Kiderült, mi a kormány valódi célja a vasárnapi zárva tartással. Magyar üzleti kör helyzetbe hozása és magyar hipermarket-lánc felépítése állhat a háttérben Demján Sándor szerint.

Az RTL Klub Híradója szerint közös népszavazást kezdeményez a vasárnapi zárva tartásról a Vállalkozók Országos Szövetsége és a Liga Szakszervezet.

Demján Sándor, a VOSZ elnöke kifejtette, szerinte a kormány mostani intézkedéseivel bizonyos üzleti köröknek akar monopolhelyzetet teremteni. Ha pedig nem lesz verseny az üzletláncok között, akkor annak a vásárlók fogják a kárát látni. Sőt, a vasárnapi zárva tartás miatt milliárdok eshetnek ki a költségvetésből. A Liga elnöke arról beszélt: a kereskedelmi dolgozók több mint 80%-a ellenzi a zárva tartást.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nemkati: Csillagom, kepzeld el azt a szitut, hogy a TESCO-ban dolgozok 80 %-a AKARJA a nyitvatartast - ez nagyon jo!, a CBA 87 %-a viszont vasarnap a zarvatartast akarja! Ez teljesen vilagos dontes: maradjon a CBA zarva vasarnp, mig a TESCO vigan nyitvatart! Ennel jobb helyzet elo sem allhatna! Aztan nezzuk meg, hogy hany CBA-s terdepel az imazsamolyokon csaladilag vasarnaponkent tomjenzsoti egyhazaban...
(Ezt az "onkentes" szavazast a CBA-ban meg nem hiszem el, mint ahogy kivezenyeltek oket a bekemenetbe is...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Támogatom a népszavazást, mert ellenzem a vasárnapi boltbezárásokat. Sokba fog kerülni, de remélem a Kdnp-t orrba fogja vágni az eredmény.
Feraj49
Hát nem tudom,de újból és újból formai hibákra hivatkozva igyekezni fog a választási iroda elutasítani a népszavazást.
1, -Ők is csak a OV. alkalmazottai,és ugye amit a főnők mond ?
2.-Másik ok a már beharangozott döntés megváltoztatását csak így tudják elkerülni.
3.- kit érdekel mit akar a nép ? A KDNP már eldöntötte,aki meg a néppártja.
lópicigáspár
Remélem a KDNP szavazótábora a bezárás mellett fog szavazni! Hátha kevés lesz az a két szavazat! :-)
73
Nem vagyok multi párti,de támogatni fogom!
nemkati
Demján nem beszél a levegőbe, amikor arra utal, hogy mi lehet a kormányszándéka a vasárnapi bezárásokkal. Úgyhogy amiket eddig tippelgettünk, az nagyon jó meglátásnak látszik. Demjánnak a bezárások súlyosan a zsebébe vágó húzások. Nem féltem őt, hogy ettől földönfutóvá válik, de megértem.

"A Liga elnöke arról beszélt: a kereskedelmi dolgozók több mint 80%-a ellenzi a zárva tartást."
Érdekes ezt szembeállítani a Rétvári által előadott "az egyik legnagyobb lánc" által készített "reprezentatívnak mondható felmérési eredménnyel": a dolgozók 87%-ban azt kérték, hogy szabad legyen a vasárnap. Melyik volt ez a lánc? A CBA.

Nos, a 80% nem akarja a bezárást, vagy 87% akarja? Nekem nem jön ki a 100% (mint ahogy az a bizonyos 2/3 sem). Rétvári ezt a 87%-ot 20 másodperc alatt 4-szer mondta el, hogy jól jegyezzük meg. Na ezért nem akarnak népszavazást, mert akkor bukna az ötlet a saját haverok helyzetbe hozására egy újabb területen.

