Közreadta beszédét Várady Zsolt, a január 2-án megtartott Operaház előtti civil tüntetés szervezője. A civil szerveződést segítő új közösségi oldala a hónap második felében indul majd el.

„Üdvözlök mindenkit!

Szeretnék tisztázni valamit a ma megjelent hír kapcsán. Lehet, hogy félreérthető volt, amit mondtam, ezért most hangsúlyoznám, hogy egyelőre nekem sincsenek pártpolitikai ambícióim, illetve a MostMi mozgalom sem pártalapítási szándékkal jött létre. Nem gondolkozhatunk még pártalapításon, mert nincs itt az ideje, nincs hozzá szervezet, sem anyagi lehetőség. Mindemellett viszont azt is fontosnak tartom kommunikálni, hogy tisztába tegyük, mint gondolunk a pártokról. Nem magát a képviseleti demokráciát utasítjuk el, hanem az elmúlt 25 év pártjait vonjuk kérdőre azért, mert nem tettek valós és hatékony lépéseket azügyben, hogy a társadalom igazi részévé váljon a közügyek formálásának.

Ez a mi feladatunk most. Szerintem fontos, hogy minél többen megértsék, nem elég ma Magyarországon annyiban részt venni a közügyekben, hogy elmegyünk négy évente szavazni. A politikusok a fejünkre nőttek és eltávolodtak a valóságtól, szemmel láthatólag nem a köz ügyeit képviselik, hanem saját világukat építik.

Fontos, hogy a társadalom öntudatra ébredjen, fontos, hogy merjünk kérdezni és fontos, hogy belássuk, az államnak nem feladata helyettünk gondolkodni. Igazi visszajelzéseket kell adnunk ahhoz, hogy az állam, mint egy keretrendszer, a társadalom valós igényeinknek megfelelően tudjon működni. Egy öntudatos társadalom kialakítása a legfontosabb feladat a jövőre nézve, mert csak így valósulhat meg egy olyan köztársaság, amelyet magunkénak érzünk és jól érezzük magunkat benne.

Ehhez igyekszem hozzájárulni azzal, hogy elindítom a weboldalt, mely segíthet átlátni az állam bonyolult rendszerét, segít abban, hogy megfogalmazzunk problémákat és segít abban is, hogy visszajelzéseket tudjunk adni a politika számára. Az oldal tesztfázisba lépett és elkezdődött tartalmak feltöltése, melyre azért van szükség, hogy valódi kedvcsináló legyen a későbbiekben ahhoz, hogy a tartalmakat közösen töltsük fel. Szóval ilyen tekintetben sajnos csúszás van az oldal valós indulása tekintetében, a nyilvánosság felé a hónap második felében lehet majd csak megnyitni, köszönöm a megértést ezügyben.

Új országot építünk, kezdjük az alapoknál."

