A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja – mondta a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence kifejtette, hogy a 2014-es év a gazdasági felemelkedésről szólt. Beértek a 2010-ben elindított gazdasági folyamatok, és most már számokban is mérhetők az eredmények. Szinte nulla százalék az infláció, 3,2 százalékos a várható növekedés és 7 százalékos, tehát "rekord alacsony" a munkanélküliség.

Ez a gazdasági teljesítmény azt jelzi, hogy új célokat kell meghatározni 2015-re és az azt követő évekre. A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítését három intézkedéscsomag szolgálja: a bankok elszámoltatása, a béremelések és a családvédelem – mondta a szóvivő.

A legfontosabb a bankok elszámoltatása, mert annak eredményeképpen ezermilliárd forint áramlik vissza a családokhoz 2015-ben.

Ennek az intézkedéscsomagnak három eleme van. Az első az elszámoltatás, amelynek keretében a devizahitelesek visszakapják a pénzüket vagy csökken a törlesztőrészletük.

A következő lépés, a fair bankok rendszerének megteremtése kiszámítható jövőt garantál az embereknek. Véget ér az "apróbetűs korszak" – hangsúlyozta –, amikor az emberek úgy vették föl a hiteleket, hogy nem tudták a feltételeket, és azt sem, hogyan fogják módosítani a bankok. A magyar fogyasztót ugyanolyan védelem fogja megilletni, mint a németet vagy az osztrákot – tette hozzá.

A harmadik lépés, a forintosítás a biztonságot adja meg az embereknek, hiszen nem lesznek kiszolgáltatva olyan külső körülményeknek, mint az árfolyamváltozás. A szóvivő kiemelte: a három lépés azt eredményezi, mintha 190 forinton forintosították volna a svájci frank alapú hiteleket.

A béremelésekről szólva Tuzson Bence ismertette, hogy jövőre 3,4 százalékkal, 105 ezer forintra nő a minimálbér, a garantált bérminimum pedig 122 ezer forint lesz, ez 2010-hez képest 43 százalékos minimálbér-növekedést jelent.

Kitért rá, hogy a következő évben folytatódik a pedagógusbérek emelése is, jövő szeptemberben 5-10 százalékos lesz a növekedés. Új elem a rendvédelmi dolgozók átlagosan 30 százalékos béremelése, és a kormány megkezdi a közszolgálatban dolgozók életpályamodelljének kimunkálását is.

A harmadik intézkedéscsomagról, a családvédelemről Tuzson Bence elmondta, a legfontosabb a családi adókedvezmény rendszerének folytatása, hiszen az önmagában 240 milliárd forintot ad a családoknak a következő évben is. 2015-ben új elem az újonnan házasulók támogatása havi ötezer forintos adókedvezménnyel, amit két évig kapnak.

További újdonság az otthonteremtési kedvezmény, ezt 500 ezer forinttól 3 millió 200 ezer forintig lehet igénybe venni, jövőre már kérhetik az egygyermekes családok is. Nemcsak új lakás vásárlására lehet majd fordítani a pénzt, hanem lakásfelújításra, illetve használt lakás vásárlására is. Fokozatosan, több év alatt a duplájára fogják emelni a kétgyermekes családok adókedvezményét – mondta a szóvivő.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Akiknek elvettétek a munkáját rohadékok,azok haljanak éhen,menjenek hajléktalan szállóra,igyák a kannás bórt,vagy főzzenek pálinkát attól kimelegszenek. Tuzson biztos a saját felemelkedésedről"ódázól"! Te kis okostojás,menj el egy valutaváltó előtt, és nézd meg mennyire emelkedtek a valuta árfolyamok, mert a forintot csak leértékelni tudjátok ,mert olyan "frankó" a gazdasági növekedés.A nyugdíj 1,8%-al fog emelkedni ,a beigér 2,4 % helyett,közben a boltokban az árak lényegesen emelkednek.A célotok Mo. lakosságának tönkre tétele. /nem a bevándorlóké/ Családvédelem a cél.A saját családod védelme az lehet,Béremelések,mely mögött a járadékok megemelése ma lényeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@soljanka, ma, 00:19: És azokból az ígéretekből nem valósult meg egyik sem, sőt minden területen rosszabb lett a helyzet.
Nil
@nemjoezigy: túl hosszú lenne kifejteni amit erről tudok és gondolok
mert igen is lehetne mindeninek munkája a megélhetést biztosító bérért
a politikusok legnagyobb hazugsága az egész világon hogy ez nem lehet
a nem lehet arra vonatkozik hogy amíg ezek a politikusok vannak hatalmon a világban addig nem lehet - ők most a döntéseiket abban a reményben hozzák hogy ők túlélik bármi lesz mert van pénzük és hatalmuk - mire rájönnek hogy mekkorát tévedtek már késő lesz - ezt a hibát nem először követik el ...
A Tündik bündije
Ha ez volna a cél faszikáim, akkor a rászorulóknak jutna a pénz, nem például arra, hogy Vittorio kétmilliárdos lókolbászt szopogasson a várban.
kamazuka
Srácok!imkább ne!
A rezsicsökkentéssel is az lett,hogy új vagyonőri igazolványt kellett csináltatni 12 ezer+újra vizsgázni 12ezer.Köszi ennyire ne legyetek gálánsak!
Desischado
Hinnye, gazdasági növekedés?! Azért veszitek el a segélyeket, plusz más juttatásokat, a nyugdíjasok kapnak vagy 1000 ft-ot, ha szerencséjük van, a többiről nem is beszélek! Ennek a bence gyereknek nem kéne gyógyszer? Mert akkorákat hazudik, hogy az eszem megáll tőle! Vajon a fanokon és a birkákon kívül ki hiszi ezt el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.