Még hány ember van ebben az országban, akik a Fidesz támogatói, és ezért helyzetbe kell őket hozni? Vagy inkább: hány embernek mennyiért korpás a haja?
karma1
@lópicigáspár: OK, somjen az egyik. De ki a masik???...:o))))
lópicigáspár
@karma1: Az a pap, aki a nyugdíja mellé felcsípi még a képviselői díját is, pedig mintha ez törvénytelen volna!
karma1
@nemkati: Csillagom, kepzeld el azt a szitut, hogy a TESCO-ban dolgozok 80 %-a AKARJA a nyitvatartast - ez nagyon jo!, a CBA 87 %-a viszont vasarnap a zarvatartast akarja! Ez teljesen vilagos dontes: maradjon a CBA zarva vasarnp, mig a TESCO vigan nyitvatart! Ennel jobb helyzet elo sem allhatna! Aztan nezzuk meg, hogy hany CBA-s terdepel az imazsamolyokon csaladilag vasarnaponkent tomjenzsoti egyhazaban...
(Ezt az "onkentes" szavazast a CBA-ban meg nem hiszem el, mint ahogy kivezenyeltek oket a bekemenetbe is...)
Desischado
demján koma semmi újat nem mondott, ezt eddig is lehetett tudni. De ha a népszavazást mindig elkaszálják, akkor ezért is lehet tüntetni! Haláli, hogy milyen aljasságok mennek a kulisszák mögött! De demján eddig befogta, csak most, mikor a zsebéről van szó, akkor dumál. Eléggé undorító!
nemkati
@karma1: 17-én reggel Róna Egonnal beszélt ez a Rétvári amikor a CBA-s felmérést szajkózta (de ha jól emlékszem hasonlókat mondott Kálmán Olgának vagy Mészáros Antóniának is). Róna Egon ekkor megkérdezte, hogy akkor miért nem lehet ezt az üzletekre és a munkavállalókra bízni, hogy döntsék el ők? Na erre jött a sokat emlegetett zagyva hablaty a kizsákmányolt, becsapott munkavállalókról (megint egy megvédés!), meg a tisztességtelen harcról az üzletek között, meg az osztrákokról hogy azok is milyen jól megoldották ezt népszavazás nélkül. Ez utóbbira én úgy emlékszem, hogy ott népszavazással döntöttek a bezárásokról, de lehet, hogy tévedek, és azok mások voltak. Na akkor most kellene megmutatni, hogy mi mások vagyunk, mi megkérdezzük a népet.

De azt már sokszor elmondtam, hogy ez a népszavazás milyen értelmetlen. A vásárlók közül azok népszavazás nélkül is szavaznak, akik vasárnap szoktak vásárolni. Akik nem szoktak, azokat pedig nem érinti a nyitva/zárvatartás. A munkálztatók és a munkavállalók között kellene csak népszavaztatni, de azt nem népszavazásnak hívják. Tehát az egész szemétséget vissza kéne vonni és gyorsan elfelejteni ezt a bezárás-ötletet.
kkalman
Demján elvtárs is felébredt? Vagy csak sunnyogott, és megvárta mit mond a nép, majd, mint saját ötletet előadta. Róla se mintáznám meg a tisztesség szobrát.
freemanpetya
A kastélyos-szociális kártyás már összefogásozik? Gyorsan elült a vihar körülötte.
szolmekkoj
Legyen népszavazás de mi lesz ha az se fogja érdekelni az embereket? Főleg azért mert Demján úr fél éve még nem így besszélt.
oncogito
Én is támogatom a népszavazást. Én egy évben ha kétszer megyek vasárnap plázába, vagy boltba, de mindenki maga dönthesse el, hogy milyenek a körülményeihez viszonyítva a vásárlási szokásai.
Juhász István
Népszavazás... úgyis elkaszálják, mint at ATV pályázatát, mert nem voltak aláirva az üres lapok... Majd ebben is lesznek még FORMAI hibák Pl. : elutasitvam mert nem narancssárga lapon lett benyújtva vagy a betűtipus nem felelt meg a szabványnak. Majd kitalálnak még egy párat...
nemkati
@nemkati: Bocsánat, rosszul írtam a nevét. Rónai Egon.
csetere
@nemkati: Az osztrákok nemrég döntöttek a nyitva tartásról. Majd odamegyünk vásárolni.
