Az egyháznak és a politikának is a közösséget kell szolgálnia, „az egyház ne politizáljon” felszólítás már csak ezért sem jelent némasági fogadalmat. Erről Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök beszélt az Origónak. A katolikus főpap közismerten focirajongó, momentán stadiont épít, ezért a közügyeket is jócskán érintettük. Kiderült például, számára dicséret, ha valaki szóvá teszi, miért szentelte fel a felcsúti stadiont, és a karácsony apropóján készített interjúba Lázár János is bekerült.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Aljas megélhetési csuhás! Ha neked tetszik fácánlézer értékrendje, akkor vállalj vele sorsközösséget a sitten is! Remélem oda juttok mielőbb!
Nektek NE LEGYEN BOLDOG KARÁCSONYOTOK!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@m.macskosz: Hát erről télleg lemaradtam. Csak ámulok és bámulok, de igazán nem ütött szíven. Nem is vártam tőle többet. Egy szimpla vásári komédiás.
almosd
A püspök úr azt nyilatkozza hogy nem politikus ,másik szavában meg politizál és az egyházat is úgy képzeli el , hogy szerepet kell vállalnia a politikában ,össze vissza beszél .A saját kaptafáját irányítsa ,maradjon a liturgiánál.
Desischado
@Mindzsi: Tényleg? Hát akkor megyek a templomba, és kérek tőle két dolgot! Aztán majd referálok, hogy teljesültek e.
Mindzsi
@Desischado: templomba nem érdemes menni, mert ott a papok sumákolnak - egy mise alatt 3-4x kérnek pénzt :)
m.macskosz
@Mindzsi: Azt írtad, mész az éjféli misére.
Azt hol tartják mostanában, csak nem a sarki csehóban? :)
silber13
@m.macskosz: Hát az bizony lehet Mert ott az italválaszték neki a breviárium, az ottani szokásokat, rendeléseket a vade mecum, az iszogatás liturgiája a vedelés gyakoriságát, szertartását tartalmazza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.