A vasárnapi zárvatartás márciusi életbe lépése miatt sem a kertészetek, sem pedig a barkácsboltok nem nyithatnak ki vasárnaponként, de a plázák nagy részének sem fogja megérni.

Az RTL Klub híradója szerint aki ezentúl vasárnap szeretne kertészkedni vagy barkácsolni, annak előre kell bevásárolnia, mert a kertészeket és a barkácsboltokat is érinti a kötelező vasárnapi zárvatartás.

A kertészetek különösen nehéz helyzetben lesznek, hiszen nekik a növények locsolása miatt mindenképp be kell járniuk vasárnap is, de ha ekkor nem árulhatnak, veszteségesek lesznek. Pedig bevételük 30-40%-a a hétvégi nyitvatartásból származik.

A plázák közül nagy valószínűséggel csak azok lesznek nyitva, ahol működnek szolgáltatások, például éttermek és mozi is, különben nem éri meg az üzemeltetés – a fűtés/hűtés, a takarítók és a biztonsági őrük fizetése. A vasárnapi zárvatartás március 15-e után fog életbe lépni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez a kormány a hülyék gyűjtőhelye !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ez a kormány a hülyék gyűjtőhelye !
Nil
Ha vasárnap kertészkedni vagy barkácsolni szeretnék arra előre fel kell készülni. Aki vasárnap megy vásárolni az tuti aznap már nem csinál semmit, mert elmegy vele az egész délelőttje, aztán ebédel aztán pihen és készül a hétfői munkakezdésre
Yoda69
Legyen nepszavazas ez ugyben. Hagy dontse mar el a polgar hogy mit szeretne csinalni vasarnap. Vasarolni, plazazni, casinozni vagy ne adj isten templomba menni predikaciot hallgatni.
papa.49
Vasárnap reggel elment az ember az Obiba, vagy a Praktikerbe, és megvette azt amire szüksége lesz otthon, hogy csinosítsa a lakókörnyezetét, a kertjét, vagy csak csupán nézelődni, ötletet szerezni, HÁT ENNEK LŐTTEK...
butler2005
Sajnos a valóságot ez a mondat nagyon szépen tükrözi: "a kormány egy KDNP elnevezésű fundamentalista fantompárt nyomására elérte, hogy vasárnap a kiskereskedelmi üzletek zárva legyenek"
Juhász István
Festettünk anyáron. A nagy pemzlizgetés közben tönkrement az egyokhenger, és gynúsan fogyott a szinző. Sebaj, irány az autóval az OBI, és gyorsan pótolhattuk is, amit kellett. Márciustól az lesz ilyen esetben, hogy meg kell köszönni a segitséget, azoknak a rokonoknak, akik már összekoszolták magukat a festékekkel, irány haza, mert nem tudjuk folytatni. Majd egyszer...De jó is lesz...
micfild
Az én párom hétfőtől - péntekig reggeltől estig dolgozik és nagyon sokszor szombatra is marad munkája.
Idősek a szüleink.. ha valamit segiteni kell--- pl legutobb anyáméknál villanyt kellet szerelni, vasárnapra marad. Tehát vasárnap kiment megnézte mi a baj, aztán visszament a praktikerbe, megvette ami kell és megcsinálta.
Rengeteg ember lehet igy.. nekiáll valami ház körüli munkának... aztán közben kiderül mi az ami kell hozzá... most még be tudja szerezni, 2 hónap mulva meg várhat egy hétig mire be tudja fejezni.
A főuraknak nincs ilyen problémájuk. Nekik cselédségük van, meg szolgáik.

Háziasszony is főz... a fene vigye.. elfelejtettem .Elugranál a tecskoba- sparba drágám?

A gyereknek is vasárnap jut eszébe, hogy mit kéne vigyen a suliba hétfőn.

A főurak nejének sincs ilyen problémája.. nekik is szakácsuk van, meg takaritónöjük.

