Közreadta beszédét Várady Zsolt, a január 2-án megtartott Operaház előtti civil tüntetés szervezője. A civil szerveződést segítő új közösségi oldala a hónap második felében indul majd el.

„Üdvözlök mindenkit!

Szeretnék tisztázni valamit a ma megjelent hír kapcsán. Lehet, hogy félreérthető volt, amit mondtam, ezért most hangsúlyoznám, hogy egyelőre nekem sincsenek pártpolitikai ambícióim, illetve a MostMi mozgalom sem pártalapítási szándékkal jött létre. Nem gondolkozhatunk még pártalapításon, mert nincs itt az ideje, nincs hozzá szervezet, sem anyagi lehetőség. Mindemellett viszont azt is fontosnak tartom kommunikálni, hogy tisztába tegyük, mint gondolunk a pártokról. Nem magát a képviseleti demokráciát utasítjuk el, hanem az elmúlt 25 év pártjait vonjuk kérdőre azért, mert nem tettek valós és hatékony lépéseket azügyben, hogy a társadalom igazi részévé váljon a közügyek formálásának.

Ez a mi feladatunk most. Szerintem fontos, hogy minél többen megértsék, nem elég ma Magyarországon annyiban részt venni a közügyekben, hogy elmegyünk négy évente szavazni. A politikusok a fejünkre nőttek és eltávolodtak a valóságtól, szemmel láthatólag nem a köz ügyeit képviselik, hanem saját világukat építik.

Fontos, hogy a társadalom öntudatra ébredjen, fontos, hogy merjünk kérdezni és fontos, hogy belássuk, az államnak nem feladata helyettünk gondolkodni. Igazi visszajelzéseket kell adnunk ahhoz, hogy az állam, mint egy keretrendszer, a társadalom valós igényeinknek megfelelően tudjon működni. Egy öntudatos társadalom kialakítása a legfontosabb feladat a jövőre nézve, mert csak így valósulhat meg egy olyan köztársaság, amelyet magunkénak érzünk és jól érezzük magunkat benne.

Ehhez igyekszem hozzájárulni azzal, hogy elindítom a weboldalt, mely segíthet átlátni az állam bonyolult rendszerét, segít abban, hogy megfogalmazzunk problémákat és segít abban is, hogy visszajelzéseket tudjunk adni a politika számára. Az oldal tesztfázisba lépett és elkezdődött tartalmak feltöltése, melyre azért van szükség, hogy valódi kedvcsináló legyen a későbbiekben ahhoz, hogy a tartalmakat közösen töltsük fel. Szóval ilyen tekintetben sajnos csúszás van az oldal valós indulása tekintetében, a nyilvánosság felé a hónap második felében lehet majd csak megnyitni, köszönöm a megértést ezügyben.

Új országot építünk, kezdjük az alapoknál."

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Egy új ország helyett megelégednék egy, a népet képviselő, és a nép érdekeit szem előtt tartó vezetéssel. Unokáim ezt még megérik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Az egésznek a lényegét abban látom, hogy sok embert reménnyel biztatva Kossuth térre hozni, hogy az emelvényre hangosítás költségeire, mennél több pénz adomány össze jöjjön a dobozokban és ezzel el is számolnak, majd ugyan kiknek saját maguknak. az össze gyűjtött pénz felett, azonban az osztozkodásnál vita alakult. Oda is lett a most mi! Maradt a most már nincs pénz! Én balga hiszékeny, tíz ezrest préseltem a doboz nyíláson a dobozba az EU zászlót feltartó közelébe.
papa.49
Lépjünk már túl a palin, nem nála van a ,,marsallbot,,...
csetere
Nem tekintem legitimnek, mert a választókerületek átszabásával történt az állítólagos-nem létező 2/3. A külhoni magyarok, akik nem itt adóznak de volt pofájuk idejönni szavazni, szintén rájuk szavaztak. Nem véletlenül tömik őket százmilliókkal. KDNP nevű párt csak a nevében él, de nincs mert nem látom mögötte az 5%-ot.
keresztapa
@csetere: Nem kedvelem a túlzásokat elég ennek 00,2%- is az meg bent van a parlamentbe.
kukac50
Nem új országot kell építeni,hanem olyan vezetőket az ország élére akik a Nép érdekét képviselik,van önálló véleményük tudnak érvelni nem csak gombnyomogató bohócai Orbánnak!
Minden falúba városba a képviselők háza előtt kellene tüntetni, mert azért választottuk meg,hogy képviseljenek.
Ők Orbánt szolgálják nem a Népet!
csetere
@keresztapa: Ők csak a nevüket adják hozzá és a papokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.