Yoda69
Jobb szembenezni a valosaggal: NEM lesz itt nepszavazas.
A fideSS ugy hozta a torvenyt hogy meg tudja akadalyozni - "torvenyesen".

Ra kellene jonni vegre itt csak egy forradalom segithet, hogy ezeket a parazitakat lekaparjuk magunkrol!
nemkati
@csetere: A történelem ismétli önmagát. :))

De akkor Rétvári mit pédálózott az osztrákokkal? Meg egyáltalán, mit számít, hogy máshol hogy van, mi közünk hozzá? Nem merik megkérdezni az embereket, mert kiderülne, hogy csak a KDNP akarja ezt a bezárást.
csetere
A templomba akkor sem fognak többen bemenni, ha zárva lesznek az üzletek. Ahhoz, hogy valaki hívő legyen nem kell templom. Azt az embernek a szívében kell érezni. Én is be szoktam néha menni, de csak akkor, ha nincs ott a pap. Pár éve Máriagyűdön kijöttem, mert a pap politizált, csak a nagynénémért mentem vissza mikor vége lett a misének.
nemkati
@csetere: A templom meg a családok együttlétének "megvédése" csak egy hazug ürügy, a CBA és a támogatott kedvencek védelme az igazi indok. A törvényt is úgy hozták, hogy a CBA kinyithasson vasárnap. Ha mégsem nyit ki, ahogy a CBA vezér ezt nyilatkozta korábban, nekik az is már nyereség. Ugyanis a CBA nem tud versenyezni a nagy külföldi multikkal, azok neki olyan konkurrencia, amivel nem tud megküzdeni. Így aztán legalább vasárnap nem kell velük versenyezni. A CBA-s termékek minőségét nem ismerem, mert ott nem vásárolok, de az áraik átlaga magasabb a többi áruházláncénál. Ez pedig elék ok arra, hogy kis keresetűek máshova menjenek vásárolni.
JAJMÁR
Legyen népszavazás ! Tegyük hozzá, amit a fides mindig hozzátett, ha ő kezdeményezte: ez a népszavazás a kormányzatról mond kritikát :-DDD és népszavazást kell kezdeményezni minden ügyben, még a vidaügyben is... ha erre sem mennek el az emberek, mert nem érdekli őket, akkor tényleg nincs mit tenni. Le kell oltani a lámpát.
nemkati
Annyira dühítő ez a hazugságáradat! Nem népszavazás kell ide, hanem szabad vállalkozási lehetőség, és a munkavállalóknak biztonság. A CBA vezér azt mondja, hogy nem lesznek elbocsátások, mert a kereskedelemben munkaerőhiány van. Akkor az nem létezik, hogy egy munkavállalót az elbocsátás fenyegeti, ha nem akar vasárnap dolgozni. Ha van olyan munkavállaló, aki nem akar vasárnap dolgozni, akkor őt emiatt nem lehet elbocsátani, mert egyébként is munkaerő hiány van. Vagy nincs munkaerőhiány? Akkor meg fel kell venni mellé egy olyat, aki csak vasárnap dolgozik, ilyen is sok lenne, mert akkora a munkanélküliség. Valószínűbb, hogy a dolgozók többsége azért dolgozik vasárnap is, mert szüksége van a plusz keresetre. Ha meg a vasárnapi pótlékot nem hajlandók kifizetni, akkor a munkavállalók érdekét képviselő szakszervezetek mia bánatnak vannak, mit csinálnak? Itt kell a megoldást keresni, nem a bezárásokkal. Annyira nyilvánvaló, hogy ezzel a bezárással, és az ezt indokoló hazugságokkal mi a céljuk. Ez egy gonosz, gyűlölködő, rosszindulatú és hataloméhes kormány. Hányinger.
tivoli
Az egész egy fából vaskarika.
