A Fidesz-frakció szerint a gazdasági, "megélhetési" bevándorlás mindenképpen negatív, nem támogatandó jelenség – közölte a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

"Magyarországot olyannak kell megőrizni, amilyen. Nem szeretnénk, ha a bevándorlás miatt ez az ország megváltozna" – fogalmazott Tuzson Bence, aki szerint át kell alakítani a magyar szabályozást. Lehetőségként említette az úgynevezett biztonságos ország kategóriájának bevezetését, "ahonnan a bevándorlás nem indokolt".

A múlt heti párizsi terrorcselekmények rávilágítottak arra, hogy a bevándorlás mennyire fontos kérdés – mondta a Fidesz-frakció szóvivője, idézve azt az adatsort, amely szerint Magyarországon 2012-ben 2500-an, 2013-ban csaknem 19 ezren, míg tavaly több mint 42 ezren kértek menekültstátust. Megjegyezte, a bevándorlók körülbelül fele Koszovóból érkezik Magyarországra.

Az európai szabályozás nem készült fel a tömeges bevándorlás helyzetére – jelentette ki Tuzson Bence. A politikus a magyarországi mellett európai szinten is egységes fellépést sürgetett, mivel szerinte a tömeges bevándorlás hosszú távon kulturális konfliktusokat okozhat. Példaként említette, hogy ha az Európába érkezők "sajátos szubkultúrát" alakítanak ki, és ezek például bizonyos munkanélküliségi okok miatt deviáns kultúrákká válnak, akkor ezek "a bűnözés melegágyai lesznek".

Szerinte az európai népesedési problémákat sem bevándorlással, hanem családpolitikával kell megoldani.

A frakciószóvivő a tájékoztatón kérdésre reagált a napelemek környezetvédelmi termékdíjával kapcsolatos államfői kritikára is, amiről azt mondta: megfontolják Áder János javaslatát. Jelezte ugyanakkor, hogy a felhasználásukkor környezetbarát napelemek egy idő után környezetszennyező hulladékká válnak, és "ezt az anomáliát nyilván fel kell oldani".

A svájci frank árfolyamának alakulásával összefüggésben Tuzson Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankok elszámoltatása és a fair bankok rendszere a nem jelzáloghiteleseket is érinti.

Azzal kapcsolatban, hogy a DK petíciót indít a vasárnapi boltbezárással kapcsolatos népszavazás érdekében, a Fidesz-frakció szóvivője megerősítette, hogy a kormánypárti képviselőcsoport továbbra is jó intézkedésnek tartja a vasárnapi pihenőnapot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
250 ezer euró, a letelepedési kötvény ára! Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, mégpedig a gazdag kinaiak. Az itt élők tolmácsolnak nekik.Már én is találkoztam ilyenekkel.
nyanya001
A magyar állam ügynök-cégeket is alkalmaz. A Kajmán-szigeteken bejegyzett ilyen cég minden ügyleten 70 ezer eurót kaszál.
Ennél az állampolgársági vásárnál még kamu-nyelvismeretre sincs szükség: hivatalosan is elég, ha a külföldi hozza a pénzt.
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1976955_807994145909429_4444986416809636504_n.jpg?oh=7a2dff3b73e670a2c48fdbb3458d6679&oe=5530B731&__gda__=1433056426_55fdd85cc13fbd30631fad44111e7f50
miazavalami
@tivoli: Jó. Jöjjenek, de ne csak a tehenek, hanem a legelők is vissza...
Hellcat
Most komolyan? Ők beszélnek erről amikor pénzért árulják az állampolgárságot? Meg ha megélhetésről van szó...Én is korlátoznék valamit...a fizetésüket...mocskos megélhetési politikus paraziták...ezért haldoklik ez az ország mert hatalmas férgek élősködnek a testén...
Meine Ehre heisst Treue
Helyes, így lenne korrekt. Itt is leírom dióhéjban a lényeget:

A bevándorlók, akiknek jelentős része képzetlen, a hungarikumnak minősülő hazai koherókhoz hasonlóan nem akarnak integrálódni, csupán egy hamis szabadságtudatban élni, amely az EU kárára megy.
Nézzünk konkrétumokat is a történettel kapcsolatban:
A társadalmi feszültség egyre nőtt és nő a befogadó államokban a fokozódó közbiztonsági és egészségügyi kockázat miatt. Azonban az Unió liberális politikájából eredő szabályozása miatt toleránsnak kell lennünk, hiszen a menedékkérelmek elbírálásáig nem lehet egyik férget sem kitakarítani az országból, ami természetesen motiválja és növeli a migrációs nyomást. A legtöbbjük olyan országból érkezik, ahonnan semmi nem indokolja a menekülést, ennek ellenére átmenetileg muszáj befogadni őket (a hazai orkok esetében Kanada jelentette a Kánaánt).
2013-ban összesen 17475 felnőtt migráns érkezett, míg 2014 január 01. éa november 30. között már 25476 fő, melyből 3421 gyermek. Ezzel szemben 10-15 évvel korábban havonta alig kaptak 1-2 migránst. Most ezrével özönlenek el minket és Európát, alig várják, hogy elkapják őket.
Ideiglenes tartózkodási engedélyt kapnak, amivel ingyen közlekedhetnek valamelyik kijelölt befogadó állomásra. Oda azonban már csak egy részük megy el, pedig meglehetősen jól járnak: napidíjat, meleg ételt és ingyenes orvosi ellátást kapnak, vagyis még jobban járnak, mint adott esetben egy rászoruló magyar állampolgár.
Az ingyenélő retkek egy része, azonban eleve el sem indul a táborok felé, hanem az ingyenes közlekedést kihasználva vonul a horda tovább Nyugat-Európába.
Ez sajnos nem a jobbik eset, mint jogosan gondolnánk, mert ha később bűncselekményt követnek el és hazánkat nevezik meg első európai állomásukként, ránk terhelhetik az anyagi kárt, illetve visszatoloncolhatják őket ide.
Pazar helyzet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.