A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja – mondta a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence kifejtette, hogy a 2014-es év a gazdasági felemelkedésről szólt. Beértek a 2010-ben elindított gazdasági folyamatok, és most már számokban is mérhetők az eredmények. Szinte nulla százalék az infláció, 3,2 százalékos a várható növekedés és 7 százalékos, tehát "rekord alacsony" a munkanélküliség.

Ez a gazdasági teljesítmény azt jelzi, hogy új célokat kell meghatározni 2015-re és az azt követő évekre. A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítését három intézkedéscsomag szolgálja: a bankok elszámoltatása, a béremelések és a családvédelem – mondta a szóvivő.

A legfontosabb a bankok elszámoltatása, mert annak eredményeképpen ezermilliárd forint áramlik vissza a családokhoz 2015-ben.

Ennek az intézkedéscsomagnak három eleme van. Az első az elszámoltatás, amelynek keretében a devizahitelesek visszakapják a pénzüket vagy csökken a törlesztőrészletük.

A következő lépés, a fair bankok rendszerének megteremtése kiszámítható jövőt garantál az embereknek. Véget ér az "apróbetűs korszak" – hangsúlyozta –, amikor az emberek úgy vették föl a hiteleket, hogy nem tudták a feltételeket, és azt sem, hogyan fogják módosítani a bankok. A magyar fogyasztót ugyanolyan védelem fogja megilletni, mint a németet vagy az osztrákot – tette hozzá.

A harmadik lépés, a forintosítás a biztonságot adja meg az embereknek, hiszen nem lesznek kiszolgáltatva olyan külső körülményeknek, mint az árfolyamváltozás. A szóvivő kiemelte: a három lépés azt eredményezi, mintha 190 forinton forintosították volna a svájci frank alapú hiteleket.

A béremelésekről szólva Tuzson Bence ismertette, hogy jövőre 3,4 százalékkal, 105 ezer forintra nő a minimálbér, a garantált bérminimum pedig 122 ezer forint lesz, ez 2010-hez képest 43 százalékos minimálbér-növekedést jelent.

Kitért rá, hogy a következő évben folytatódik a pedagógusbérek emelése is, jövő szeptemberben 5-10 százalékos lesz a növekedés. Új elem a rendvédelmi dolgozók átlagosan 30 százalékos béremelése, és a kormány megkezdi a közszolgálatban dolgozók életpályamodelljének kimunkálását is.

A harmadik intézkedéscsomagról, a családvédelemről Tuzson Bence elmondta, a legfontosabb a családi adókedvezmény rendszerének folytatása, hiszen az önmagában 240 milliárd forintot ad a családoknak a következő évben is. 2015-ben új elem az újonnan házasulók támogatása havi ötezer forintos adókedvezménnyel, amit két évig kapnak.

További újdonság az otthonteremtési kedvezmény, ezt 500 ezer forinttól 3 millió 200 ezer forintig lehet igénybe venni, jövőre már kérhetik az egygyermekes családok is. Nemcsak új lakás vásárlására lehet majd fordítani a pénzt, hanem lakásfelújításra, illetve használt lakás vásárlására is. Fokozatosan, több év alatt a duplájára fogják emelni a kétgyermekes családok adókedvezményét – mondta a szóvivő.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Akiknek elvettétek a munkáját rohadékok,azok haljanak éhen,menjenek hajléktalan szállóra,igyák a kannás bórt,vagy főzzenek pálinkát attól kimelegszenek. Tuzson biztos a saját felemelkedésedről"ódázól"! Te kis okostojás,menj el egy valutaváltó előtt, és nézd meg mennyire emelkedtek a valuta árfolyamok, mert a forintot csak leértékelni tudjátok ,mert olyan "frankó" a gazdasági növekedés.A nyugdíj 1,8%-al fog emelkedni ,a beigér 2,4 % helyett,közben a boltokban az árak lényegesen emelkednek.A célotok Mo. lakosságának tönkre tétele. /nem a bevándorlóké/ Családvédelem a cél.A saját családod védelme az lehet,Béremelések,mely mögött a járadékok megemelése ma lényeg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
A nyugdíjasok meg 1,8% emeléstől fognak jobban élni.
Feraj49
Akiknek elvettétek a munkáját rohadékok,azok haljanak éhen,menjenek hajléktalan szállóra,igyák a kannás bórt,vagy főzzenek pálinkát attól kimelegszenek. Tuzson biztos a saját felemelkedésedről"ódázól"! Te kis okostojás,menj el egy valutaváltó előtt, és nézd meg mennyire emelkedtek a valuta árfolyamok, mert a forintot csak leértékelni tudjátok ,mert olyan "frankó" a gazdasági növekedés.A nyugdíj 1,8%-al fog emelkedni ,a beigér 2,4 % helyett,közben a boltokban az árak lényegesen emelkednek.A célotok Mo. lakosságának tönkre tétele. /nem a bevándorlóké/ Családvédelem a cél.A saját családod védelme az lehet,Béremelések,mely mögött a járadékok megemelése ma lényeg.
m.macskosz
@szaboria1: Ki mit érdemel! A fél éve állományban lévő államtitkár
(975.000) havi bruttóját 30%-kal emelik,
a létminimum felét érő nyugdíjasnak meg,
az """inflációmértékével megegyező""" 1,8%-kal.
Nem is értem, mi a gondod...:(
m.macskosz
@Feraj49: "A nyugdíj 1,8%-al fog emelkedni ,a beigér 2,4 % helyett,..."
Elnézték, van ilyen..:( Na, de legyünk őszinték: akinek 50 ezer a nyugdíja,
nem mindegy, hogy 900 vagy 1200 forintot kap-e?
Hiszen a különbség csak egy kiló kenyér ára.
Nem mondom, akinek 500 ezer a nyugdíja, ott azért már...
Sziszifusz
Üres ígéret, süket duma. Az, hogy célul jelölnek meg valamit, korántsem jelenti azt, hogy el is érik, érjük.
Jól hangzó ígéret, de várhatóan annyi valósul meg belőle, mint a korábban megjelölt célokból, a nagy ... semmi. Már átlát a tömeg a linkeskedéseiken, nincs hitele a kormány szavainak.
Toby
Köszönjük Tuzson !