Ha egy munkavállaló a kereskedelemben akar elhelyezkedni, azzal vállalja a vasárnapi műszakot is, az benne van a munkaszerződében.
Ha nem akar vasárnap dolgozni, akkor elmegy tisztviselőnek, 8-4-ig.

De mi újság a piaci árusokkal, akiknek pont szombat és a vasárnap a csúcsforgalom? Azoknak nem jár a templomozás lehetősége? :-))
csetere
@nemkati: Én sem vásárolok a CBA, a COOP és a REÁL üzletekben. Össze szoktam hasonlítani az árakat, 20-30%-os eltérések vannak. Szerencsére kb.600 m-n belül van: Penny, Tesco, Lidl, a Kerepesi úti Aldi meg útba esik.
nemkati
@tivoli: Dehogynem! A másik, amit a KDNP-sek és más kormánytagok rendre elmondanak, hogy az első lépés a kereskedelemben szabaddá tenni a családok számára a vasárnapot (undorító, milyen álszent duma ez!). Aztán mennek tovább a többi ágazatban, mert "a cél, hogy Magyarországon senkinek se kelljen vasárnap dolgozni". Ezt 0rbán is, meg talán Rogán is, de többen is elmondták már.
nemkati
@csetere: Helyes! Bojkottáljuk az összes fideszes "nemzeti" boltot, hátha észhez térnek. Csak az ott dolgozókat sajnálom. Ha kevés a vásárló, nekik is kevesebb lesz a pénzük. Ráadásul még olyan fenyegetéseket is szoktak kapni, hogyha nem mennek ki a békemenetre, másnap már be se kell menni dolgozni.
Dr plágium
@nemkati: Hát örülj, hogy nem ismered az árujukat! Lejárt élelmiszereket árulnak (drágán!) a hidegkonyha szintén lejárt szavatosságú termékekből készül, a "friss hús" zöld színben pompázik...én ezt láttam, és nem is vásárolok náluk.
Dr plágium
Egyébként, ha véletlenül mégis lesz népszavazás a sok agy mosott békamenetes, kilóra megvett nyugdíjas úgyis arra szavaz, hogy zárva legyenek a boltok!
@csetere: egyetértek, aki eddig nem ment templomba, ezután sem fog. Egyébként miért is kötelező vasárnap menni? Az Isten állandóan szolgálatban van, tehát mehetünk kedden is :) vagy nem jól tudom? Hétköznap bezárják a templomokat?
tivoli
@nemkati: ma, 13:13
Az nagyon érdekes lenne, ha senki sem dolgozna vasárnap.. Ki szolgálná ki a nemdolgozókat?
nemkati
@Dr plágium: :))) Nem tudni, mi az, friss saláta, vagy romlott párizsi? :))
nemkati
Elszúrtam. :(

Nem tudni, mi az a zöld, friss saláta, vagy romlott párizsi?
Feraj49
@Dr plágium: 13,28-ra. Nem tartom valószínűnek,hogy a sok nyugdíjas a zárva tartás mellett szavaznának. A környezetemben élő nyugdíjasok is vasárnap mennek a Tescóba hétvégi bevásárlásra.Az unokáik,és gyerekeik szoktak segíteni nekik. Tőlünk egy buszmagállónyit kell csak utazni,de inkább gyalog elsétálnak,közben beszélgetnek.Máskor úgy is rohan mindenki.Erre is jó volt a vasárnapi bevásárlás.
m.macskosz
@lópicigáspár: tegnap, 22:00 Minden kdnp-s és fideszes ogy.-i képviselő felveszi a nyugdíja mellé a képviselői lóvét + egyéb juttatását!
