Szigorúbb szabályokkal és kioktatással vág vissza a kormánypárt Áder Jánosnak, amiért visszadobta a hipermarketekre kihegyezett, nemrég elfogadott új törvényeket – írja a hvg.hu.

A törvény egyik legfontosabb büntetése, hogy ha egy nagy árbevételű bolt több mint két évig veszteséges, akkor be kell zárni. A törvényalkotási bizottság az ehhez eredetileg megszabott 50 milliárdos árbevételi határt leszállította 15 milliárd forintra. így az értékesítési szankció több üzletet érinthet majd: azokat, amelyek nettó árbevételének több mint fele napi fogyasztási cikk kiskereskedelmi értékesítéséből ered, két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele pedig eléri a 15-15 milliárd forintot,

A bekeményítés abból látszik, hogy a korábban javasolt 2018 helyett már 2017. január 1-jétől alkalmazható lesz a tiltás a 2015-ös és a 2016-os üzleti év alapján – olvasható a lap cikkében.

Hozzáteszik, ezzel már rosszul járhat néhány CBA-cég is, nem csak a multinacionális hiperek.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
@36: "Most a pláza megy, de ki jön a helyére??"

Bandzsa szem luxus irodaháza.

Márvány lépcső, egy ami felvisz,
S még egy mert lefele is kell
Meg még egy amit bámulják csupán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Nem eszik olyan forrón a kását. Majd a kivételek között ott lesz az a néhány cba.
36
És még ehhez jön a vasárnapi zárvatartás is. Csak meglessz az a 20-30 ezer munkanélküli. Mert ők nem hazudnak. Szegény nagyapám. Búsult, amikor ledózerolták a vásárteret a 90-es években és egy bevásárló központot építettek a helyére. Most a pláza megy, de ki jön a helyére??
36
@Mindzsi: Mert baráti ország. És Ausztriában?
tivoli
Majd jól megemelik az árakat, s már nem is lesz vesztességes.
Dr. Felipe
@36: "Most a pláza megy, de ki jön a helyére??"

Bandzsa szem luxus irodaháza.

Márvány lépcső, egy ami felvisz,
S még egy mert lefele is kell
Meg még egy amit bámulják csupán.
36
@Dr. Felipe: Ja. Meg a Gülbaba Türbéje, és pagoda is.:) Elvégre valami Kaukázusi-Ázsiai fajzadékok. Vagy, stadion!
Nagyapám a kiskerti zöldségével, gyümölcsével már nem, az biztos.
radios45
Na ja, "félázsiai leszármazott népek vagyunk, és úgy is kell viselkednünk, hiszen a vezír megmondta
hetöndöe
Magyarra fordítva,akiknek milliárdok alatt van az éves bevétele papíron,azok nyugodtan hazudhatják továbbra is azt,hogy a veszteséges vállalkozásból élnek luxusban évek óta!:-)))

