Új rendszerváltást és új magyar köztársaságot követeltek kedden a József nádor téren kezdődött civil szervezetek által rendezett tüntetésen. A rendezvény elején közölték: a megmozdulás fő célja, hogy összefogja az utóbbi időben a kormány politikája ellen tüntető különböző csoportokat.

Gács Anna, az oktatási hálózatok közös szónoka a teret megtöltő tömeg előtt a kormány oktatási politikáját bírálva úgy fogalmazott: új magyar köztársaság megteremtése a cél, amelyben mindenkinek egyenlőek az esélyei.

Paprikaspray és nácik zavarták meg a kormányellenes tüntetést

A beszédeket követően a tüntetők a Széchenyi utcán át – a NAV székházának érintésével – a Kossuth Lajos térre, pontosabban az Alkotmány utca és a tér találkozásához vonultak. A résztvevők teljesen megtöltötték a Kossuth Lajos tér Parlament és Alkotmány utca közötti részét.

A helyszínen felállított színpadról mások mellett Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke elmondta: a "köznevelés hajója nagy sebességgel" távolodik attól a céltól, ami felé indították. Az elnök összefogásra buzdított, annak érdekében, hogy sikerüljön megálljt parancsolni "ennek az eszetlen rombolásnak". Szólt arról is, hogy elkerülhetetlennek látja a sztrájkot a közoktatásban. Megjegyezte, hogy a pedagógusoknak is van felelőssége abban, hogy elhitték a kormány ígéreteit.

Paprikaspray és nácik zavarták meg a kormányellenes tüntetést

Krasznahorkai Emma, a Nem Némulunk el! csoport képviseletében arról beszélt, hogy nem csak a kormány, de az ellenzék is felelős a jelenlegi helyzetért, ezért a "korrupt" pártok helyett önszerveződő civil csoportokra van szükség országszerte. Szavai szerint nem új pártra, hanem új választási rendszerre van szükség és fel kell állítani egy alternatív parlamentet és kormányt, amelyről a jelenlegi is példát vehet. "Lesz itt még forradalom" – hangoztatta Krasznahorkai Emma.

Iványi Gábor metodista lelkész beszédben szólt arról, hogy hisz abban, van esély az igazság helyreállítására, a méltányosság győzelmére. "Hiszem, hogy az utánunk következők nemzedéke ismét széleskörű párbeszédbe kezd, és új társadalmi közmegegyezés, valódi alkotmányt teremt" – fogalmazott.
A felszólalók egyebek mellett bírálták a kormány oktatás-, szociális és egészségpolitikáját, valamint azt hangsúlyozták, hogy a jelenlegi rendszer leváltáshoz összefogás szükséges.

A tüntetés kezdete előtt egy csoport tagjai, köztük Budaházy György megpróbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kikísérték őket a József nádor térről.

Paprikaspray és nácik zavarták meg a kormányellenes tüntetést

A vonulás közben a tömeg egy része a Nádor utcán keresztül érte el a Kossuth Lajos teret, és a Parlament lépcsőjénél állt meg. A beszédek alatt dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között, a rendőrök paprikasprayt is alkalmaztak, az MTI tudósítóinak tapasztalata szerint legalább egy embert kiemeltek és elvittek.

A szervezők többször is felszólították a rendbontókat, hogy hagyják abba a "provokálást", mert egy békés tüntetésen vannak, de néhányan a rendezvény vége után is a Parlament lépcsőjénél maradtak.

