Lejtőre került a forint, a magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama 314 forint fölé ugrott délután egy óra körül. Mindez az orosz gazdasági válsággal áll összefüggésben. Jelentősen gyengült a forint árfolyama kedden délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, reggel nyolc óra óta meredeken emelkednek a jegyzések. Az euró árfolyama negyed 11-re már 312 forint fölé emelkedett. Mindez az orosz gazdasági válság miatt van, Oroszorszgban ugyanis a napokban hatalmas árfolyamválság tört ki. A rubel gyorsuló zuhanását kamatemeléssel próbálták meg megfékezni, annak hatása viszont csak rövid ideig hatott. Kedd reggel a rubel ismét zuhanópályára állt, ami miatt a térség devizái is gyengülni kezdtek. A forint árfolyama háromhavi mélypontjára süllyedt az euróval szemben délelőtt tíz órára, akkor a közös európai fizetőeszköz 311,45 forintba került, azaz 2 forint 40 fillérrel drágult a reggel hét óra körüli jegyzéshez képest. Délután egy órára az árfolyam áttörte...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Embargó volna, vagy mi?
Én másra tippelnék.
36
@bundi: Ja. Most vili igazából, hogy merre orientálódtunk. Szó szerint orientális. Keleti a hatás.
Yoda69
Lassan eltolcsi is kezdheti emelni a forint kamatat.

@tivoli: Reszben, nagyobb reszt az olajar osszeomlasa okozza. Ha lemegy 30 USD-ig az olajar, akkor oroszorszag allamcsodbe jut, es minket is magaval rant, mert ez dilettans idiota 50 evre eladositotta az orszagot a ruszkiknak.
tivoli
@Yoda69: Úgy gondolod? Az olcsó olaj az Amcsinak sem buli. Ha ez így folytatódik, nekik is cumi.
Yoda69
@tivoli: Azert az amcsiknak tobb a tartalekuk, es ok mar idoban ataltak a palagazra. Persze az alacsony olajar mindenkinek cumi, mert mar szinte termeloi aron az olaj, ugyhogy ennel lejjebb nemigen mehet mar, vagy valoban leallnak a gyartassal, akkor meg hetek alatt ujra az egbe szokik majd.
Mellesleg szerintem most erdemes olajat es MOL-reszvenyt venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.