Bravó!!!
Fradigege
Ha egy kormány nem tudja tartani a -0.0001%-os hiány tervet, automatikusan új választások és vagyonelkobzás. Ez az én törvényjavaslatom. Sőt, kijelölök pár nevet. Vagyonelkobzás.
gulyasgyula
@hetöndöe: 1992 -ben egy barátommal csináltunk egy vállakozást . Agusztus 8-án kedtük meg a termelést ,a gépeinket mind hitelre vettük , több mint 30 embernek adtunk munkát egy forint állami támogatást nem kaptunk . Agusztus 8-tól december 31 kaptunk adómenetességet 1993 jan adóznunk kellet , nehéz 5 évünk volt és már akkor evett méreg ,hogy miért kap egy külföldi befektető több adókedvezeményt mint egy Magyar ,? Aki ekkora forgalmat csinál adózon ...
tivoli
Aztmondjahogy " több mint két évig veszteséges, akkor be kell zárni."
Az állami költségvetés is állandóan az. Akkor? Bezárnak?
hetöndöe
@gulyasgyula: Tudod egyáltalán milyen adókedvezményt kapnak a multik,vagy csak puffogtatsz?
Juhász István
Mindenre van megoldás... Az összes áruház mutasson ki min. egy miillás nyereséget, és ohne problem...Van nyereség van adózás, nincs korlátozás. Egyszerű...Vagy van másik javaslatom is : az összes aruházlánc mutasson ki veszteséget, és egyikük sem fog árulni napi cikkeket...Akkor lesz itt a Kánaán igazándiból. Még majd kenyérért is mehetünk külföldre, csak megszárad, mire hazaérünk vele
Juhász István
A legnagyobb áruház neve hazánkban : Magyarország...Ha ez az áruház 2 éven át veszteséges, akkor be kell zárni...Eladunk, veszünk, tehát kereskedünk / import, export / igy mindez ránk is vonatkozzon. Ezt az áruházat hogy lehetne korlátozni??? A vezetőit elzavarni?? Rosszul gazdálkodnak, mert nem tanult kereskedők, hanem urambátyám alapon volt iskolatársak, barátok, rokonok. Pedig agy jó " boltot " csakis jól képzett " kereskedők " képesek vezetni...
gulyasgyula
@hetöndöe: Miért Te tudod ? Az ilyen befektetőknek adott kedvezményekről kötött külön alkuk 80 évre titkosítva vannak ..Persze hogy puffogok ..Egyébként olyan árréssel dolgoznak hogy -.pl :nézd meg az almaárát bármelyik multinál 30-40 ft-ért vették át a temelőtől ..Ráadásul 60 napra fizetnek, már régen eladták az árut mire a termelőmegkapja az árát ..Eszükbe nincs elmenni ..
gulyasgyula
@Juhász István: Nincs itt semmi baj csak nem akarnak adózni ami normális ..Senki nem akar adót fizetni én se csak muszáj .A veszteséget csak papiron csinálják ..
mate03
@gulyasgyula: Ez így nemigaz!Tavasszal,beviszek a Penibe 50-fej salátát,vagy retket,azonnal fizetnek! Nem sokkal kevesebbet, mintha ki vinném a piacra! De így legalább nem kell ott állnom és hely pénzt fizetnem!
orogordog
@hetöndöe: Te ha veszteséges már mióta ide betette lábát, akkor vajon miből csinálja és miért.
picike
@hetöndöe: ilyen nincsen a vesztességből még senki nem élt meg valóban be kell zárni őket aki hasznot nem termel minek legyen az nem vállalkozás abból nem tud adózni se mit ? na ebből lesz az államadóság ha meghadja őket mert pluszt nem hoz csak kiadást az állam nyakán ne éljen a maszekok meg a nem maszekok se ,ha vesztességes csukja be
hetöndöe
@orogordog: A Tesco nem veszteséges de ugyanez elmondható a magyar vállalkozások legalább 50 %-ról,legalábbis papíron.A magyar adóbevételek 60-70%-át a multik adják,akkor miről is beszélünk?
hetöndöe
@gulyasgyula: A multik a helyi iparűzési adóból szoktak mentességet kapni,ami nem egy nagy összeg,egyébként meg ők fizetik meg az a befolyó adók nagy hányadát.
Félreértések elkerülélse végett ,nem akarom őket védeni de maradjunk a száraz tényeknél.Náluk minden hivatalosan papíron van leforgalmazva,tehát minden adó be van fizetve.A magyar vállalkozások tömkelege meg veszteséges,illetve null szaldós,ezért látsz annyi 20 misis autót náluk.:-)))
gulyasgyula
@mate03: Felétek lehet de nállunk még ilyet nem hallotam ..
gulyasgyula
@hetöndöe: Elmondom van 2 cég egyik kereskedik a másik az épületet adja bérbe olyan drágán hogy alig marad nyereség igy alig fizet adót . A bérbeadó meg egy adóparadicsomba van bejegyezve és nem fizet adót . A tulajdonosok mind kettő cégben ugyanazok ..Igy viszik ki a pénz nagyrészét adómenetesen és ezt semilyen törvény nem tiltja ..Amit a törvény nem tilt az szabad csinálni ..
gulyasgyula
@hetöndöe: Az adó bevételek nem a kereskedelemből származnak hanem az iparból ..
hetöndöe
@gulyasgyula: Most komolyan,ezeket a trükköket mind csak a multi cégek csinálják?
Most kénre röhögnöm?
gulyasgyula
@hetöndöe: Azt nem mondtam hogy csak a multik csinálják ,egész biztos meg van a magyar válalkozónak is maga trükje : Az áfa csalásokról az élelemiszer ipar ,a mezőgazdaság naponta lehet hallani ..
kukac50
Minden boltra, trafikra egyforma törvénynek kellene vonatkozni!
picike
@hetöndöe: mit keresitek ha ott áll az autó 20 millások,emiatt záróra lesz
mariaberta
Azt gondolja az ember, Áderben legalább szorult valami tisztesség. De mint tudjuk a szél ellen nem lehet ppppp-ni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.