A Nincs hova hátrálnunk! címmel meghirdetett demonstrációt a Szabad Oktatást és az Egymillióan az internetadó ellen elnevezésű Facebook-csoport szervezete, a tüntetéshez mintegy kéttucat civil szervezet is csatlakozott.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@1magyar: Ahogy mondod,mások izzadságos munkájából szeretne kurva jól élni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemjoezigy
Na fidesznyikek mit szóltok a felvetett témákhoz:
vs.hu/kozelet/osszes/ellentuntetok-zavartak-meg-a-kormanyellenes-demonstracio-kezdetet-1216#!s97
Mit szól hozzá a lelkiismeretetek? Ja hogy nincs olyan? Ugyanúgy ahogy a képviselőiteknek!
Ugye biztos hazudnak a hajléktalanok és a mozgáskorlátozott emberek?
Senara
A békemenet nem bevethető mert a kormányhoz köthető . Kerestek más lehetőséget ,félelmet kell kelteni a békésen tüntetőkbe .
Toby
Talán ennek a Butaházynak nem lenne muszáj most szerepelni !
hetöndöe
Qrbán csahos kutyái,mennyit kaptatok ezért,nőtt az apanázs 2006 óta?És 2002-höz képest?Ez a szarházi már a taxisblokád idején fellépett a taxisok ellen.
1magyar
@hetöndöe: Honnan tudod, arra a sok évvel ezelőttire gondolsz?
1magyar
@hetöndöe: Ez egy született jobboldali, harcol az uraságok visszatéréséért.
hetöndöe
@1magyar: Ahogy mondod,mások izzadságos munkájából szeretne kurva jól élni.
nyanya001
Budaházy a Fidesz rejtett tartaléka, majd egyre többet beveti a tüntetésekre !
Mindzsi
Érthetetlen, hogy a cikkíró miért nácizza le Budaházyt?
Ez kb. ugyanolyan, mint mikor kijelentik, hogy ezeknek a "civil" tüntiknek a szervezői szocionisták...
EcsiAntal
@Mindzsi: Pontosan igazad van --ha ők nácik akkor a tüntetők komcsik ???az utóbbiban van némi igazság !!!
Mindzsi
@EcsiAntal: a tüntetők - javarészük legalábbis(!) - jogosan elégedetlen emberek...
...viszont a szervezőket még egy nemzeti családi hétvégén sem láttam
darwin
@Mindzsi: Miért kellene a szervezőknek nemzeti (? ) családi hétvégén részt venni?
Azmegmiaz?
Mindzsi
@darwin: itt a nemzeti a hovatartozást jelenti, a családi a hangulat jellegét, a hétvége pedig a szombatot, vagy vasárnapot
egy olyan szeánszot képzelj el, ahol az emberek nem kiabálnak, hanem békésen el vannak egymással
leszúrt rittberger
@Mindzsi: Kereplőznek és nyereg alatt puhított húst rágcsálnak? :D Jól van, menjen oda akinek arra van ingere, kit érdekeltek... Ez itt Európa, nem Belső-Ázsia meg a Jobbik-féle sámán-imádó félbolond csürhe...
freemanpetya
Na, most jól megkapták a megélhetési szélsőjobbosok. Már vitték volna a fétiseiket lebegtetni a megélhetésből nagyon radikálisak. Szánalmas bohócbanda, dolgozniuk kellene már végre megtanulni és békén hagyni azokat a rendezvényeket amiket a civilizált, európai gondolkodású magyarok szerveznek a hasonlóan gondolkodóknak.
human
Az alternatív kormány felállítása nekem tetszik. És a legszebb lenne egy alternatív NAV felállítása is. (utóbbi csak gondolatjáték persze)
Budaházy György pedig nyugodtan elköltözhet Mongóliában. Kimaxolhatja a rezsicsökkentést egy jurtában.
Yoda69
Mocsok budahazit a fideSS penzeli. Celjuk a bekes tuntetok megzavarasa, vagy ami meg rosszabb ugy beallitani a tuntetoket, mint 2006-os randalirozokat, akik kocsikat gyujtottak fol, kirakatokat vertek be. Persze szinten a fideSS payroll-ja alatt.
egyeneskifli
@Mindzsi: Hagyjuk már ezt a nemzeti dumát.
Már nagyon unalmas.
Amikor az emberek jó része éhezik,nem fog jól lakni a nemzeti hovatartozással.
darwin
@Mindzsi: Ha nem veszek részt ilyen szeánszon,akkor nem vagyok NEMZETI?
A felmenőim között svábok,tótok,magyarok,törökök is vannak az 1500-as évekig visszamenőleg.Mégis.Magyarnak születtem,Magyarországon!Az én magyarságomat ne kérdőjelezzék meg egy "szeánszon ",hogy részt veszek -e vagy sem.
Egyébként ezt a NÉP-NEMZETI dolgot lejáratták,lejárattátok.Mint a vallásokat.Nem kérek belőle.