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Egy új ország helyett megelégednék egy, a népet képviselő, és a nép érdekeit szem előtt tartó vezetéssel. Unokáim ezt még megérik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kkalman
Egy új ország helyett megelégednék egy, a népet képviselő, és a nép érdekeit szem előtt tartó vezetéssel. Unokáim ezt még megérik?
levi
Nem új országot kell építeni, mert azt csak a régi romjain lehet.
A mostanit kéne rendbetenni, de a rendszerváltás előtti és az utáni rombolás miatt ez egy szinte lehetetlen feladat .
Pénz beszél, öreg szocialista vagy nem-szocialista pedig szavaz, ez itt a baj. Ezért vagyunk elmaradva mindenkitől, mert még mindig azok vezetik az országot akik '89 előtt is tették-vagy, ha nem is ők akkor a leszármazottaik,tanítványaik.
bretagne
Ne legyünk türelmetlenek. Csak lassú építkezés lehetséges. Ezt nem lehet sürgetni.
Szakembereket kell összeszedni, akik hasznos tanácsokkal látják el a szervezőket. Vágó Gábor már említette, hogy ők is így csinálják.
eszegfu
@bretagne: Egyetértünk: türelmesnek kell lenni. Ha már 2014-ben a Fideszt 4 évi kormányzása után ujra megszavaztuk, akkor az az 1-2 hét, vagy hónap szerintem már nem oszt, nem szoroz. Bizom abban, hogy a 2018. évi választásra már kialakul valami "ütőképes" ellenzék.
bakegya
Nem lesz itt semmi gond emberek!-a buldózer a falon már túlment.Putyin és az Obama közösen fogja a cölöp tetejéről valamelyik útszéli árokba hajítani a teknőst!-oda vissza ahonnan jött a pereputtyával együtt!
Angélát pedig őszinte szeretettel köszönteni volna jó a nekünk jutott hegyeknélküli medencében...FIDESZ-KDP-mentesen békében,mielőtt még UKRAJNA 2 NEM LESZÜNK.
darwin
@kkalman: Nem.Anyukámmal a héten beszélgettünk az ötvenes évekről.Nagyon nehéz volt,de ha valaki dolgozott /sokat / akkor boldogult.Az volt az ígéret,hogy a gyerekeiknek könnyebb lesz ha felépítik az országot a semmiből.Nekünk ,úgy érzi,valamivel könnyebb volt,de az unokák,dédunokák sorsa már nagyon aggasztja.Valamelyik mindig munkanélküli,vagy a felsőoktatás változik,vagy az adórendszer mutat be.Azt kérdezi,hogy lesz az unokáknak házuk,mert így nem tudnak családot alapítani./Hét unokából 6 fiú /
bakegya
@levi: ezek már újév hajnalát is utonállással kezdték-nincs idő már fabulálni-ez egy összeesküvéselmélet végrehajtásán működtetett bűnszervezet,maga a vezér hangoztatja már nyiltan is a pofánkba röhögve,rasi lányával űberelve-mert a bel- gazdaságot és nemzetközi piacokat is lenyúlva tehetik ezt.Jogban járó,büntetettet csinált belőlünk a fidess kétharmadosok serege...ugyanakkor a nacionalizmus kiélezve...hát hova vezet ez???!
radios45
@levi: az elmúlt elcseszett 24évet, az elsikkasztott, ellopott, elprivatizált sok ezer milliárdot nem fogja visszahozni már senki.
A látszólagos szabadság, a felső 1milló réteg jóléte luxusa sokba kerül nekünk, a népnek, a másik 9milliónak.
Az adósságot , a munkanélküliséget unokáink is nyögni fogják.
Mo-on nincs átlagbér, nincs középréteg, csak a nyomor a szegénység, és a létbizonytalanság van.