hvg.hu/itthon/20130814_egyutt_pm_kepviselok_nyugdij
www.femina.hu/hirhatter/szazezres_nyugdijat_kapnak_a_kepviselok
Dr plágium
@Feraj49: én azokra gondolok akiket megvettek :)
verőce21
Éppen itt az ideje, hogy a templomokban kávézókat alakítsanak ki a karzat alatt, a bejárat közelében! (Amiket természetesen kiadnak üzemeltetésre)
Ugyanúgy, mint Norvégiában szokásos, pl. Trondheim.
csetere
@m.macskosz: Remélem patikára költik!
m.macskosz
@nemkati: tegnap, 22:21 Én sem helyeslem ezeket a népszavazásokat, mert legalább mi ne szórjuk a pénzt, szórják épp eléggé a politikusok! :( Arra viszont esély nincs, hogy ezek bevallanák, hogy már megint az emberek százezreinek érdekével ellentétes törvényt hoztak. Lehetne azonban népszavazás, 1, azaz egy, de az olyan legyen, hogy jól előkészített, megtámadhatatlan és több témára kiterjedő legyen.
Legyen akár 10 kérdés, pl.:
Akarja-e Ön, hogy az esküjének ellentétesen dolgozó képviselő (önk., ogy.) visszahívható legyen?
Akarja-e Ön, hogy minden titkosított adat nyilvános legyen?
Akarja-e Ön, hogy vezető beosztásban állami cégnél vezető ne lehessen más, csak politikai kötődéstől mentes szakember?
Akarja-e Ön, hogy a kiskapukat kijátszó, felelős beosztású emberek ...
most így hirtelenjében. Persze, ehhez az kellene, hogy komoly, hozzáértő, tisztességes emberek precízen megfogalmazzák, amik az emberek, az ország érdekét szolgálnák.
csetere
@colibri: Az eredmény helyett én szívesen vállalom.
m.macskosz
@csetere: Attól nekünk még nem lesz jobb, sajnos. :(
m.macskosz
@nemkati: (Rónai Egon, nem Róna Egon.)
Róna Péter is sokat szerepel az ATV-ben,
ez téveszthetett meg, gondolom.
m.macskosz
@nemkati: Bocs, most látom, hogy közben már helyesbítettél.
m.macskosz
@nemkati: ma, 13:13 Biza', hogy jól beszélsz, ezért mondtam azt, hogy milyen klassz lenne, ha vasárnap hajnali egykor perforálna mondjuk Rétvári vakbele, hétfő hajnali egykor meg sorra is kerülne, ... vagy nem, mivel 24 óra alatt elég sok eset előfordulhat, osz' várhatna sorára.
nemkati
@m.macskosz: Én is amellett volnék, hogy ha valamilyen ügyben kiírnának végre népszavazást, akkor be kéne várni a többi ügyet is. A kérdésekkel nagyon csínján kell bánni, mert ha egy is van köztük, ami a választási bizottságnak nem tetszik, akkor az egészet visszadobja.

Komolyan nem értem, hogy az ellenzéki pártok, és a csomó civil szerveződés pontosan látja, hogy milyen elkeseredettek az emberek, és mégsem tudnak egymással megegyezni, és közösen fellépni nem egy, hanem az összes ügyben, akár népszavazás, akár tüntetések formájában, vagy bárhogy. Én megmodom őszintén, nagyívben teszek rá, hogy a Fidesz erre azt ordibálná, hogy a libsibolsi csőcselék összefogott. Nem érdekel, hogy mit hazudoznak, csak történjen már végre valami!
m.macskosz
@nemkati: Nem tudom, tényleg esély lesz-e az összefogásra a DEKA, de másra még gondolni sem tudok. mandiner.hu/cikk/20150116_deka_felreallitanak_orban_viktort_az_uj_kerekasztalosok
nemkati
@m.macskosz: Én nagyon bízom a DEKA-ban. Minden lehetőségbe bele kell kapaszkodni! Már 3 napja megmondtam, hogy akik most elkezdenek fanyalogni, azok nem is akarják igazán hogy ez a büdösbogár eltakarodjon.
