Az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás – mondta a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője a Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban.

André Goodfriend úgy fogalmazott: a magyar külügyi tárcának átadott két papírlap csak emlékeztető volt, ezen felül azonban az Egyesült Államok bizonyítékait is átadta a magyar kormánynak. Közölte: magyar állampolgárok és cégek is adtak információt a magyar hatóságoknak az adóhatóságon belüli csalásokról.     
Az, hogy egyeseket nem engednek be az Egyesült Államokba, annyit jelent, "úgy hisszük, vannak olyan kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt" – mondta. 

André Goodfriend  közölte, nem állították, hogy nincsenek felderített ügyek és nyomozások áfacsalókkal szemben, arról viszont nem tudnak, hogy az adóhatóságon belüli csalások ügyében lett volna rendőrségi nyomozás.

"Ha felvetéseinkre az a magyar kormányzati válasz, hogy a jelzések nem érik el azt a szintet, amelyen vizsgálatot kellene indítani, és nincs használható információ, sem korrupcióban érintett magyar tisztségviselők, akkor ezt kijelenthetik, de nem emlékszem, hogy ilyet állítottak volna" – tette hozzá.

Az ügyvivő a kitiltási ügy konkrét érintettjeiről nem kívánt beszélni. Azt ugyanakkor elmondta: az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapozták, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek a csalások ellen. 

Ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek – jegyezte meg.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ezek úgy csinálnak, mint a pici unokám, aki úgy bújik el, hogy befogja a szemét, és azt hiszi, hogy mi sem látunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Ezek úgy csinálnak, mint a pici unokám, aki úgy bújik el, hogy befogja a szemét, és azt hiszi, hogy mi sem látunk.
Mobil123
Azért ez gáz!!! Az amcsik tudnak NAV-on belüli csalásokról DE a kormányunk nem! Polt elvtárs sem?
Toby
@Mobil123: Polt a legfőbb ügyészi székből átült a védői székbe, hogy ne boruljon az erősen billegő bili ! Nas most, abból a székből - bár látni a balhét - az a dolga, hogy mentse, ami menthető, kenje szét, ami képlékeny, ne is vegy észre azt, amire esküt tett !
Van az a pénz...
tivoli
Na és ha tud? Akkor mi van? Tán a Bunge pénzeli, hogy tartsa tűzben a vasat?
Cicamama55
Ugye, ugye! Ismét beigazolódott milyen bölcs a magyar nyelvi örökségünk! "A hazug embert hamarabb utol érik, mint a sánta kutyát!"
Mobil123
@Toby: Igen van az a pénz egyeseknek (én szembe köpném magam a helyében !!) De ha már ennyi mindent tudnak az amcsik akkor és szép lassan elfogják mondani ki mikor mennyit és ezek az idióták még mindig hallgatnak! Az liba meg ott feszit a NAV vezetői székben mintha mi sem történt volna?! Lázár meg benyögi hogy a gyermekének igen vett egy 70 millás lakást. És még mindig nem esik le a 20 fillér a fanoknak? Érdekes Bencsik elvtárs már nyüszög! Egyszerűen nem értem hogy ezek az emberek miben nevelkedtek, a szüleik nem szégyellik magukat hogy ilyen semmire kellő embereket neveltek fel? A családjaik nem szégyellik magukat , a férj, feleség, gyerekek? Tényleg számomra ez hihetetlen.
Csizmás Kond
...csak akkor tudhattak ha ők is benne voltak.
Dr. Felipe
Hát pont ezért vannak beszarva a fideSS maffiózók mert Amerika jobban tudja hogy mennyit loptak mint ők maguk.
Amerika bármikor kiteregetheti a lapjait és boríthatja a szaros kártyavárat. Ezért fokozták az elvtársak a lopó üzemmódot mert bármikor bukhatnak.
Toby
@Csizmás Kond: Logikátlan ! Ha ők is benne lettek volna, akkor nem szirgalmaznák az eljárások megindítását és lefolytatást ! Segítséget is ígértek, de nem kellett ! Vajon miért ?
világlátó
@JAJMÁR: Csak csendesen kérdezem, kik azok az ezek? Ha a kormány , akkor értem. Ha nem a kormány, akkor nem értem. Nem értem, mert ha a totális jószándékkal nézzük az USA jelzéseit és egyoldalu intézkedését, akkor azt kellene értenünk, hogy amit megtehettek, azt megtették. A többi a mi dolgunk lenne. A különböző diplomáciai szabályok, írott és íratlan törvények keretein belül ezt tehették, nem többet. Jelzés a szövetségesnek, " ferdén áll a nyakkendőd ! " Ha kimondják hogy azért ferde mert sietve kellett a barátnődtől meglépni, nem volt időd rendbetenni a ruházatodat, mert a férj már a liftben volt felfelé, aki egyébként a bank vezérigazgatója, akkor az már a lehető legdurvább beavatkozás egy másik ország belügyeibe. Én ezt így gondolom. Ha tévednék , az sem tragédia, mert hát ki vagyok én hogy belelássak a konkrét történésekbe, több száz km. -re Budapestről.Ha nekem ilyen finom jelzést adnának, nem a bizonyítékokat követelném heteken át, hanem hazamennék és fenekestől felforgatnám az otthonomat, megkeresve a jelzésben elrejtett problémát. Mert ez az én feladatom, kötelességem, vagy bevallva hogy hagytam, tűrtem a bűn bekövetkeztét, vagy emelt fejjel kinyilatkozva, nincs baj a házam táján. a jelzés téves volt. Azt azért nem hinném, hogy a jelzés téves volt.Bár mennyire is hazafiatlan ez a megnyilvánulásom, azt kell gondolnom, szégyenletes és megalázó az a helyzet amit az USA nagykövetsége útján és nem a magunk tisztessége őrzői által kell most feltárni és a következményeket megélni.
Mindezeket ráadásul pimasz módon , cinikus vigyorral még vissza is verjük és listát készítünk a tőlünk kitiltandó külföldiekről, nem is szólva arról a megbocsájthatatlan arroganciáról, amit a most kinevezett nagykövetről és a szenátusban nyilatkozó szenátorról megengednek maguknak egyes a világtól elrugaszkodott politikusnak alig nevezhető magyar állampolgárok . Ez az egyéni véleményem.
Csizmás Kond
@Toby: Ja persze...ők kivülről többet látnak mint az aki benne van.
...és mondj egy olyan dolgor amerikáról amit ott nem lehet kéz alatt elintézni...csak a mostani konzult véve...az is azért lett az mert fizetettaz elnöknek...és még ott nincs korrupció..
...az viszont biztos, hogy itt van a legtöbb vak.
Toby
@Csizmás Kond: Egy nagykövetség a fogadó országban soha nem "kívülről" látja a fogadó országot.
Többek között feladata a kapcsolattartás a politikai pártokkal és a pontos hiteles tájékoztatás továbbítása az anyaország felé a fogadó ország bel - és külpolitikájáról, annak irányvonaláról.
Csizmás Kond
@Toby: Nem a faladatairól beszéltem hanem a helymegszerzési módról...
bencemacska
@tivoli: 17:44

