Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke azt mondta, reményeik szerint az egyeztetéseket követően a jogszabály 2016 elejétől léphet életbe.

A KDNP kidolgozta és átadta az igazságügyi tárcának a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot – mondta Rétvári Bence kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Az államtitkára elmondása szerint a törvény kidolgozása azt követően vált aktuálissá, hogy az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megmentéséről szóló csomagot, a hitelállomány ugyanis így már kezelhető.

A családi csődvédelem elsősorban azoknak jelentene segítséget, akiknek néhány millió forintnyi tartozásuk van, ám a tartozás mértéke meghaladja a vagyonukat és a várható jövedelmüket. Egy szakértőkből álló csapat segítené a családok gazdálkodását. Pénzügyi tervet állítanának össze, majd megállapodnának a hitelezőkkel az adósság egy részének elengedéséről is – ismertette a tervezetet a politikus, hozzátéve: a hitelezők ma is sokszor 30-40 százalékos értéken eladják faktoring cégeknek a behajthatatlan hiteleket, a cégek pedig az adósság 100 százalékát követelik a családoktól.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Már látszik, hogy ez egy újabb átszabás!
"...akiknek néhány millió forintnyi tartozásuk van, ám a tartozás mértéke meghaladja a vagyonukat és a várható jövedelmüket."
human
Ez is csak azt mutatja, hogy a kormány is azzal számol, hogy 2016-ban nagy bajba kerülnek majd a kis keresetű családok.
nemjoezigy
Na amit hallottam róla, az megint a nesze semmi fogd meg jól, kategóriába tartozik!
Eredménye kb annyi lesz, hogy tovább osztja az egyébként is osztott társadalmat.
Mert: 1. a NINCSET nem lehet beosztani. Két kereső, (akárhány gyerek), törlesztés, rezsi, enni is kellene valamit, és ezek után nem marad.
A hírek szerint főleg a hitelkártya adósság rendezések lesznek, mert -tudomásul kellene venni a gazdagoknak és a kormánytagoknak és a képviselőknek, mint a gazdagok halmazába tartozóknak- ilyen KEVÉS FIZETÉSEKNÉL a kártyákból élt a család.
Ez megint egy bizonyíték arra, hogy a múltban jobban élt a fideszkdnp által leszakított NÉPréteg, ugyanis, ha már akkor ilyen lett volna az anyagi helyzetük, akkor nem lennének kártyabirtokosok.
A lényeg a propagandában rejlik: a fideszkdnp jobban teljesít! (minél?)

BÁR MŰKÖDNE, ÉN IS A 3 GYEREKEM ÉRDEKÉBEN, CSAK ERRE SZÁMÍTHATOK!
m.macskosz
Nekem ez a félmondat csípi leginkább szemem: "...és a várható jövedelmüket."
Hol van arra akár 25%-os esély is, hogy akinek ma munkája van Magyarországon,
annak öt perc múlva is lesz?!
Ha az anya a Postánál kap útilaput, az apa meg a Tesconál vagy a Sparnál, akkor mennyi lesz a család várható jövedelme?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.