Kiderült, mi a kormány valódi célja a vasárnapi zárva tartással. Magyar üzleti kör helyzetbe hozása és magyar hipermarket-lánc felépítése állhat a háttérben Demján Sándor szerint.

Az RTL Klub Híradója szerint közös népszavazást kezdeményez a vasárnapi zárva tartásról a Vállalkozók Országos Szövetsége és a Liga Szakszervezet.

Demján Sándor, a VOSZ elnöke kifejtette, szerinte a kormány mostani intézkedéseivel bizonyos üzleti köröknek akar monopolhelyzetet teremteni. Ha pedig nem lesz verseny az üzletláncok között, akkor annak a vásárlók fogják a kárát látni. Sőt, a vasárnapi zárva tartás miatt milliárdok eshetnek ki a költségvetésből. A Liga elnöke arról beszélt: a kereskedelmi dolgozók több mint 80%-a ellenzi a zárva tartást.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nemkati: Csillagom, kepzeld el azt a szitut, hogy a TESCO-ban dolgozok 80 %-a AKARJA a nyitvatartast - ez nagyon jo!, a CBA 87 %-a viszont vasarnap a zarvatartast akarja! Ez teljesen vilagos dontes: maradjon a CBA zarva vasarnp, mig a TESCO vigan nyitvatart! Ennel jobb helyzet elo sem allhatna! Aztan nezzuk meg, hogy hany CBA-s terdepel az imazsamolyokon csaladilag vasarnaponkent tomjenzsoti egyhazaban...
(Ezt az "onkentes" szavazast a CBA-ban meg nem hiszem el, mint ahogy kivezenyeltek oket a bekemenetbe is...)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Igenis kell a népszavazás,csak fizesse meg annak költségét az aki kitalálta a zárva tartást,mert nagyon nagy hibát követett el !!!Ekkora baromságot valamit is a közélethez értő ember nem tesz,de valóban lehet hogy ez mögött egészen más üzleti érdekek vannak.Akkor nem kellett volna megengedni ennyi külföldi áruház létrehozását,hanem a Magyar kereskedelmet kellett volna segíteni bővülni,terjeszkedni !!!Világos,hogy ők kihasználják az országot ,az embereket,és táskákban kiviszik a hasznukat !!!
gazdag dezső
Mára már teljesen beigazolódott az hogy a Fidesz alkalmatlan a kormányzásra mert csak a saját érdekeiket nézik,védik,és korruptak a végtelenségig.Kiépítették a hatalmas szakadékokat az emberek közt !!!A szegény megélhetési problémákkal küzdök,és a multimilliomosok táborát,akik munka,és érdemek nélkül lettek gazdagok.Abszolút igazságtalan társadalmi rendszer.Dölyfölő nagyurak munka ,és érdemek nélkül,amíg másoknak a szegénység,munkanélküliség,adók tömkelege jut !!Véget kell vetni ennek a rendszernek a lehető leg gyorsabban,és bíróság elé állítani a bűnösöket !!!
kisangyalom13
@Boszi27: Kedvesem köszönöm a véleményét!
Én Szegeden azt látom naponta, hogy mindenki maga dönti el, hogy dolgozik-e egészsége alapján vasárnap, vagy pihenőnapot tart!
lajospapa
Szép a szándék a vasárnapi békés családi templomjárás előmozdítására. de igen álságos indok. Először is nem mindenki vasárnapi templomos. Másodszor a vasárnapi munkavégzők kis része dolgozik az érintett boltokban. Mikor lesz a templomban a vasutas, buszos, rendőr, mentős tűzoltós, virágárus benzinkutas és hadd ne soroljam a szakmák tucatjait. Az a bizonyos, lelket romboló vasárnapi soppingolás mint családi program sokszor azért is van mert akkor van egyszerre a család együtt, hogy elvigye a gyereket cipőt venni, nem biztos hogy elég, ha körülrajzolja a lábát a jelenlét helyett. És mi van ha a templom is beiktatható a programba, mert úgy is arra kell menni? És mi van, ha a férjuram a templom után a kocsmába tér be, esetleg helyette, és mikor hazatér, jól elveri mindet ha már otthon vannak?
Bercifiu
@kisangyalom13: 62 évesen már összefüggésben kellene nézni a kérdést. A Kádár rendszerben mindenki dolgozott, s örültek a minden heti szabad szombatnak, Meg tudtak élni a fizetésből, telt trabira, vagy saratov hűtőre, a kaja nem volt gond.
Ma nincs munka, nincs pénz, csak közmunka, ha a tanácselnök seggét nyalod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.