Az M1 híradójában nyomozott egy kicsit a riporter, hogy megkérdezze, mi is a véleményük az embereknek a megyei matricarendszerről. Nem bízták a véletlenre, az egyik nyilatkozó például egy színész.

Sikerült összevetni egyébként az éves matricák árait a mostani megyematricákkal és az a meglepő eredmény jött ki, hogy az állampolgárok elégedettek. Nem kérdeztek meg például olyan budapesti lakosokat, akik évente egyszer mennének ki mondjuk rokonért a Liszt Ferenc repülőtérre.

A 444 később kiszúrta, az egyik nyilatkozó, aki nagyon örült az új útdíjnak, Bánhídi Krisztián egy nyíregyházi színész.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szandokan
@pbalage: Lehet, de a lényeg, hogy ismét egy olyan valami, amiből pénzt lehet lehúzni. A körgyűrűknek az egyik lényege éppen a zsúfolt forgalmú városok tehermentesítése volt, kíváncsi leszek, hányan választják ismét majd ezeket fizetés helyett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szandokan
A matrica rendszer mindazoknak jó, akik sosem használják a fizetős utakat, mert maximum a szomszéd faluba járnak biciklivel...
papa.49
Gondolom görcsölhettek eleget mire találtak egy olyan fazont akinek jó, bár megkockáztatom azt is hogy színész játszotta az elégedett embert, a köztévében bevett szokás...
pbalage
@szandokan: ez az egész matrica ügy egyébként egy tipikus ókori római trükk, az "oszd meg és uralkodj" elvének alkalmazása fidesz köntösbe bújtatva.
szandokan
@pbalage: Lehet, de a lényeg, hogy ismét egy olyan valami, amiből pénzt lehet lehúzni. A körgyűrűknek az egyik lényege éppen a zsúfolt forgalmú városok tehermentesítése volt, kíváncsi leszek, hányan választják ismét majd ezeket fizetés helyett.
dubitus
Tél van, minuszokkal teli levegő.
Félrevezet az, aki most hangoztatja: "Sz@rból nem lehet várat épiteni"!
Igenis, lehet csak aztán jön a tavasz...
.
Pénzt csinálni pedig szintén mindenből lehet, hiszen "Pecunia non olet!"
Nem javaslat, csupán a jövő lehetősége:
static.origos.hu/s/img/i/1412/20141212berlet-mem-m0s-autopalya.jpg?w=560&h=412
kamazuka
@dubitus: Hogy várat lehet e építeni,azt nem vitatom,de hogy a nemzeti étkeztetésért felelős államtitkár tépheti a haját abban biztos vagyok.Törvény deklarálja január1-től,hogy a szar igenis ehető.
Az unió ki is kűldte megfigyelőit a szaros kondérok mellé,s tudósításaikban mindenki a fortyogó léről áradozik,mégis kirejlik a beszámolókból,hogy ez egyszer kiborúl
pbalage
egyébként mit ad isten, sikerült statisztákat találni. A második megszólított figura
Bánhidi Krisztián a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze, próbálkozott az X-faktorban is, ahol ezek szerint akkora sikert nem aratott, hogy egész országra érvényes matricát kelljen vásárolnia. (Via Bitadani, Vastagbőr)
bakegya
Az M1 híradó-baracka leadja a drótot Brüsselből-riporter mikrofon-alany nincs, csakkk állítmány aztán hír sincs-ki ment a fának,vonat alá,leégett,kirabolták,megölték,drogozott-aztán a cuki állatmesék a hanga-gilinggalanggal és narancsriadó-esik eső karikára,fúj a szél de a meteorológusnő még jó ha nem félmezítelen!ITT KÉREM MINDEN HAPPY!-csakkk ne lásson,csakkk ne halljon de ne is tüntessen senki HALLÓ ÉS LÁTÓTÁVOLSÁGBAN! CSAKKK FIZESSEN A HÜLYE MAGYAR! KÖSZÖNJÜK VICCTOR!UTONÁLLÓK!!!
simmering73
Ezt se hittem volna, hogy egyszer lájkolni fogom sandokan kommentjét.
szandokan
@pbalage: Ehhez nem kell lángelmének lenni, hogy lássa valaki a negatív oldalát ennek a törvénynek (főleg, hogy pozitívat nem vélek benne felfedezni).
szandokan
@simmering73: Pedig újabban egyre többször vagyok elfogulatlan. Vannak dolgok, amelyeket már az én gyomrom sem vesz be. Nem vagyok Fidesz ellenes, erről szó sincs, de ami rossz döntés, az rossz döntés. Egyes képviselők gazdagodása sem tetszik a semmiből pl., lásd Mészáros.
Fradigege
Ha nem megyek fel az autópályára 0 forintomba kerül. Így sokkal olcsóbban megúszom. Az első csaj véletlenül nem céges kocsival rohangál? Gondolom egész évben Bp. és Eger között él. Soha nem megy máshová az országban. Nyaralni is Budapestre jár. Haggyá' má'!
Dr. Felipe
@szandokan: Gondolom cégvezetőként járod az egész országot, úgyhogy megszívtad te is. Az a baj hogy csak akkor ébredtél fel mikor már a "házad ég".
Én már az első királyság idején kiismertem ezeket a fideSS férgeket.
szandokan
@Dr. Felipe: Annyiban tévedsz, hogy nem magam miatt ellenzem ezt a törvényt, hanem az esetlegesen ismét nagy forgalommal leterhelt városok végett, ill. az egész átgondolatlan megvalósítása miatt. Már most is megy a kapkodás a matricák miatt. Egyébként meg mi az, hogy megszívtad te is? Van egy falusi stílusod azért...:-)
Dr. Felipe
@szandokan: A matricára értettem hogy "megszívtad te is." Meg mások is. Azt hittem értetted hogy mit írtam de ezek szerint nem. Akkor többször el kellett volna olvasnod. Amúgy nem falun lakom, hahaha.
szandokan
@Dr. Felipe: Jól van, nem akartam tanyát írni:-)))
73
Mint a Rákosi rendszerben.Minden szép és minden jó!
Dr. Felipe
@szandokan: Városon lakom de igaz hogy kertes "falusi" házban. :)