ariskerase
@nyanya001: Bizonyíték? Budaházy a nemzet lelkiismerete ő nem felejt sem baloldal sem fidesz nem kell, ő volt az első aki a pártokrácia ellen lépett fel! Ti meg beveszitek a balos meg amcsi szart, hogy korrupció, 2006-ban hol volt amerika akkor is volt korrupció, csak akkor olyan kormány volt, aki az ő seggüket nyalta, akkor bezzeg nem érdekelte a korrupció! Álszent libsi csőcselék!
ariskerase
@leszúrt rittberger: Ez MAGYARORSZÁG, HA PEDIG NEM TETSZIK, FOGADD MEG A FÉLNÓTÁS CSÓTÁNY FERI TANÁCSÁT, ÉS EL LEHET MENNI!
ariskerase
@egyeneskifli: De az eu meg amerika meg a multik sem fogják etetni őket, max csak felhasználják az olyan hülyéket, mint a nagy közfelháborodók, akkor csak Budaházy lesz, aki az éhezőkért fel fog szólni, a mostani felbújtók meg szarni fognak rátok! Az mszp majd ugyanúgy belelövet a tömegbe mint 2006-ban ez kell nektek!
nyanya001
@ariskerase: Elfelejtetted beszedni a gyógyszeredet ?
Mert ki hívta oda a Budaházyékat ? Senki !
Ha tüntetni akar tegye, de ne ott ahol nem látják szívesen !
tivoli
Én végignéztem a tüntetés közvetítését, végighallgattam a felszólalókat, s az összes megmozdulásból Marek Bertram beszéde tetszett leginkább. Konkrét tényeket sorolt, bárkinek tanulságosakat, akár kormánypárti, akár ellenzéki füllel hallgatták akik hallgatták.
human
@ariskerase: Igen ez Magyarország és nem egy nagy stadion legelővel a közepén a birkáknak.
ariskerase
@nyanya001: Demokráciában mindenki ott tüntet ahol akar, és az ellen ami ellen akar! ő a balos-amerikás-kitiltós kamufaszság ellen tüntetett! Csak sajnálni tudom a fajtádat, hogy most azokkal tüntetnek a korrupció ellen, akik egyet jelentenek a korrupcióval! Helmeczy László, Csótány Feri és a többi balos hulladék! Gyógyszert max neked kell bevenned, mert nagyon kihagy a memóriád a korrupció nem teganp kezdődött hanem évtizedekkel ezelőtt és nem csak a fidesszel! Ha el akarjátok zavarni tegyétek, de velük együtt a teljes baloldalt is mert ők sem jobbak semmivel a fityesznél!
ariskerase
@human: Aha és ezt miért nekem írod? Írd a fityesz meg balos birkáknak, de ne nekem! Én nem tüntetek a korrupt politikusokkal az oldalamon a korrupció ellen! Értsd demszky tüntet, aki annak idején benyelte a milliárdokat lopott csalt hazudott és kitiltotta annak idején az akkori kormány ellen tüntető gazdákat és nem megyek oda ahol Helmeczy pofázik aki maga a korrupció definíciója!
nyanya001
@ariskerase: Demokráciáról hablatyolsz ?
ebben az országban az nincs !
Na tényleg szedd be a gyógyszered !
nyanya001
@ariskerase: Amúgy meg Budaházy tüntessen a csapatával,
akik az este tüntettek oda ők nem valók !
Na pá !
soljanka
@freemanpetya: Tényleg: Miből él? Három gyerek édesapjaként azért van felelőssége.
freemanpetya
@soljanka: Abból él, hogy kavarja a xart, úgy mint a többi megélhetési ál-szélsőjobbos. A valódi identitásukról meg még nem is beszéltem ezeknek a "hazaffyaknak.
ariskerase
@nyanya001: Mi is a baj Budaházyval? Mond már el nekem? Ja, hogy nem szimpatizál a cccpés meg che guerra polós csőcselékkel, akik annyira ademokrácia hívei, hogy amerikai érdekek szolgálatába álltak! Ha meg nincs demokrácia, akkor hogy van az, hogy leírhatod, nincs demokrácia! És egy diktatúrában, hogy van az, hogy lehet békésen tüntetni és az állítólag nagy fideszes Budaházyt szorítják ki a rendőrök a tüntetők kérésére? A diktatúra rendőrsége a diktatúra ellenfelei szája ize táncol? Te hablatyolsz itt mindenfélét, te meg a fajtársaid a legnagyobb korrupt magyarországi politikusokkal tüntettek a korrupció ellen! Miért nem a kérdésre válaszolsz? Ennyire fáj neked és a fajtársaidnak az igazság?
nyanya001
@ariskerase: Még engedik a tüntetést de várd ki a végét !
Aztán ne fajtársazzál már te szerencsétlen !
Toby
@ariskerase: Milyen igazságról beszélsz - ember ?

