkényesen és megszavaztatná a kétharmaddal"

Te bicikli belsôben éltél 2010 óta? Mert itt minden úgy mûködik ha még eddig nem vetted volna észre... a vezír diktál, az ölebek pedig nyomogatják a gombot. :)
Csizmás Kond
@mekkelek: ...most akkor mekegünk vagy vitázunk ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Érdemben nem tudsz mit mondani, úgyhogy ez részedrôl csak mekegés...
Csizmás Kond
@mekkelek:
Erről a témárol már itt és még vagy tíz helyt leírtam a véleményemet...és modt te éevárnád, hogty előlről kezdjem...olvass vissza és megtalákod a választ.
kukac50
Ez az igazságszolgáltatás korrupt szar munkáját jelenti!
Toby
@Clavigo: Nem "Vida mama" hanem egy korrupt, 18 évig adót sem fizető, piszkos lelkületű nőstény !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.