A lengyeleknél a min.bér 60%al emelkedett az elmúlt 4-5évben, az államadósság 4/e a miénknek, a a vezetők nem privatizálták el a cégeket, söt soha nem látott fejlődésnek indult az ország, az elmút 10évben, a Gbp. sokszorosa a miénknek, a munkanélküliség csökkent, ott az emberek valóban jobban élnek.
GeoCravker
@kkalman: 23:21 Mert nem mersz nagyot álmodni, azért
dr. prédikátor
Nem kell új országot építeni , az már megvan!hanem végre tudomásul kellene venni hogy teljeskörű összefogás nélkül nem lehet a rablóbandát elzavarni! Tudomásul kellene már végre venni hogy csak együtt lehet eredményt elérni!Mikor fogja már végre megérteni az ellenzék hogy egyedül ,széthúzva semmire sem fognak menni.Ha az ország ,és az emberekért akarnak tenni akkor félre kéne tenni a személyes érdekeket összefogni ,megbeszélni hogy mit kell tenni!!!
GeoCravker
@Horizont: Várady sok minden, de nem a dühöngő fiatalság...
magyarbakancs
Azt a politikai értelmiséget kellene elzavarni ki az elmúlt 25 évben eladta, szétlopta, kirabolta a hazámat.
Talán lenne jólét és nem csak egy bizonyos szemét ,mocskos ,semmirekellő rétegnek.
Mert a Magyar értelmiség ezeket mind kimeríti.
Csizmás Kond
Amíg ilyen önkéntes ingyenélők szeretnének vezetni addig nem lesz soha rend.
Valahogy úgy kéne elkezdeni, hogy csináljon valamit ami által esetleg megismerik és kiérdemli, hogy megbízást kapjon.
Minden ilyen kéregetéseel megszervezett tüntetés csak azt bizonyítja hogy mivel pénzbe kerül de nekik nincs ezeket valaki más fizeti...és ez a szar.
GeoCravker
@Horizont: nem a pejoratív értelemben gondoltam a fogalomra. De ebben a közegben igazad van, hogy óvatosabban kell fogalmazni :-)
De Várady ettől eltekintve sem fiatal. Amitől akarhat persze nagyot. Én pl. lottózom
Cicamama55
@magyarbakancs: Az utolsó mondata kivételével teljesen egyet értek. Az értelmiség között sem mindenki mocskos semmire kelő, ez nem fedi a valóságot!
eszegfu
@magyarbakancs: Addig, amig valaki nincs a hatalom és ezzel együtt a pénz, a meggazdagodás közelében, nincs baj. De igen gyarló az ember... ha csak felcsillan a lehetőség, már azt is elfelejti honnan jött, hogyan élt és esetleg milyen elvei voltak. Örök optimistaként nagyon remélem: lesz változás és az unokáimnak már nem kell ennyire huzni a nadrágszijat!
iteo
Új stadiont? Vagy elég lesz egy Várady Café?
sentinel216
Ez a Várady nem egy olyan kapkodós, tüzes, petőfisándoros forradalmár. Képes kiállni januári mínuszokban a lelkesítésre, jövőbeli útmutatást váró tüntető tömeg elé olyan szöveggel, hogy 1. nincs itt az idő, 2. nincsenek szakértő embereink, 3. majd kitalálunk valamit, hogy legyenek, 4. nincsen pénzünk forradalmárkodni.
Persze a lényeget tekintve igaza van, de mit kezdjen ezzel egy hívószavakra váró - többségében fiatal -, azonnali változásokra éhes tüntető tömeg?
bretagne
@eszegfu: Végre valaki, aki szintén azt mondja, hogy türelmesnek kell lenni. 2018-ra biztosan lesz új ellenzék, aki normális lesz és nem csak ígérget.
Dr. Felipe
Várady elvtárs!