- melyek azok az amerikai érdekek, amelyekkel nem szimpatizál butaházy a "cccpés meg che guerra polós csőcselékkel " ?

- "Ha meg nincs demokrácia, akkor hogy van az, hogy leírhatod, nincs demokrácia!"
Az orbáni antidemokratikus húzások nem azonosak pl. a fasiszta demokrácia-tagadással, a demokratikus vonások megnyírbálása viszont a demokrácia hiányára utalnak ! Ilyen a főszerkesztői kirúgatás, a más vélemámyúek fenyegetése és elhallgattatása, a "köztévének" hazudott párt tv, amely már többször megbukott a csonkított, irányított riportjaival, szíjjártó kispatkány minisztériumi tisztogatása, hogy a haveroknak legyen hely, ...csak a negten fellelhető híreket kell(ene) átlapoznod, hogy láss, ne csak nézz !
Egyébként ami még létezik a demokráciából, az még véletlenül sem orbán patkánynak köszönhető, hanem az uniós pénzcsapoknak ! Orbán, a fidrsz megalakulásakor már megmutatta, hogy nem tűrt az ővétől eltérő álláspontokat, ez teszi a mai napig is !
Butaházyt jogszerűen lökték félre, mert ez a tüntetés nem a butaházy féle eszme képviseletéért folyt és a szervezőknek joguban áll a tüntetés céljaival ellenérdekű rendzavarók eltávolíttatása !
Butaházy szervezzen magának külön töntetést !

- a "fajtársaid" kifejezés rögtön megmutatta, hogy melyik faszt szívod, ezért udvariasan felkérhetlek arra, hogy takarodj a kurucra, vagy a barikádra, vagy egyenesen feküdj vona alá, nem muszáj neked itt taknyoznod a gagyi, műhisztiddel !

Szólj, ha valami nem eléggé érthető !
Toby
Ja és még valami számodra:

Amennyiben tök hülye és sötét vagy ahhoz, hogy értsd és értelmezd Gy. F. "el lehet innét menni" c. fejezetét, akkor ne hivatkozz rá !
Amúgy a beszédet vágatlanul is megtalálod a neten, kimondottan a gagyi- agyú hülyéknek és csökkent értelmi képességűeknek tartják a neten !
egyeneskifli
@ariskerase: Tényleg?
A 2006-os csürhe azért ostromolta a tévészékházat,mert "petíciót" akartak beolvasni.
Amikor bejutottak,kirabolták a büfét s az irodákat.
Vittek mindent ami mozdítható volt.
Laptop stb.
Jaaaa és mi az hogy a fajtád?
A te fajtád meg a náci tömeggyilkos eszméket vallja.
egyeneskifli
@ariskerase: Miért nem te takarodsz el a szélsőjobbos p...ba???
egyeneskifli
@Toby: Erre gondolsz?


"El lehet innen menni, kérem szépen. "
Azok, akik folyton Gyurcsány szállóigévé vált mondatára hivatkoznak, valójában értik is, miért mondta?
Úton-útfélen hallok sokakat vérig sértődni ezen a kijelentésen, versbe foglalták, idézik, ökölbe szorult kézzel.
De nem vagyok benne biztos, hogy az idézők akár egy százaléka is tisztában lenne azzal, miért is mondta.
Ha ugyanis tudnák, nem vennék magukra ennyien.

Ez a kijelentés ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el, és a munkáltatóknak szólt, akik sokallták a Magyarországon fizetendő céges járulékokat, és azzal fenyegetőztek, hogy papíron átteszik a cégeiket Szlovákiába.