propeller.hu/itthon/3048723-orban-viktort-felre-kell-allitani?all#comments
JAJMÁR
@nemkati: @m.macskosz: Picit másképpen látom a helyzetet. Az összefogásnak - pártok között - a választáson - van értelme, de addig? Azért nem sikerül, - nem sikerülhet - mert az egyetlen biztos közös pont az, hogy ez a kormány megbukjon ! Ők összefoghatnak ezért egymással, de az emberek támogatják őket ezért? Nem ! (Ezt nem én mondom, minden felmérés bizonyítja!)

Az emberek akkor fogják támogatni, ha számukra egy lehetséges, vonzó és meggyőző jövőképet festenek. Ezt pedig együtt nem tudják megtenni, mert ebben már nem egységesek.
Ezért meg kell erősödni, netán lerakni az alapokat, majd építkezni kell mindegyiknek külön-külön, mert az emberek sem egységesek. Mindegyik pártnak, erőnek a saját táborát kell növelni ! Ha ez 2-3-nak sikerül, akkor majd azok összefognak és a külön-külön megnövelt tábor összeadódik. Addig pedig hiába minden hangzatos "összefogás" szöveg, a szavazásnál bukás lesz. Ha most választások lennének, a fides nyerne,
nemkati
@JAJMÁR: Ez az építkezés nagyon jó dolog, csak egy baj van vele. Évekig tart, pedig nincs több időnk. Az MSZP is 2017-ig belső építkezéssel akar foglalkozni. És addig mi lesz velünk, amíg ezek "építkeznek"? Meg kell találni azt a minimum elvet az összes fontos területen, ami mindenki által elfogadható, leváltani a kormányt, és aztán el lehet kezdeni egyéni elképzelések szerint építkezni. A kormány elzavarása után a választások kiírásáig ügyvezető kormányt kell kinevezni annak a testületnek, akik a minden pártból küldött delegáltak alkotnak. Itt - a demokratikus elvek miatt - még a Fidesztől is kellenek küldöttek (sajnos). De ez szerintem így lenne normális és célravezető.
simmering73
Mi az, hogy népszavazás lehet? Népszavazás kell! Mindenki ellenzi a zárvatartzást, csak ez az elmebeteg, sátánfajzat kdnp meg a a nemzetnyúzó, tetves fidesz nem.
JAJMÁR
@nemkati: 17:54 Igen, én ezt mondtam a választások előtt ! Meg azt, ha a fides nyer, az évekre meghatározza az emberek sorsát, ezért kell az Összefogásra szavarni, - még ha nem is tetszik, de figyelni kell arra a mindenki által elfogadható területre, a demokráciára és az Orbán kormány leváltására - mert akkor megmarad az esély a változásra

Az egy ilyen lehetőség volt, és tapasztaltuk, hogy nem működött. Ugyanígy járnánk. (Nem gondolom, hogy az MSZP-nek még időt kellene hagyni az építkezésre. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Rájuk nem érdemes várni.) Igen fontos a belső építkezés, de én elsősorban a támogatók megnyerésére értettem. Szerintem egy jó programmal, jó csapattal, előbb és többre lehetne jutni.
A támogatók megnyerése rendkívül fontos, ők adják az erőt! Ha külön-külön gyengék, együtt is azok lesznek.
De ez csak az én véleményem, és támogatok minden változást előmozdító kezdeményezést-
A pártok részéről már az is előrehaladás lenne, ha tolerálnák a másikat, és a civileket is. Üdvözölnék egymás tüntetés-szervezését, bíztatnák a részvételre saját szavazóikat is. Nem kell mindig kritizálni :)
nemkati
@JAJMÁR: Muszáj valami alapszintű közös programot összehozni amiben mindenki megegyezik. Kell egy alap, ahonnan az összes pártnak ki kell indulni, akkor is, ha másképp gondolkoznak, más az elképzelésük, valami közös elvekben meg kell egyezni, valamilyen alapvetést mindnek el kell fogadni. Olyasmire gondolok, amilyen az amerikai alkotmány szövege volt 1787-ben. Valami olyan alaptörvény, amit mindenki elfogadhat, amivel mindenki egyetért, ami nem a vonaton egy iPadon egy párt akaratából erőszakolódik rá a nemzetre, és ami nem rosszindulattól teli, és hatalomvággyal teli cilkitűzésekre alapul.