Úgy elég nehéz lesz a szarból országot építeni ha önök kirekesztenek egy csomó baloldali embert az országépítésből csak azért mert ők az MSZP vel vagy a DK val szimpatizálnak.
Ez így kevés lesz amit önök csinálnak, még csak megkarcolni sem tudják a vicctor rendszert, nem hogy megdönteni. (esetleg Hajnal Tímeát) Ehhez az összes baloldali emberre szükség van.
tivoli
@Dr. Felipe: Várady elvtárs jól fizetett operátor, azt mondja, amiről a megbízatása szól.
kkalman
@darwin: Mióta hátul hordom a seggemet, azóta hallom, hogy majd a következő öt éves tervben jó lesz nekünk. A gengszterváltással már időt sem mondanak, csak majd jobb lesz. Közel a hatvanhoz kissé unalmas már ez a majd jobb lesz. Nekünk nagy lófitty lesz, nem jobb, és csak abban reménykedhetek, hogy az unokáimnak valóban jobb lesz. Ehhez az elmúlt 25 év szemetét kell csak eltakarítani.
sekele
Addig amíg az Alkotmány és az AB nem biztosítja az alapvető jogokat, addig a többi kérdés hetedrangú. Ha kiraknak az Unióból akkor pedig lesz időnk keseregni az elmúlt 25 éven.
Desischado
Mióta szajkózom én is, hogy ÖSSZEFOGNI! DE eddig ez nem történt meg. Addig meg a csuti more röhöghet a markába. Sajnos, joggal. És nincs időnk még majd négy évet várni! De azért reménykedem, hogy csoda történik, és tavaszra megbukik a rablóbanda!
magyarbakancs
@Cicamama55: Tisztelet a kivételnek.
Amit látok és tapasztalok, mind a saját érdekeit nézi.
Láttál te már olyan politikai, gazdasági értelmiséget ki felelősséget vállal tétéiért.?
Mert én nem mindig megtalálja a kis kapukat, hogy felelősségre ne lehessen vonni.
JAJMÁR
@Desischado: Összefogásról írsz? Akkor, amikor valakik végre ezen az oldalon színre lépnek, és azonnal árad feléjük az elégedetlenség, meg a követelőzések?
Az összefogást én elsősorban nem a meglévő és 3 választást is elrontó, elszerencsétlenkedő pártokra értem, hanem ránk, mindenkire, a népre, és nem leírni kellene ezt a szót, hanem komolyan melléjük kellene állni, akik a nyilvánosságot felvállalják. Majd, ha már odaérünk, ahova igyekszünk... megbeszéljük és elsimítjuk az apróbb göröngyöket is.
A Várady Zsolt már nem fogja borzolni a kedélyeket, úgy olvastam.
...és megint a kormányoldal nyert, mert bedobnak valami gumicsontot és ugranak rá - az újságírók azonnal, aprópénz és a hírhajhászás mindennél fontosabb - és az emberek is! Sajnos . Hogy lesz így összefogás?
Egyébként igen, igazad van, mesze még a megoldás, éretlen rá a nép.
tivoli
Én erre a Váradyra egy kutyaól építését nem bíznám, az ziher, nemhogy az országét.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 10:12
"mesze még a megoldás, éretlen rá a nép."
Az. A nép mindig is az volt. Éretlen a politizáláshoz, de a népnek nem is az a dolga, azért választ ügyintézőket.
Úgyhogy ne írj ilyen sületlenségeket, mert a nép nem politikailag akar érett lenni, csak megélni.
JAJMÁR
@tivoli: 10:30 Tévedsz ! A népnek dolga, és joga is a politizálás.
(Miután a nép egyedei bizonyos ideológiák és értékrendek mellé csoportosulnak, alakítják a nagy egészet, egyszer majd te is megérted. Talán. Most van egy vákuum, alakul az új értékrend, mert ami van, a többség elutasítja )
A politizálás nem csupán ügyek intézését jelenti.
Senara
Eljátszotta az emberek kezdeti lelkesedését , minek tüntetni , ha még nincs itt az idő a változás kierőszakolására ja és PÉNZ SINCS (?) . Kimennek az emberek "anyáznak" egy kicsit ,lecsillapodnak és haza mennek .Mintha válasz lenne az egészre . Itt beíróablak alatt elégedett gőgös "mosoly"
tivoli
@JAJMÁR: ma, 10:38
Ezeket az "ideológiákat és értékrendeket" csak olyan emberek érthetik meg, akik olyan fejlett ideológiákkal és értékrendekkel rendelkeznek mint te!
Már megbocsáss, de nincs még korai déli 11-kor ilyen magasröptű filozófáláshoz?