Talán még a Legfőbb ügyésznek is van un. Munkaköri Leírása!?:))
Szerinted ez nem férne bele?
Toby
@Csizmás Kond: " Nem a faladatairól beszéltem hanem a helymegszerzési módról... "

Miért ? Orbán - de bármelyik mpáet - nem a pátszimpátia alapján osztogatja a pozíciókat ?
Az anyaország tájékoztatásához szükséges infókat nem maga a nagykövet szerzi be, hanem más alkalmazottak, katonai attasé, kultúrális attasé...stb-. tehát nincs igazán jelentősége, hogy valaki a jó alakjáért, vagy a pénzéért lett nagykövet.
tivoli
@bencemacska: ma, 18:23
Gondolom van neki, de az biztos nincs benne, hogy ha a jó Goodfriend felcsuklik álmában, neki abban a pillanatban ugrania kellene egy pohár vízzel.
Csizmás Kond
@Toby: Ne söketelj ember itt arról van szó hogy mi a korrupció...hát az is az amit a mostani amerikai nagykövet elművelt az elnökével egyetemben...és még ők merik alakiről azt mondani, hogy korrupt...
Toby
@Csizmás Kond: Ismét kitört belőled az alulinformáltság ! A jenki politikai - de nyugodj bele, a hazai politikai - életben is gyakorlat, hogy a tehetős szimpatizánsok, hatalmas pénzzel támogatják azt a kormányt, vagy leendő kormányt, amelyikkel szimpatizálnak ! Ezért - vagy nem csak ezért - a támogatott párt győzelme után megkapják a kellő jutalmat ! Ez semmi esetre sem korrupció !

Mondtam már, hogy több ismeretre lenne szükséged ? Minden bántó szándék nélkül !
coyote3
Nekem nagyon tetszik, hogy az agyatlanok védik. A korrupciót...:)))))))))))))))
Csizmás Kond
@Toby: Hát persze...és most képzeld el, ha Orbán egy olyan akárkit aki pénzelte a fideszt csak úgy kinevezne önkényesen és megszavaztatná a kétharmaddal...adig sipítoznátok míg belehalnátok...
tivoli
Az élet maga is korrupción alapszik.
Már az ősközösségben is az kapta a jobb falatokat, aki "kedvesebb" volt a kajaosztóhoz.
JAJMÁR
@világlátó: 18:09 Elnézést, pontosítok: az "ezek", a kormány. Egyébként a véleményed már az enyém is :)
Toby
@Csizmás Kond: Orbán nem szavaztatná meg soha a parlamentben a neki tetsző nagykövet személyét, mint ahogyan eddig sem tette !
Nézd meg a neten, hogy az orbánqrmány nagyköveti pozícióiókra kiket nevezett ki !
Egy vérbeli diplomatát sem találsz !
csak úgy...okulásodra...
Dr. Felipe
Na most van egy problémám.