Nos ezt a "hazafias" hozzáállást kritizálta Gyurcsány abban a beszédében, ami miatt ennyi átlagpolgár meg van sértődve...

A mocskos hírtévé pedig kiollózta jó szokás szerint.
ariskerase bőszen balos birkázik
Hát nem érdekes?
human
@ariskerase: Ja, hogy te másik birkanyájhoz tartozol.
Toby
@human: yes Sír' ez a nemzetibe csavart turbó birka ! Ezek tudák úgy, hogy a II. vh-t megnyertük, csak az oroszok nem engedték át az első helyet !
Csizmás Kond
" új magyar köztársaság megteremtése a cél, amelyben mindenkinek egyenlőek az esélyei."
huba...és milyen titulussal nevesítenék ...népi, vagy cucialista...?...mert akkor biztos több esélye lenne hogy befogja...
hetöndöe
@ariskerase: Hogy kicsoda?
Hát a buziházi barátod.Áramszünet van felétek,hogy ilyen nagy a sötétség?:-)))
ariskerase
@egyeneskifli: Most meg az utcán hugyoznak - Demszky Gábor - korrupt emberek tüntetnek a korrupció ellen - a szabolcsi keresztapa Helmeczy László -, székházat dobálnak, rendőrökkel verekednek ok nélkül, rongálnak, parlamentbe akarnak berontani, kordont borogatnak, ha bejutnának ott mit csinálna ez a csürhe! Én nem látom a különbséget! :D :D :D :D :D :D :D :D Budaházy nem csinált ilyeneket!
ariskerase
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
ariskerase
@egyeneskifli: Bocs, de a meseoldal nem itt van! :D
ariskerase
@hetöndöe: KÖTVE HISZEM, Ő DOLGOZIK ÉS VÁLLALKOZIK, MÉG EGY FILLÉRT SEM VETT EL EGY MAGYAR EMBERTŐL SEM, ÉS NEM Ő TETTE TACCSRA AZ ORSZÁGOT, HANEM AZOK VEZÉRI, AKIK MOST A NAGY KORRUPCIÓ ELLEN KIMENNEK RANDALÍROZNI!

Budaházynak nincsenek milliárdjai mint a csótány fegyencnek és nem volt kormányfő sem, hogy csődbe vigye az országot! Ugye milyen szar, mikor nem tudsz semmit mondani egy olyan példaképre mint a bátor és hazafi Budaházy! Ezer ember összeszarta magát tőle, egy embertől és rohantak a rendőrökhöz, akik állítólag Orbán pribékjei! Ti akartok itt forradalmat, a nemzeti oldalnak elég egy Budaházy, hogy ezer komcsi fejvesztve menekülésbe kezdjen!
ariskerase
@human: Bocs, de semmilyen birkanyájhoz nem tartozok, csak racionálisan és objektíven látom a dolgokat és nem beszélek hülyeségeket, mint a magadfajta!
ariskerase
@Toby: Először is, nem kell bemásolni, azt amit korábban írtam, főleg nem úgy, hogy egy szövegkörnyezetből kiemelsz neked szimpatikus részeket, majd magyarázni kezded, arról nem beszélve, hogy komoly fogalmi zavarban szenvedsz. Ha válaszolsz másold be a teljes kommentet és válaszolj arra! Ez így mellébeszélés és félremagyarázás.

Amúgy meg Orbán ugyanazt csinálja, mint CSÓTÁNY FEGYENC amikor nem tűrte el, hogy ellene tüntessenek, ma meg annyira nagy antidemokrácia van, hogy nyugodtan kimehetsz tüntetni és meg kell pofozni a rendőrt - akinek semmi köze az egészhez - hogy egy kis paprikasprével lefújjon! A medgyesi pl. 2002-ben azzal kezdte az első napját, hogy leváltotta az APEH, a Rendőrség, a Honvédség, az ÁPV rt. és több hivatal első emberét, majd jöttek az osztályvezetők stb. hogy a haveroknak legyen zsíros állás, ugyanezt folytatta Gyurcsány és Bajnai is! Ilyenek a kormányváltások. A közmédiát meg hagyjuk dolgoztam ott, veled ellentétben, tudom mi folyik ott, és azt is tudom, hogy amit a balos tv közölnek meg írnak annak a fele nem igaz, meg nem is úgy van! Kezdhetném a Szar-Kavaró Balázzsal, aki kamu éhségsztrájkol a kunigundán, és 2006 óta perben van a tvvel és annak jogutódjával, de folytathatnám! Azt, hogy te az ilyen gyökerek baromságait benyalod a te bajod, csak nem ismered a teljes történetet!