Egyszerűbb példa:
Meghal a cigány, a túlvilágon találkozik Kádár elvtárssal.
Kádár megkérdi:
- Te cigány, mikor volt jobb élni? Mostanában vagy az én időmben?
- A te idődben a politikusok politizáltak, a munkások dolgoztak a romák meg loptak. Mostanában meg a politikusok lopnak, a munkások politizálnak és bazmeg, azt akarják, hogy én dolgozzak!
JAJMÁR
@tivoli: 10:57 Jólesett ez a vicc, köszönöm, kicsit helyrebillent a lelkem. Folytatom is a munkámat, így könnyebb tovább "dolgozni" :)))
papa.49
A pali megijedt maga,magától, nem tudom de mindenesetre így nem lehet a változást kierőszakolni...
Cicamama55
@magyarbakancs: A jogászok képeznek szerintem egy "tisztességtelen kasztot", azok többsége minden hájjal megkent. Sajnos a mai politikai élet elitjét nagyrészt ők alkotják. Ellaposodott ez a szakma, lejáratták a becsületét! Az általuk megalkotott törvények vezettek a jogállamunk megszüntetéséhez, választási anomáliákhoz, parlamenti demokrácia elsöpréséhez! Kevés a gazdasági hozzá értő a Fideszben, s aki lenne, az is régen "zsebre van vágva". Nagyon sok értelmes gazdasági ember lenne, ilyen például a jobbikos Z Kárpát Dániel, akinek a tudása mellett a hazudós fideszes Rogán eltörpül. Így is-úgy is!
csetere
@eszegfu: Én részemről nem szavaztam meg! Egy a probléma, hogy mindannyian szívunk.
balambér
Én tisztelem Várady úr hozzáállását. Nyugodtan utána csinálhatja senara, vagy bármelyik savazó, Ez a magyar nép mindenkit lehúz magához a sárba. Legjobban azt ugatja, aki kiengedi a kennelből és leveszi róla a láncot. Aki meg a fához kötve lök neki egy lerágott csontot, ann
Amit viszont szívből sajnálok, hogy EGYETLEN értelmiségi, tanult ember, vagy csoport sem meri felvállalni a tömeg képviseletét. Itt észre, tapasztalatra (kommunikáció és logika) tisztességre és pénzre lenne szükség. A korábbi hatalomváltásoknál is volt előtte egy szellemi műhely. Most nem a tudósok Batthyány körre gondolok. Azok árulók.
A tömeg vezető nélkül szétszéled, elhallgat. Vagy üt, vág. A haszonélvezők meg röhögnek a markukba és kiveszik az éhező kisgyerek szájából az utolsó falatot. Gátlástalanul.
balambér
Én tisztelem Várady úr hozzáállását. Nyugodtan utána csinálhatja senara, vagy bármelyik savazó, Ez a magyar nép mindenkit lehúz magához a sárba. Legjobban azt ugatja, aki kiengedi a kennelből és leveszi róla a láncot. Aki meg a fához kötve lök neki egy lerágott csontot, ann
Amit viszont szívből sajnálok, hogy EGYETLEN értelmiségi, tanult ember, vagy csoport sem meri felvállalni a tömeg képviseletét. Itt észre, tapasztalatra (kommunikáció és logika) tisztességre és pénzre lenne szükség. A korábbi hatalomváltásoknál is volt előtte egy szellemi műhely. Most nem a tudósok Batthyány körre gondolok. Azok árulók.
A tömeg vezető nélkül szétszéled, elhallgat. Vagy üt, vág. A haszonélvezők meg röhögnek a markukba és kiveszik az éhező kisgyerek szájából az utolsó falatot. Gátlástalanul.
magyarbakancs
@Cicamama55: Rengeteg fing fésülést értéket képző diploma van.
Egyetemen képzünk diplomás nővéreket.
Dolgoztam egy KH-ba ahol, az összes nővér az osztályon egyetemet,főiskolát végzett.
Mindenki egymásra várt ,hogy ki szedje ki a beteg alól a produktumot.
Olyan 3-4 hónapot működött az osztály.
Cicamama55
@magyarbakancs: Egy jó osztályos főorvos mellett ezt biztosan nem tehetnék meg! Mindig a fejétől bűzlik a hal!
magyarbakancs
@Cicamama55: Szét is robbantotta az osztályt,Főorvos
eszegfu
@csetere: Hát én sem! Ettől függetlenül ezt a kormányt legitimnek kell tekintenem.
keresztapa
Az egésznek a lényegét abban látom, hogy sok embert reménnyel biztatva Kossuth térre hozni, hogy az emelvényre hangosítás költségeire, mennél több pénz adomány össze jöjjön a dobozokban és ezzel el is számolnak, majd ugyan kiknek saját maguknak. az össze gyűjtött pénz felett, azonban az osztozkodásnál vita alakult. Oda is lett a most mi! Maradt a most már nincs pénz! Én balga hiszékeny, tíz ezrest préseltem a doboz nyíláson a dobozba az EU zászlót feltartó közelébe.
papa.49
Lépjünk már túl a palin, nem nála van a ,,marsallbot,,...
csetere
Nem tekintem legitimnek, mert a választókerületek átszabásával történt az állítólagos-nem létező 2/3. A külhoni magyarok, akik nem itt adóznak de volt pofájuk idejönni szavazni, szintén rájuk szavaztak. Nem véletlenül tömik őket százmilliókkal. KDNP nevű párt csak a nevében él, de nincs mert nem látom mögötte az 5%-ot.
keresztapa
@csetere: Nem kedvelem a túlzásokat elég ennek 00,2%- is az meg bent van a parlamentbe.
kukac50
Nem új országot kell építeni,hanem olyan vezetőket az ország élére akik a Nép érdekét képviselik,van önálló véleményük tudnak érvelni nem csak gombnyomogató bohócai Orbánnak!
Minden falúba városba a képviselők háza előtt kellene tüntetni, mert azért választottuk meg,hogy képviseljenek.
Ők Orbánt szolgálják nem a Népet!
csetere
@keresztapa: Ők csak a nevüket adják hozzá és a papokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.