Vida Ildikó, a NAV elnöke megteszi a szükséges intézkedéseket – ezt válaszolta kedden az MTI megkeresésére az adóhivatal arra a kérdésre, hogy az elnök tett-e vagy tervez-e feljelentést tenni André Goodfriend amerikai ügyvivő ellen.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben azt mondta: az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. "Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani" – közölte Orbán Viktor.

Reagálásában az MSZP-s Bárándy Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán Viktor által emlegetett pert nem lehet Magyarországon megindítani. Az egyetlen megoldás szerinte az, hogy a NAV elnöke vízumkérelmet nyújt be az Egyesült Államok nagykövetségénél.

André Goodfriend Twitter-bejegyzésében azt írta, az Egyesült Államok és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegélyegyezményt

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Azt mondják aki sokat nevet tovább él . A ügyvivőnek megadatik a békés öreg kor . Jót mulat ezen a próbálkozáson is . Orbán ha meneszti Vidát beismeri , hogy voltak adó csalások , ezzel próbálja elterelni a figyelmet a többiről . Az sem lehet véletlen hogy Vida egyik helyettese csak úgy lemond .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Feljelent de nem indul eljárás mert nem az USA ellen indítja.
Yoda69
vidat menesztenei fogja orban, es ez lesz a kibuvo hogy jogilag nem tud eljarast inditani Goodfriend ellen, hiszen Goodfriend diplomata, aki ellen csak az USA-ban lehet szemelyi pert inditani, vagy az USA-nak kellene feloldani diplomaciai vedettseget, azt pedig orban kellene kezdemenyezni Obamanal.
Senara
Azt mondják aki sokat nevet tovább él . A ügyvivőnek megadatik a békés öreg kor . Jót mulat ezen a próbálkozáson is . Orbán ha meneszti Vidát beismeri , hogy voltak adó csalások , ezzel próbálja elterelni a figyelmet a többiről . Az sem lehet véletlen hogy Vida egyik helyettese csak úgy lemond .
bencemacska
@Senara: Kissé bonyolult családi vállalkozások résztvevője másodállásban!!!
És pont ő nincs a kitiltottak között!
Senara
@bencemacska: Erre nem gondoltam ... ! Még :-(((
Clavigo
Azt hittem,,hogy beiratkozik egy nyelviskolába,,,hogy jobban tudjon teljesíteni..:) :) :)
volvós
Már kezd unalmassá válni a kétségbeesett vergödés ...
Clavigo
Emlékezik valaki a ""Macskajaj " című filmre ?? Ez a nő tisztára úgy néz ki,,mint a filmbeli ,pipázó "nagymama"..:) :) :) :) :) Na jó,,a pár év korkülönbséget a NAV-főnök javára írom...:) :) :) :) :) :) :)
pbalage
@volvós: az elveszett a postán trükk már megvolt.
most a "VÉLETLENÜL ROSSZ NYOMTATVÁNYT TÖLTÖTT KI" következik.
utána a "Láthatatlan tollal írta alá" trükk
aztán az "Eltépődött a sikkasztott összegnél" mutatvány
utána az "Egy kamion vasárnap véletlenül elgázolta Vida Ildikót a fürdőszobában" megoldódik a probléma.
Clavigo
@volvós: Dehogy unalmas...:) :) :) :) :) :) :)
tivoli
Még csak most jön a java!
Hamarosan kiderül, ki irányítja valójában Magyarországot!
Hellcat
Azon nem akadt fent senki, hogy a qrbán diktátorhoz méltóan ki mer ilyent jelenteni? Ezt meg azt csinálja vagy leváltom?
tivoli
@Hellcat: ma, 14:00
Elvileg Orbán a főnök, nem? A kompetenciájába belefér.
Vagy a leváltást, és az új NAV-os kinevezést is Amerikából fogják intézni?
bencemacska
@Hellcat: ma, 14:00

Igazad van, az a mondat a legkeményebb és egyben a legárulkodóbb mondat ebben a kijelentében.
Már nem mindig tudja magát kontrollálni!
Toby
Szaladgálnak a patkányok, amennyiben orbán nem fenyegette volna meg a feljelentés elmaradásának következményeivel vidát, akkor nem is tenne feljelenést ?
Tehát nem is annyira sértő az igazság !
wagabund
lári-fári...
ez a forgatókönyv tökéletes.. Orbán ebből csak jól jöhet ki. Ő megmondta: aki becsületes, azt megvédi, aki nem, annak börtönben a helye... nos mindent megtett, hogy az ügyvivő nehogymá besározza egyik legfontosabb vezetőnket... ja, hogy az naprament, és ráolvadt a vaj...hát nagyon sajnálja... majd a független bíróság dönt...persze az amerikaiak perlése után, amiből csakis vesztesen lehet kijönni.

pár nap, és már senki sem emlékszik az esetre...
...hacsak... hacsak, ezek a tüntetők nem ugrálnak annyit...de majd azoknak is a körmére lesz nézve...
Hellcat
@tivoli: És akkor ő kedvére fenyegethet bárkit mert ő a "főnök"?
szöszmösz
A NAV fog feljelentést tenni? Korrupció miatt Vida Ildikót és NAV vezetőket tiltottak ki és nem az összes dolgozót. Akkor miért nem az érintettek fordulnak Bírósághoz? És a többi navos érintett miért sunyit még mindig? " Legyenek férfiak " és álljanak elő.
bencemacska
@Hellcat: Amint a mellékelt ábra mutatja, így is van!
" Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani"

Még az sem zavarja, hogy a 2010. évi CXXII-es törvény azt írja elő, hogy a miniszterelnök nevezi ki és menti fel, DE az illetékes miniszter előterjesztésére!
Hellcat
@bencemacska: Köpnek ezek mindenre, ez eddig sem volt másként.
mate03
@bencemacska: Mi után Vida Ildikó,hiába tesz feljelentést,mert az ügyészség hivatalból.kiröhögi.Meglesz Viktornak az indok a régen várt kirúgásra! Csak nehogy akkor boruljon a bili! Egyébként Viktor is tudja hogy egy diplomatát,nem idézhet bíróság elé! Megint fojtatódik a paraszt vakítás!
kukac50
Intézkedik Vida eltünteti az iratokat,hogy ne kerüljenek szarba a politikusaink élen Orbánnal!
bencemacska
@mate03: Van igazságod, mivel én úgy tudom, hogy január elsejével leváltotta volna, de bezavart neki a kitiltás. Most meg kell ideologizálni a leváltást, nehogy úgy nézzen ki, mintha az amerikai akaratot akarná végrehajtani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.