JAJMÁR
@nemkati: 18:23 Kíváncsi vagyok, így sikerül-e? Mert én is így gondolom, de alulról kellene építkezni, a széles népréteg igényei szerint, és ehhez az lenne az út, amit leírtam.

Emez egy kicsit "ráerőszakolós", és nagyon jól kellene tálalni, hogy sokan támogassák, remélem sikerül. Tényleg nincs idő - nincs idő bukni mégegyszer - biztosra kell menni. Ehhez nem elég, hogy egy asztal körül ülők megegyeznek.
A magam részéről drukkolok nekik :)
nemkati
@JAJMÁR: Igy van, végre egyetértünk! :)
" a széles népréteg igényei szerint" - ez egy nehéz dolog. A széles népréteg igényeit nagyon nehéz felmérni, egyrészt mert fizikailag lehetetlen, másrészt tartok tőle, hogy sokaknak nincs határozott elképzelése, legfeljebb akkor, ha konkrét kérdéseken kell elgondolkoznia. De jó lenne, ha mindenki elkezdene gondolkozni azon, hogy milyen Magyarországot szeretne - amire szegény Hankiss Elemér eredménytelenül próbált rávenni minket - , és ha ahol csak tudjuk, és ahol van is értelme, elmondanánk az elképzeléseinket. Ha vannak valakik, akik kíváncsiak erre, és a véleményünkkel tudnak is valamit kezdeni, hát akkor legyünk szívesek elmondani!
kisangyalom13
Kedveseim én 62 évesen, nem értem ezt a hisztériát?
Miért nem akarnak a családok nyugodt vasárnapokat, kádárrendszerbe miért volt jó?
Még szombaton is szabadok voltunk az se volt jó?
Miért lázítják a lakóságot előre, biztos nem fognak lebontani egy áruházat sem, majd megveszi egy másik üzletlánc és megkapják az 5 év adómenteséget!
mate03
@colibri: Nem az eredménynek kellene orrba vágni ,hanem a népnek! De úgy hogy kiszámolják őket úgy mint a ringben!
Boszi27
@kisangyalom13: Nyugodt vasárnapok már rég nincsenek, mert a kereskedőkön kívül még sok mindenkinek kell dolgozni, de ha nem is, akkor utazni kell, mert sokaknak az otthonától. ahová néha hazatér több száz km-re van a munkahelye., ha mégsem, akkor be kell hozni a hétközbeni elmaradásokat, mosni, főzni, csomagolni. Mint megtudtuk a vasárnapi zárvatartás 240-250 MD Ft kiesést is okozhat a költségvetésben, tehát muszáj valahonnan pótolni ezt az összeget, mert a költségvetés bevételi oldala így is hadilábon áll. Gondolom nem a luxus dolgok lesznek megadóztatva. Sok cégnél van folyamatos munkarend az MT megbarmolásának köszönhetően, ezeknek az embereknek a vasárnapja miért nem izgatja a nagy keresztény, ember és családbarát vén trotty kdnp-seket? Továbbá, ha ilyen feszített tempóban engedik dolgozni az átlagembert, ne szóljanak bele a magánéletükbe ilyen szinten. Hadd vásároljanak, amikor akarnak, főleg, hogy a ker-i dolgozók 80%-a akar dolgozni, gondolom a pénz miatt, és nem azért mert nem szeret otthon lenni.Orvos barátnőm amellett hogy háziorvos, de rendel, du a tanyákat járja, vasárnap estétől pedig innen 100 km-re lévő kórházban ügyel kedd reggelig. Ez egy ilyen világ lett, a Kádár rendszer rég elmúlt, az életünket viszont nem kellene hetente tovább nehezíteni, ráadásul újabbnál újabb átgondolatlan eszement adókkal sújtani.