Ahol fideSSes a polgármester és most írják össze a garázsokat mert lesz ám garázsadó is. :) Mert ez is csak az emberek érdekében lesz bevezetve mert milyen jó lesz az embereknek.
Gondolom már érted miért "szeretem" a fideSSt, bográcsban lilára főzve. :)
szandokan
@Dr. Felipe: Garázsadó? Az volt eddig is, még a Fidesz előtt.
Dr. Felipe
@szandokan: Felénk még nem volt de most lesz.

Amúgy én kicsesztem velük. A garázs egyik szárnyát lehegesztettem és egy táblára ráírtam narancsos betűkkel hogy a fideSS barom el tudja olvasni. "krumplitároló" Bizonyítsa be a patkány hogy az garázs.
radios45
@Dr. Felipe: Szappan adó már jan.1től van, de lesz még több féle adó is, mert azt a sokmilliárdot amit odaadtak a naplopó semmirekellő 54db.államtitkárnak, +99db.államtitkár et.aknak, azt pótolni kell a költségvetésbe.
Amúgy mindegy hogy fideszes valaki vagy sem, akkor is csak egy hülye minden xarért fizető sorban álló magyar marad.
Dr. Felipe
@radios45: Na meg a lovarda a várban, az se két fillér. (két milliárd) Azt is tőlünk hajtják be.
Aztán még van pofájuk azt mondani hogy ők nem urizálnak.
kkalman
Engem persze nem keresett meg a lakáj TV, hogy mi a véleményem a fizetős utakról.
ß@r az egész, úgy, ahogy van. De érdemes lesz visszatérni a témára, amikor már kellően bedugultak a városok, mert az emberek inkább nem fizetnek, ha van más lehetőség is.
Dr. Felipe
@kkalman: Mert te nem vagy beépített ember.

