Meghalt egy jégszörfös a Balatonon vasárnap Örvényesnél – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője.

Tar Mihály tájékoztatása szerint a 62 éves férfi a mindössze 4-5 centiméteres jégen jégszörfözött az örvényesi szabadstrand előtti területen, majd eltűnt. Holttestét a riasztást követően nem sokkal megtalálták, ám speciális eszközök nélkül nem tudták megközelíteni. A VMSZ munkatársai egy felfújható mentőplatform használatával érték el a parttól 200-250 méterre levő holttestet, majd a partra vitték, ahol átadták a hatóságoknak.

A VMSZ közleményében emlékeztet, hogy a jég sportolásra alkalmatlan, a változó időjárás nyomán vastagsága és felülete is egyenetlen. Sok helyen vannak a madarak által kifürdött lékek, melyek fölött pár milliméteres jéghártya lehet. A 62 éves férfi holttestét is egy ilyen nagyobb lékben találták meg az őt kereső kutatócsoport tagjai – teszik hozzá.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
73
@tivoli: ha szívemre hallgatok,még igazat is adok neked.De ha az eszemre,akkor tartom amit leírtam.Sok embert láttam már értelmetlenül meghalni.Így tartom az utóbbit,és tarthatsz szívtelennek.Az embert nem sajnálom,mert ő kereste a bajt.Csak a családját,de ezt az első hozászolásomkor már leírtam.
tivoli
@73: ma, 11:51
Ezt a beírásod az első szótól az utolsóig értem. :-))
Nem tudom, mi késztethet egy ilyen idős férfit, hogy a jégre menjen. Különös ez a nagy sportolni vágyás, meg a különös baleset, meg a nagyon szűkszavú híradás is.
Kicsit hajaz V.A balesetére, na de majd meglátjuk.
Bocsi, ez csak egy tőlem szokatlan, de mostanában divatos konteo akar lenni. Vö: tegnap, 22:36 hsz-ommal..
73
@tivoli: örülök,hogy egy vágányra"értünk":-).Az értelmetlen haláltól,mindig bepipulok,és elragadtatom magamat.Mint pl most is.Ui;az utolsó mondataidat nem tudom értelmezni,mert nem olvastam.
tivoli
@73: ma, 12:15
Ezt írtam tegnap: "Nem lehetséges, hogy a veszprémi választás egyik indulója? A 62 évesek nemigen mennek jégszörfözni, pláne alkalmatlan időben."
73
@tivoli: a mai világban még igazad is lehet.Én már semmin sem csodálkoznék.Mert amit ez a szerencsétlen ember csinált.Az inkább az öngyilkosság kategóriába tartozik a demokráciában.Viszont nálunk nincsen demokrácia...
mate03
@73: Valószínű hogy neked van igazad! Normális ember,aki állítólag oktatja is ezt a sportot! Az ilyet nem csinál,csak ha megakar halni! Részvétem a családjának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.