Ezt már a tatárok és a törökök is ígérték !
nemjoezigy
Mivel "A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja", ezért a létminimumot el nem érő családok mehetnek az önkormányzatokhoz a kiegészítésért, hogy a kormány ígérete végre valóra válhasson.
Vagy ha nem az önkormányzatokhoz, akkor bizonyára lesz egy kormányzati elérhetőség, ahonnan elég ha csak a létminimumra egészítik ki a bevételeiket.

Nem hiszem, hogy ez jogtalan elvárás a kormány ígéretének ismeretében!

Ha ezt se tartják be, akkor a kereszténydemokratákkal az élen mehetnek a csatornába.
Pláne annak tudatában, hogy a biztosok és a helyettes államtitkárok is 30% béremelést kaptak.
Pedig ők nem a minimálbér, létminimum környékén kapnak tőlünk, a néptől. (a semmire)
Borda
A családok védelme a cél? Milyen rétegben élő családok védelmére gondoltok? Csak azért kérdem,hogy tudjam mire számítsak ;-)
m.macskosz
@nemjoezigy: Nagyon rossz hírem van a Számodra, kedves "nem jó ez így"!
Az az önkormányzat, amelyik nem fidesz hívő polgármesterrel rendelkezik,
ám szeretne segíteni a lakosságnak, ám saját erejéből nem tud, megszívta,
mint a torkos borz. Az állam szabad kezet adott az önkormányzatoknak:
legyen kreatív, amit a kormány még nem talált ki, azt a sarcot bevezethetik.
Hogy abból a szegényeket vagy a gazdagokat támogatják-e Alsó-rekettyésen,
az már a helyi önkormányzat felelőssége. Szép, ugye?!
papa.49
A saját és a klientúra családjainak a támogatása biztosított, de majd meglesznek szelesedve, ha szőlőkarókkal adjuk ki nekik a támogatást, mindnek...
Szimba
"A bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése a következő időszak legfontosabb célja"- tényleg? Nem a közmunkások tömegének növelése?
Nil
EZ AKKOR LENNE IGAZSÁGOS HA MINDENKINEK LEHETNE MUNKÁJA
DE NEM LEHET
F_Viktor
Ha annyi valósul meg 2015-ben a kormány álmából (hazugságából), mint idén, akkor sok jóra nincs kilátás...

"Tuzson Bence kifejtette, hogy a 2014-es év a gazdasági felemelkedésről szólt. Beértek a 2010-ben elindított gazdasági folyamatok, és most már számokban is mérhetők az eredmények. Szinte nulla százalék az infláció, 3,2 százalékos a várható növekedés és 7 százalékos, tehát "rekord alacsony" a munkanélküliség."

A nulla százalékos infláció is elpárolgott decemberre, mikor kiderült mindenki számára a rezsi-rizsa, mikor a szolgáltatók kikézbesítették a 13., 14. havi számlát, illetve az év végi összesítő számlákat.

Gazdasági növekedésről csak annyit, hogy a német autóipar nélkül 2,6 százalékos gazdasági csökkenést produkálnánk (megrökönyödésemre a Jobbik a kormány legnagyobb hibájának tartja, hogy német luxusautókat gyártunk európai piacra!!!), miközben már fityeszes politikusok is elismerik, hogy az annyira remélt keleti tőke elkerüli az országot, a nyugati tőke pedig menekülőre fogta.

