Az interneten terjedő levél szerint egy falu presbitere "új harangozási rendet vezetett be", hogy kongatással jelezzék a falubelieknek, ha például rendőrök trafiznak az utakon.

A 444.hu oldalán jelent meg korábban a levél, miszerint valamelyik faluban mostantól riasztják az ott élőket, ha a rendőrség méri a gyorshajtókat, vagy ha adóhivatali, munkaügyi ellenőrzés folyik a településen.

Félreverik a harangot, ha mérnek a rendőrök?

A rendőrség az internet terjedő levélre reagálva a police.hu oldalon azt írta: „A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése, az akár emberéletet követelő tragédiák elkerülése. Ezt bizonyítja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 20 év alatt negyedére csökkent a közúti balesetekben elhunyt személyek száma.”

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Értelmes ,,népi kezdeményezés,, csak a presbiter ne járkáljon egyedül, sötétben az utcán, mert jön az ,,osztrák nyugdíjas a Mercivel,,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Túl szép hogy igaz legyen...de ha az, akkor le a kalapot előttük.

asszem ez a presbiter sem lesz ott sokáig...jön a szigorú lapát.
papa.49
Értelmes ,,népi kezdeményezés,, csak a presbiter ne járkáljon egyedül, sötétben az utcán, mert jön az ,,osztrák nyugdíjas a Mercivel,,...
nezelodo
Jó az ötlet. Ismerek egy falut, ahol szokásban van ha végigcsorog a 2000-s felderítő merdzsó a falun, hangosbemondón figyelmeztetik a hiszékenyeket, hogy ne engedjenek be senkit, ha szomjas, ha pisilni kell, ha pelenkázná a pulyát, és ne vegyen negyedáron paplant ágyneműt, csodakütyüt aminek az árát a TB majd visszaküldi, hanem tegyen lakatot a kiskapura, és hajtsa el a jótevőjét vissza oda ahonnan jött a friss passzusával együtt.
Megértük, hogy az állam rabló intézményei is megszerezték ezt a rangot. A presbiter felismerte, nincs különbség a merzsós dakota és az állami között.
karma1
Remelem, nem csak aprilisi trefa, hanem igaz ez a hir - a presbiter elott le a kalapot! Igy meg a hiveit is visszaszerezheti, hiszen a hivek azert mennek majd vasarnaponkent a templomba, hogy megtudjak, ki ellen lesz ujra riasztas.

Az ALLAM pedig fujhat egy kilo fosztott tollat az EGYHAZ fenekebe, mert a presbiter ugy harangoz, ahogy akar - egyenlore...

Azert jobb, ha nem csak Istenre bizza a biztonsagat, egy jo kis baseball uto is megteszi...:o))
1magyar
Az Istenadta nép úgy védekezik a kizsákmányolás ellen ahogy tud.
karma1
@1magyar: A magyar parasztnak mindig megvolt a magahoz valo, nagyon jo esze, ez ellen meg az egyetemi vegzettseg sem ved meg...:o)))))
kkalman
„A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése..."
Ez olyan szép, hogy tanítani kellene a hazugságok iskolájában.
nezelodo
kkalman
Egy társadalom életében az állami rangra emelt lopások is balesetnek számítanak. Azok ellen miért nem akar megvédeni az illetékes hatalmasság? Biztos vagyok, hogy azok között akiket egy város határában húszasával kiterelnek a forgalomból, engem is, és valamennyi vezetőt végigszondázzák, iratokra nem is kíváncsi a rendőrsereg, köztük nincs egy olyan sem, akikre vonatkozik a megállapítás az állami lopásról, mert azokat rendőr konvoj kíséri. Mindegy eldicsekedhetek, hogy negyvenöt év után újra szondát fújtam, immár másodszor.
Gyuri Géderről
@karma1: "@1magyar: A magyar parasztnak mindig megvolt a magahoz valo, nagyon jo esze,"
Ha ez így lenne, akkor miért szavazott kétszer is erre a kormányra, amelyik (lásd földtörvény, pályázatok) igen csak ki... szott velük.
karma1
@Gyuri Géderről: Mert lehet, hogy pont OK nem mentek el szavazni, gondolhattak, hogy ez az egesz majomszinhaz csak "uri huncutsag", azt meg ok nem csipik...:o((

Szerintem inkabb a varosiak mentek tobben szavazni, de ez csak egy erzes a reszemrol, ne vedd tenynek...:o))
vadsanca
„A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése, az akár emberéletet követelő tragédiák elkerülése."
De ha nincs egy teremtett lélek sem az úton, akkor miért nem lehet 50-el haladni? Ha nem az öncélúság és a büntetés vezérli a hatóságot, akkor miért is jön a csekk?
Ezenkívül mi van a direkt kint hagyott úton folyó munkát jelző táblákkal és ezzel egyidejű sebesség-korlátozással? Vagy már rég befejezték, vagy nem tudni, de az biztos, hogy számtalan esetben senki nincs az adott szakaszon.
Gyuri Géderről
@karma1: Falun élek. Sok jó ismerősöm van és tisztelem őket. Mindegyik vallja, hogy megvan a magához való esze. Nagy többségük kétszer is erre a bagázsra szavazott. Vagy nem ment el szavazni. Jelenleg, nyavajognak. Hát ez van.
Főlökött
Sajnálatos és egyben szánalmas is ezen téma. A Yard feladata igen sokrétű, melyet igen hézagosan hajtanak végre.
Odáig eljutni, a "szolgálok és félek" -nek, hogy ha megjelennek, félreverik a harangot, igen csak jelzésértékű, hacsak a történelemeben betöltött szerepét nézzük ezen jelzésnek. Egy szolgáltató cég, közpénzből dotálva, egy a szolgáltatottak számára nyújtott szolgáltatásról ad tájékoztatást-visszajelzést, mely igen csak lehangoló. Ez a mostani megitélésük, mely kivívásához azért kellett egy időszak, mely időszak nem volt elég arra, hogy ráeszméljenek a hibás ténykedésük menetére. Ez pedig szerintem a vezetőség teljes cseréjével módosítható és látásmód változtatással.
karma1
@Gyuri Géderről: Maximalisan elfogadom a velemenyedet, csak kar, hogy a videket idaig tudtak zulleszteni - termeszetesen TISZTELET A KIVETELNEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.