Egy valaki kedvelte a hozzászólásomat, viszont nem tudom megnézni hogy melyiket mert törlődött a hozzászólásom. A sárga négyzet viszont villog mert nem törlődik. Ez kurvára zavar engem. Hogy lehet törölni? Aki tudja írjon.
m.macskosz
@Dr. Felipe: ma, 17:54 Ezt én lájkoltam.
Dr. Felipe
Hát pont ezért vannak beszarva a fideSS maffiózók mert Amerika jobban tudja hogy mennyit loptak mint ők maguk.
Amerika bármikor kiteregetheti a lapjait és boríthatja a szaros kártyavárat. Ezért fokozták az elvtársak a lopó üzemmódot mert bármikor bukhatnak.

De, hogy miért villog, azt nem tudom.
bencemacska
@tivoli: Az lenne szép, ha Amerikai Nagykövetség nélkül is tudná és végezné a dolgát!
Nem válogatva az "én bűnözőm" meg a "te bűnöződ" között!
Dr. Felipe
@m.macskosz: 36 nevű hozzászóló tetszikelte amikor még élt a hozzászólásom. Azt nem tudom melyiket mert azóta eltűnt a hozzászólásom, viszont villogva maradt a sárga négyzet.
Erre kellene megoldás hogy eltűnjön.
m.macskosz
@Dr. Felipe: Rejtély, sajnos nem tudom.
Dr. Felipe
@m.macskosz: 1 új esemény történt:
36 kedveli egy hozzászólását:

Csak ennyi látszik, a hozzászólásom már nincs meg, a sárga meg csak villog villog. Ez engem nagyon zavar mert mindig rákattintok megszokásból:)
Nyuszicsibe
@Dr.Felipe: nálam is így van, nem tudom én se,hogy miért. De itthon úgy tartják, nem vagyok egy lángész... ;-) ha ez segít.
hetöndöe
Remélem egyszer ki is teregetik a lapokat,akkor lesz ám csak igazi döbbenet a fidesznyikek orcáján.
troppauerhumer
Segítek
1:: Goodfriend már elmondta korábban, hogy több korrupciógyanús ügy a sajtó nyilvánossága előtt zajlott, mint például a trafikozás, ott van az "iratanyag" az interneten. Ezekről megtudtak annyit így is, hogy korrupciós ügyeknek tűntek, és e szerint döntöttek. Ezek a kívülről jött figurák a saját kifejezéseiket használják, nem lehet mindent azzal megmagyarázni, hogy Polt nem indított vizsgálatot. Főleg azért, mert ezek a kívülállók azt is tudomásul vették, hogy a magyar állam minden szintje a kormány(párt) játéktere, az ő embereik ülnek mindenhol, Vida is az, és Polt is.
Ez ennek a rendszernek a problémája, hogy ha egyik elemére árnyék vetődik, akkor mindegyikre, az egészre.

Segítek 2: Ha az adóhatóság nem nyomoz ki nyilvánvaló adócsalásokat, akkor annak felelőse a hatóság elnöke. Pláne ha a bajra még fel is hívták a figyelmét. Az ilyen magas pozíciókért járó magas fizetség a magas felelősségszintért jár, illene vállalni akár neki, akár az ő feletteseinek. Kár izmozni azon, hogy nincs bizonyíték Vida ellen, mert ilyet nem is fog mutatni senki, és nem is kell. Amikor pl. egy vasúti baleset miatt lemond a MÁV vezére meg a közlekedési miniszter, nem azért teszik, mert ők kezelték rosszul a váltót, és emiatt vádat emelnek ellenük. Lemondásuk alapulhat az erkölcs, a bizalom, a felelősség mint érték iránti alázaton, feletteseik nyomásán, vagy hogy megszabaduljanak a rájuk zúduló indulattól, vagy ha másért nem, mert így szokás.

Egyáltalán a jogászkodásért is kár. Nem vagyok benne biztos, hogy ezek a korábban kommunikációnak minősített panelek még működnek. Olyan sokat mondtuk már a baloldali dumákról, hogy már nem jönnek be, itt is hasonló alakulgat,kár lenne elővenni saját csubakka-módszerét, hogy ügyfele a cselekmény előtt "ismeretlen eredetű fehér port/cukorkát" fogyasztott, annak hatása alatt állt.