A 7 százalékos munkanélküliség is valami unortodox matematikának lehet betudni, mert nem tudom, hogy a KSH legutóbbi adata alapján, miszerint Magyarországon a foglalkoztatottság a 20-58 éves korosztályban 60,7 százalék, ebből hogyan lesz 7 százalékos munkanélküliség?
Halkan jegyzem meg, 2010-ben, a kormányváltáskor a foglalkoztatottság 60,6 százalék volt!

A devizahitelesek boldogságtól kicsorduló könnyeire sem mernék fogadni, sőt olyan érzésem van, hogy ők verik be az uccsó szöget Orbán és a fityesz koporsójába.
nemjoezigy
@Nil: Kaptál tetsziket, de nem elég a "EZ AKKOR LENNE IGAZSÁGOS HA MINDENKINEK LEHETNE MUNKÁJA DE NEM LEHET" mert nem elég a munka, megfelelő fizetés is kell!
Most nem számszerűsítem az átlag dolgozói fizetést, amiből a lakhatást, az élelmezést és a családot is el kell látni. Itt már az 1-2 kereső/család(1-2-3-4-5-n gyerek) érvényesül. (az árak a gazdagoknak és a szegényeknek is ua., de a gazdagoknak nagyobb a választék.)
soljanka
"2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét" - jelentette ki Orbán Viktor a 2011-es évértékelőjében az ország gazdasági felemelkedésére is utalva"

"Többek között söralátét méretű adóbevallást és két hét alatt megteremtett közbiztonságot ígért 2010-ben a választóknak a Fidesz–KDNP-szövetség"

"A 2010-es országgyűlési választások első fordulója után tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, akkor még a Fidesz elnökeként azt ígérte, hogy kormánya első gazdaságpolitikai lépései között az adócsökkentés, a bürokrácia ellen indított „átfogó támadás”, a korrupció visszaszorítása és az államreform szerepelnek majd. A program középpontjában nem a megszorítás, hanem a gazdasági növekedés beindítása állt."
kkalman
Bence, Bence! Honnan ez a sok hülyeség? Sehol nem látom a 2014-es gazdasági fellendülést. A 7%-os munkanélküliség, legfeljebb a kergekóros gazdád elméjében létezik. 2010-hez képest a bruttó 43%-os minimálbér emeléssel is el lehet menni pont oda, ahová gondolom. A nettó még mindig alig több 60 ezernél, pedig annyit még én is kézhez kaptam 2010-ben.
A családomat meg kérem, ne védjétek meg! Amit ti megvédtek, annak lőttek. Keresztet lehet rá vetni. Jobban örülnék, ha a családom védelmét egy hozzáértőre bíznátok, mondjuk rám.
brutus
@kkalman: A minimalbert SAJAT MAGUKNAK emeltek, hogy lenyuljak az adoterhet !!!
nemjoezigy
@soljanka, ma, 00:19: És azokból az ígéretekből nem valósult meg egyik sem, sőt minden területen rosszabb lett a helyzet.
Nil
@nemjoezigy: túl hosszú lenne kifejteni amit erről tudok és gondolok
mert igen is lehetne mindeninek munkája a megélhetést biztosító bérért
a politikusok legnagyobb hazugsága az egész világon hogy ez nem lehet
a nem lehet arra vonatkozik hogy amíg ezek a politikusok vannak hatalmon a világban addig nem lehet - ők most a döntéseiket abban a reményben hozzák hogy ők túlélik bármi lesz mert van pénzük és hatalmuk - mire rájönnek hogy mekkorát tévedtek már késő lesz - ezt a hibát nem először követik el ...
A Tündik bündije
Ha ez volna a cél faszikáim, akkor a rászorulóknak jutna a pénz, nem például arra, hogy Vittorio kétmilliárdos lókolbászt szopogasson a várban.
kamazuka
Srácok!imkább ne!
A rezsicsökkentéssel is az lett,hogy új vagyonőri igazolványt kellett csináltatni 12 ezer+újra vizsgázni 12ezer.Köszi ennyire ne legyetek gálánsak!
Desischado
Hinnye, gazdasági növekedés?! Azért veszitek el a segélyeket, plusz más juttatásokat, a nyugdíjasok kapnak vagy 1000 ft-ot, ha szerencséjük van, a többiről nem is beszélek! Ennek a bence gyereknek nem kéne gyógyszer? Mert akkorákat hazudik, hogy az eszem megáll tőle! Vajon a fanokon és a birkákon kívül ki hiszi ezt el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.