Ilyen feladatra lecsúszott amatőr színészeket keresnek akik pár ezresért eljátszák a kamera előtt a hülyegyerek szerepét. Ők még a megbízóiknál is szánalmasabbak.
Desischado
@Dr. Felipe: Ez az én véleményem is. Itt mindenért fizetni kell, hogy a semmirekellő here banda dőzsölhessen. És igazad van, egy átlagpolgárt nem kérdeznek meg, sem téged, vagy engem, mert mi nyilván nem dicsérnénk ezt a matrica rendszert, és akkor még finom is voltam!
panellproli
@szandokan: És a szeretett Vezír és sleppjének a gazdagodása nem szúr szemet?
mate03
@kkalman: Ez az egész rendszer,amit az út díjjal kitaláltak,úgy fog összedőlni mint egy kártyavár!Ez megint egy olyan törvény amit valaki megálmodott,de hatás tanulmány nem készült hozzá!Ezek olyan igazi Fidesz törvények!
szandokan
@Dr. Felipe: Nálunk már 1996 - tól van garázsadó, még a szocik vezették be, El vagytok maradva...:-))
szandokan
@radios45: Akkor te is közéjük tartozol, gondolom...
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"A körgyűrűknek az egyik lényege éppen a zsúfolt forgalmú városok tehermentesítése volt, kíváncsi leszek, hányan választják ismét majd ezeket fizetés helyett."

Egyszerű a képlet:
Akik napi szinten használják az elkerülőket, azok az eddigi 0 forint helyett 5 000 10 000 forinttal "járnak jól" évente, attól függően, hogy 1, illetve 2 megyét érintenek, akik pedig ritkán járnak majd fizetős körgyűrűkön, azok pedig bekanyarodnak a lakott településekre.
Felénk a Szerbekkel b@sznak ki nagyon, azokkal akik Szegedre és Mórahalomra járnak gyógyfürdőkbe. Ők a 150 méter autópálya használatért fizetni fognak.

A fenti képlet csak annyiban bonyolódik, hogy ezt vehetjük szoktatásnak is, ugyanis hamarosan mindenkinek fizetni kell azokon az 1, illetve 2 számjegyű utakon is ahol 2013.július 1. óta a 3,5 tonna feletti járműveknek kell.
radios45
@szandokan: nem hiszem, mivel nekem nincs autóm, és a munkámhoz sincsen rá szükségem.
Ellenben ti mindenért fizettek, amiért én nem.
Továbbá nem veszek a plázákban, akciós olcsó tabletet, és/vagy 4.generációs okostelefont, de üzleti laptopot se évente, meg nem rendelgetek unalmas óráimban karácsony előtt a netről, agyonreklámozott Kínai légtisztítót, ionizátort, +felesleges dolgokat.
Mint az a sok hülye magyar, akinek nincs szüksége rá, viszont mégis megveszi ezeket.
Dr. Felipe
@szandokan: Nálunk meg 2015 ben lesz garázsadó. (is) A fideSS vezeti be hogy szakadjon ki a végbelük.
szandokan
@Dr. Felipe: Akkor mit szóljak én a garázsadó miatt?
szandokan
@radios45: Abban igazad van, hogy sokan vásárolnak felesleges dolgokat, ráadásul hitelbe.
pbalage
@szandokan: nem szólni kell, hanem befizetni, jó lesz az még stadionra.
szandokan
@pbalage: Fizetem is '96 óta, viszont akkor még nem Fidesz kormány volt. A polgármester is Mszp - s volt. Vajon miért nem törölték el ezidáig sem?
pbalage
@szandokan: mondom, hogy kell stadionra, meg valami várra, és persze a haveroknak.
Ez nagyon fontos nemzetstratégiai érdek!!!
szandokan
@pbalage: Na és akkor az Mszp vezetés miért nem szüntette meg? Hiszen ők is vezették be. Mindent azért nem kell a Fidesz nyakába varrni, főleg nem kész tényeket. Lett volna rá 10 évük. Talán ők más építésében gondolkoztak még akkor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.