Németh Szilárd szerint akár 10 százalék közeli csökkentés is elérhető a vállalkozások energiaárainál.

Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a szabad piacon is letörné az energiaárakat a Fidesz, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen az akár 10 százalék közeli rezsicsökkentés – közölte Németh Szilárd.

A rezsibiztos szerint a cél az, hogy a magyar vállalkozások előnyös helyzetbe kerüljenek, hiszen ahol a vállalkozások olcsóbban jutnak energiához, ott "pörög" a gazdaság.

Ezért szeretnék a "kötött piac", a háztartásoknak biztosított egyetemes energiaszolgáltatás után a szabad piacra is kiterjeszteni a rezsicsökkentést – folytatta –, a szabad piaci árakat pedig az idén létrejövő állami szolgáltatóval törnék le. Ez úgy sikerülhet, ha az állami szolgáltató kisebb apparátust, kisebb "vízfejet" használ, a keletkezett hasznot pedig visszaforgatja a szolgáltatás minőségének, olcsóbbá tételének a megteremtésébe – magyarázta.

A fideszes képviselő a tájékoztatón felsorolta a rezsicsökkentés elmúlt két évének állomásait, gazdasági hatásait – az infláció csökkenését, a növekvő kiskereskedelmi forgalmat – és fogyasztóvédelmi eredményeit.

Hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentéssel az idei év elejéig összesen körülbelül 350 milliárd forint maradt a családoknál, "350 milliárd forintot vettünk el a többnyire külföldi tulajdonú energiacégektől".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.