Itt leginkább Vida vagy kinevezőinek bölcs döntése segíthetne. Na meg Fricz Tamás, aki a "következmények nélküli ország" minősítést megalkotta. Semmi új, csak elő...
troppauerhumer
@troppauerhumer: ...elő kell vennie e minősítés egykori hátterét és magyarázatát, aztán utat mutathat vele nemzetünknek, meg a Békemenetnek.
vukkocska
Nagyon tetszik, hogy Goodfriend csöpögteti az információt, ezzel ébren tartja a NAV ügyet. Gondolom, Vidáék ilyenkor csuklanak egy rohadt nagyot. Az aljasság az, hogy tudnak róla, és végig azon bazíroznak, hátha nem fogja Amerika nyilvánosságra hozni. A remény hal meg utoljára, az biztos.
mekkelek
Kedves fidesz fanok! Ti miért nem követelitek hogy legyenek kivizsgálva a gyanús ügyletek, legyen átvilágítva a NAV stb, és minden olyan vizsgálat legyen lefolytatva ami vezíretek, és az általa megálmodott, felépített rendszer korrupció mentességét, feddhetetlenségét, tisztességességét bizonyítja?
Köpködtök itt az amcsikra hogy ugyan már ôk honnan tudhatnák hogy itt mi hogyan mûködik, de közben abban reménykedtek hogy nem tálalják ki a konkrétumokat, mert kiderülne hogy királyotok meztelen, és a feje tetejéig benne van a szarban. Megnyugodhattok, hogy a az amcsik többet tudnak arról hogy mennyi pénz és hova ment mint a vezíretek maga. Azért is lapít a kitiltási botrány kirobbanása óta mint sün a rozsban.
Nem szeretem az amcsikat, de ezzel igencsak beletenyereltek a vezír által összehordott szarkupac közepébe. Ha nem lesz érdemleges lépés a maffia részérôl, akkor valószínû hogy a következô körben megtudjuk azt hogy mirôl és mennyirôl van szó.
Nem másra kell mutogatni akkor, amikor olyan törvényeket készünek elfogalni ami törvényessé teszi az adófizetôk pénzének hazatalicskázását.
Engem kurvára nem érdekel hogy jobboldali, baloldali vagy akármilyen másik kormány van hatalmon, ha nem a szemünket lopják ki és nem a gyermekeink jövôjét lopják el, míg a sajátjuknak 70 milliós lakásokat vesznek 10 éves korukra.
A rendszerváltás óta nemhogy kevesebbet, hanem egyre többet lopnak, és ez az "elmúttnégyévben" elképesztô magasságokba, ipari méretekre emelkedett a 2/3 teljes mértékû szolgálatba állításával. Nektek rendben, jó ez így? Csak akkor tudom elképzelni hogy ezt támogatjátok ha magatok is ennek a rendszernek a hûbéresei, haszonélvezôi közé tartoztok. Egészséges gondolkodású embernek ettôl a gengszter bandától felforr a vére...
Hofipisti
Engem még mindig az érdekel legjobban, hogy ki a másik 5 (öt) kitiltott!
Clavigo
:) :) Jó fej ez a Goodfriend..:) :) :) :) Remélem ,Vida mamának lefordították az interjút.
Főlökött
Most akkor mi is derült ki ? Még sem 2 oldal és széljegyzet volt amit kaptak ?

"...ezen felül azonban az Egyesült Államok bizonyítékait is átadta a magyar kormánynak."

A végén még kiderül az is, hogy több kötet és nem bizonyíték, hanem már vádirat volt :)
mate03
@Dr. Felipe: Nézd meg a spam-ot .taalán ott lesz!
mate03
@mekkelek: Úgy látom neked is hiányzik (rugacs)!
mekkelek
@Csizmás Kond: "csak úgy kinevezne önkényesen és megszavaztatná a kétharmaddal"

Te bicikli belsôben éltél 2010 óta? Mert itt minden úgy mûködik ha még eddig nem vetted volna észre... a vezír diktál, az ölebek pedig nyomogatják a gombot. :)
Csizmás Kond
@mekkelek: ...most akkor mekegünk vagy vitázunk ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Érdemben nem tudsz mit mondani, úgyhogy ez részedrôl csak mekegés...
Csizmás Kond
@mekkelek:
Erről a témárol már itt és még vagy tíz helyt leírtam a véleményemet...és modt te éevárnád, hogty előlről kezdjem...olvass vissza és megtalákod a választ.
kukac50
Ez az igazságszolgáltatás korrupt szar munkáját jelenti!
Toby
@Clavigo: Nem "Vida mama" hanem egy korrupt, 18 évig adót sem fizető, piszkos lelkületű nőstény !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.