colibri
@mate03: A politikához értő "okosok" is megosztottak a kérdésben, van aki törvényileg akar visszavágni és fordítani a dolgokon, míg mások az utcára várnak, a népben hisznek. Én is szeretném ezt az utóbbit, - ami már egy szinten el is indult- de sajnos tenni nem tudok érte itt a keleti végeken. Mivel a helyzet minden téren tarthatatlan, bízom a tavaszban, a nagyvárosokban és reménykedem a népben!
nemkati
@colibri: A keleti végeken nincsenek utcák? :)
colibri
@nemkati: De igen, utcák vannak, csak éppen nem mennek ki tüntetni az emberek.
gazdag dezső
Igenis kell a népszavazás,csak fizesse meg annak költségét az aki kitalálta a zárva tartást,mert nagyon nagy hibát követett el !!!Ekkora baromságot valamit is a közélethez értő ember nem tesz,de valóban lehet hogy ez mögött egészen más üzleti érdekek vannak.Akkor nem kellett volna megengedni ennyi külföldi áruház létrehozását,hanem a Magyar kereskedelmet kellett volna segíteni bővülni,terjeszkedni !!!Világos,hogy ők kihasználják az országot ,az embereket,és táskákban kiviszik a hasznukat !!!
gazdag dezső
Mára már teljesen beigazolódott az hogy a Fidesz alkalmatlan a kormányzásra mert csak a saját érdekeiket nézik,védik,és korruptak a végtelenségig.Kiépítették a hatalmas szakadékokat az emberek közt !!!A szegény megélhetési problémákkal küzdök,és a multimilliomosok táborát,akik munka,és érdemek nélkül lettek gazdagok.Abszolút igazságtalan társadalmi rendszer.Dölyfölő nagyurak munka ,és érdemek nélkül,amíg másoknak a szegénység,munkanélküliség,adók tömkelege jut !!Véget kell vetni ennek a rendszernek a lehető leg gyorsabban,és bíróság elé állítani a bűnösöket !!!
kisangyalom13
@Boszi27: Kedvesem köszönöm a véleményét!
Én Szegeden azt látom naponta, hogy mindenki maga dönti el, hogy dolgozik-e egészsége alapján vasárnap, vagy pihenőnapot tart!
lajospapa
Szép a szándék a vasárnapi békés családi templomjárás előmozdítására. de igen álságos indok. Először is nem mindenki vasárnapi templomos. Másodszor a vasárnapi munkavégzők kis része dolgozik az érintett boltokban. Mikor lesz a templomban a vasutas, buszos, rendőr, mentős tűzoltós, virágárus benzinkutas és hadd ne soroljam a szakmák tucatjait. Az a bizonyos, lelket romboló vasárnapi soppingolás mint családi program sokszor azért is van mert akkor van egyszerre a család együtt, hogy elvigye a gyereket cipőt venni, nem biztos hogy elég, ha körülrajzolja a lábát a jelenlét helyett. És mi van ha a templom is beiktatható a programba, mert úgy is arra kell menni? És mi van, ha a férjuram a templom után a kocsmába tér be, esetleg helyette, és mikor hazatér, jól elveri mindet ha már otthon vannak?
Bercifiu
@kisangyalom13: 62 évesen már összefüggésben kellene nézni a kérdést. A Kádár rendszerben mindenki dolgozott, s örültek a minden heti szabad szombatnak, Meg tudtak élni a fizetésből, telt trabira, vagy saratov hűtőre, a kaja nem volt gond.
Ma nincs munka, nincs pénz, csak közmunka, ha a tanácselnök seggét nyalod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.