Az a baj, hogy a főurak nem látják és nem is akarják látni a nép problémáját. Nem is törödnek vele.
kisangyalom13
Kedveseim én hétköznapon is ritkán megyek vásárolni az 1,8% nyugdíjemelésből lett a havi ellátásom, 29615Ft.
62-évesen nem mindenkinek telik vasárnapi vásárlásra!
mate03
@Juhász István: Te is inkább templomba mentél volna imádkozni, a festés helyett! Mondaná Rértváry Bence! Ne haragudj! De hirtelen ez jutott eszembe!
m.macskosz
@nyanya001: Felvételi követelmény a büntetett előélet és a max.70-es IQ.
NYELVvizsgáról szóló papír szükségtelen, csak a gyakorlat számít! :)
m.macskosz
Hoppácska, mit találtam, Hölgyeim és Uraim!?
munkastanacsok.hu/vasarnapi-munka-vasarnapi-nyitva-tartas/
@butler2005: Eredetileg ez a Munkástanácsok Keresztény értékrendű szakszervezet ötlete volt
m.macskosz
@Nil: január 18., 21:25 Ebben is van igazság, de viszonylag kevés zuhany gégecsövet és mosdószifont tartok itthon tarcsiban. Megesik, hogy vasárnap este is szeretnék tusolni, meg azt sem kedvelem, ha egy vödörbe folyik fogmosáskor a használt víz. Persze, tudom, hogy mindez vasárnap este 11,30-kor is megtörténhet...
Nil
A szerelőnek biztos van - a gégecső se hipp-hopp megy tönkre, de ha igen van szigetelőszalagom - a szifonnal meg azon kívül hogy ki kell takarítani időnként nem tudom mi baj lehet hogy azonnali cserére szorul.
Az áruházak elég sokáig nyitva vannak esténként- munka után nyugodtan be lehet vásárolni ha az ember készül valami nagyobb felújításra- de ki szokott barkácsolni annak minden van otthon - majdnem - de ha nem ott vannak a bolhapiacok ahol nagyon olcsón lehet vásárolni sokszor új dolgokat is - ami megmaradt egy felújítás vagy építkezés után.
A tapasztalatom az hogy annak nincs otthon semmije, aki amúgy is szerelőt hív vagy mesterembert még egy szög beveréséhez is
Tekla
@micfild: Nem értem a nagy , hajcihőt. Előre gondoskodom arról , amire szükségem van. Nem lehetünk ilyen béna nemzet, hogy egy ebédhez nem tudunk bevásárolni, a tervezés hiánya miatt. A falvakban semmilyen üzlet nincs, nálunk már két éve. És még mindenki megtudta oldani sírás, rívás nélkül. Csak a nagyvárosi ember rendelkezett eddig is ilyen lehetőséggel , mert én biztos nem autózok 2000 ft-ot egy színező pasztáért.
Desischado
Náluk is ez volt a helyzet nyáron. ellett valami, és elugrottunk a boltba. Köszönjük meg ennek a drágalátos álkeresztény rablóbandának, hogy ezt is elvették! És volt pofájuk március 15-ére időzíteni! hogy rogyna már rájuk az ég!
m.macskosz
@Nil: Most lebuktam. Valójában van zuhany gégecsövem is tarcsiban,
Egy tartalék WC-tető garnitúrám is. Nagyon komoly akciók alkalmával bevásárolok.
De nem is ez a lényeg, ugye Te is tudod? Az OBI a Praktiker, Bauhaus...ha csak egységenként 10 embertől szabadul meg, az ..sok száz családnak tragédia.
micfild
@Tekla: Neked még sosem kellett megjavitani semmit a ház körül.
sőt.. nagy valószinűséggel háztartást sem vezettél soha.
m.macskosz
@Nil: Nem mellesleg, a mosogatómhoz olyan gagyinak találtam a lefolyórendszert, hogy azt hittem,...de nem! No gyorsan vettem még egyet. Az igaz, hogy valószínűleg nem vasárnap volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.