Amikor 2006-ban a balos vezérek átvették pl. a Rádiót egyből kezdték a szerkesztők és a hasonlók kirúgását, ebben sincs semmi különbség. A nagy demokratikus megnyirbálások meg egy balos kacsa, nincs itt jobb vagy riosszabb demokrácia mint négy évvel korábban, de igazából amit ti 25 éve demokráciának hisztek az is egy nagy átverés, de nyeld csak jóízűen a balos szart, és hidd azt, micsoda diktatúra van itt! Miközben soha nem volt itt demokrácia és menj tüntess az éppen aktuális magyar bábkormány ellen!

A tv 2006-ban pl. Pállfyt is letiltotta, de mindegy nem kár érte, de csak érdekesség én erre is emlékszem! Na mindegy!

Jogszerűen? Akkor most jogszerű Orbán...
ariskerase
@hetöndöe: Szarházi attila a taxisok ellen volt?
ariskerase
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
ariskerase
@hetöndöe: Semmennyit mivel semmi köze nem volt, sem most sem korábban orbánhoz és többet ült orbán börtönében, mint az összes állítólag üldözött nagy balos együttvéve! Az országot meg az horn-orbán-megyó-csótány feri-libajnai mesterötös tette tönkre!
ariskerase
@1magyar: Kárhogy az urak többsége a baloldalon az mszp-ben és a dk-ban ülnek!
ariskerase
@nyanya001: Minek várjam ki a végét? Szerencsétlen meg te vagy mert ennyi ökörséget meg baromságot amit összehordasz már régen hallottam!
ariskerase
@freemanpetya: Hát biztosan milliárdokat keres ezzel, mint fleto a bauxitbányákkal meg a privatizációval meg a sok mszpés fideszes politikus az országgyűlésbe. Ő az egyetlen aki lelkiismeretből megy az utcára, ti meg mocskoljátok mindenfélével, miért nem tüntettek sukoró a máv a bkv a négyes metró meg az elmúlt 25 év korrupciós botrányai ellen? Miért nem tüntettek hunvald ellen, vagy hagyó ellen aki milliókkal milliárdokkal károsított meg benneteket, de pont Budaházy az a megélhetési, ő sikkaszt, ő megszorít ő hozta be a multikat és adta el bagóért a magyar vállalatokat ugye ő volt az! Nem tudtok semmit mondani róla mert már a nevétől becsinál a sok balos hulladék, és ti akartok itt forradalmat? Budaházytól ezer ember összefosta magát! Az ezer balos rohadékon meg csak röhög Orbán! Ja még ezren sem voltatok, a tüntetséeken egyre kevesebben vannak, a következőn jó ha lesztek 100-an! És ahhoz is kellesz 200 rendőr, mert ha Budaházy egyedül arra sétál össz fogjátok tőle fosni magatokat!
nyanya001
@ariskerase: Beteg vagy kezeltesd magad !
nyanya001
@ariskerase: Ha azok szarháziak akkor minek mentetek oda de idióta!
Mindzsi
@ariskerase: Ennél szebben és ilyen korrek tmódon én sem tudtam volna megfogalmazni Budaházy úr érdemeit!
hetöndöe
@ariskerase: Van itt egy-két jobboldali gondolkodású ember,sőt még szélsőjobbos is,intelligens emberek páran,akikkel lehet vitatkozni de te nem tartozol közéjük.
Röviden,egy sötét gyökér vagy csupán.
Toby
@ariskerase: Akkor érkezhet a " komoly fogalmi zavar" bizonyítéka ! Addig csak porbafingás esete láccik fennen forgolódni !

Bár igazoltan primitív, mértéken aluli egyedekkel ritkán váltok szót, de most veled kivételt teszek és várom a "bizonyítékot" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.