Vida Ildikó, a NAV elnöke megteszi a szükséges intézkedéseket – ezt válaszolta kedden az MTI megkeresésére az adóhivatal arra a kérdésre, hogy az elnök tett-e vagy tervez-e feljelentést tenni André Goodfriend amerikai ügyvivő ellen.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben azt mondta: az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. "Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani" – közölte Orbán Viktor.

Reagálásában az MSZP-s Bárándy Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán Viktor által emlegetett pert nem lehet Magyarországon megindítani. Az egyetlen megoldás szerinte az, hogy a NAV elnöke vízumkérelmet nyújt be az Egyesült Államok nagykövetségénél.

André Goodfriend Twitter-bejegyzésében azt írta, az Egyesült Államok és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegélyegyezményt

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Azt mondják aki sokat nevet tovább él . A ügyvivőnek megadatik a békés öreg kor . Jót mulat ezen a próbálkozáson is . Orbán ha meneszti Vidát beismeri , hogy voltak adó csalások , ezzel próbálja elterelni a figyelmet a többiről . Az sem lehet véletlen hogy Vida egyik helyettese csak úgy lemond .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szöszmösz
A NAV fog feljelentést tenni? Korrupció miatt Vida Ildikót és NAV vezetőket tiltottak ki és nem az összes dolgozót. Akkor miért nem az érintettek fordulnak Bírósághoz? És a többi navos érintett miért sunyit még mindig? " Legyenek férfiak " és álljanak elő.
bencemacska
@Hellcat: Amint a mellékelt ábra mutatja, így is van!
" Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani"

Még az sem zavarja, hogy a 2010. évi CXXII-es törvény azt írja elő, hogy a miniszterelnök nevezi ki és menti fel, DE az illetékes miniszter előterjesztésére!
Hellcat
@bencemacska: Köpnek ezek mindenre, ez eddig sem volt másként.
mate03
@bencemacska: Mi után Vida Ildikó,hiába tesz feljelentést,mert az ügyészség hivatalból.kiröhögi.Meglesz Viktornak az indok a régen várt kirúgásra! Csak nehogy akkor boruljon a bili! Egyébként Viktor is tudja hogy egy diplomatát,nem idézhet bíróság elé! Megint fojtatódik a paraszt vakítás!
kukac50
Intézkedik Vida eltünteti az iratokat,hogy ne kerüljenek szarba a politikusaink élen Orbánnal!
bencemacska
@mate03: Van igazságod, mivel én úgy tudom, hogy január elsejével leváltotta volna, de bezavart neki a kitiltás. Most meg kell ideologizálni a leváltást, nehogy úgy nézzen ki, mintha az amerikai akaratot akarná végrehajtani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.